icon

Jméno Stella

silvie82
29. bře 2018
Strana
z2
sviva
3. dub 2018

@normalnimatka mimochodem doporučuji stejnojmenné divadelní představení divadla Verze. Skvělá předloha, herecké obsazení a zpracování... fakt sranda. Doma jsou v Praze, ale hostují. Na film se od shlédnutí představení chystám, ale ještě jsem neviděla tak jste mě na to zase nakopla.

normalnimatka
3. dub 2018

@sviva no ten film je smršť...teda divadlo určitě taky🙂 ale jako zajímavej snímek...dotýká se mnohých jiných konvencí a zákoutí lidských duší a vztahů, než jen těch ohledně jména🙂)))

sviva
3. dub 2018

@normalnimatka ano, ano, hned to jdu posehnat ... 🙃

kassandra1
4. dub 2018

@normalnimatka Nejde o to, jestli je to víc kůl. Stella byla odjakživa v kalendáři se dvěma ll, k tomuto jménu to prostě patří a s jedním vypadá divně. I Stella Zázvorková byla normálně se dvěma. Nela a Ema je s jedním a tam to přidání písmene navíc je kvůli frajeřince. U Nely možná ještě aby to nevypadalo jako jméno pro psa a bylo to víc honosné 🙂

Jinak jméno Marie se mi nelíbí, hlavně teda z důvodu že nemám ráda, když se ještě 30 leté ženské musí říkat Maruško, protože všechny ostatní verze jsou nelichotivé. To samé Anna apod.

sviva
4. dub 2018

v rodině máme tři Marie, Maruško se neříká ani jedné a na Marie, Máří, Marí, Maru, Maruš nebo jak říká dcera Májí mi nic nelichotivého nepřijde ač jméno samotné mezi moje favority nepatří. A babička říká ségře Maruno, ale říká to tak hezky, když o ní mluví, že to vůbec nelichotivě, ač zrovna tenhle tvar tak často používaný je, nezní... jak jsem psala, každé jméno je krásné, když se říká s láskou... stejně tak jde každé říct tak, že to zní jako sprostý slovo 😁

Strana
z2