Jméno Stella
@silvie82 ja chtela vzdycku Emu 😊 Ale ma svatek 5.4. a my mame termin 6.4. (A bohuzel mi trosku vadi ten boom kdy je Ema kazda treti holcicka 😢) Pak je v kalendari jeste Emma, ale tu jsem nechtela kvuli dvema M.... No, nakonec Eme narostl pindik, takze budeme mit Jenika 😁 Ale u Stelly je to L navic beznejsi... vsechny, co se komu narodily v okoli, maji 2 L pokud dobre vim 😉
Stella je krásně jméno. K Nelle se mi docela hodi
@marii90 taky mam termin 6.4. 🙂
Nejde mi ani o dve L (i kdyz kamoska se nad tim pozastavovala, ze budou obe holky s dvema L, ze je to usmevne - nevim, me to prijde ok.)
Spis o tu kombinaci Nella - Stella (jestli to neni moc podobne, shodne??)
Jmeno Nella jsme taky vybrali, protoze nema zadnou skaredou zdrobnelinu.
Tak jak se partnerovi libi Marie a na stredni nasi spoluzacce rikali Mařko a trosku lepe Majko :(
Tchan si rypnul a rek, ze to zni jak Bob a Bobek, tak mam brouka v hlave :/
Jemu se libi Štepanka (jo, pekne jmeno, ale predstava, ze ji nekdo rika Štepo, me extremne vadi). Tak jak kolegyni od partnera, ktera se tak jmenuje.
@silvie82 Mně to přijde ok, tak budou mít obě dvě L, však co 🙂 Stella je moc hezký jméno a o podobnosti. No, jedinej problém jsou možná babičky. Já sem Jana, moje sestra je Hana a babička na každou volá opačně 🙂 Manžel je Lukáš a jeho babička, i jeho máma na něj volá kolikrát jménem jeho strejdy - Tomáš.. jo a občas mu jeho máma řekne Šimone, to je její kocour :D Co říkají ostatní, na to se vyprdněte, není to jejich věc holky sou navíc od sebe, budou mít každá jiné kamarády. Srovnani Boba a Bobka mi prijde dost mimo 🙂
Nella a Stella je hezké🙂
Moje srdcovka je Emma i Nella a Emma by bylo pěkné
My pro jistotu jména nikomu dopředu neříkali, vždycky se najde nějaký rejpal...a Nella a Stella mi přijdou moc hezké, líbí se mi když jména sourozenců ladí...máme Matyáš a Tobiáš a taky si pár lidí rejplo, ale co je komu do toho...
Stella je moc krásná jméno. Stellinka a Nellinka, je to hodně podobné. Znám ale jednu rodinu, mají Stellinku a Laurinku. A co? Rozhodně mi to přijde lepší než mít třeba Annabell a Báru.
Taky si myslim, ze je lepsi kdyz jsou jmena sourozencu “podobna” tim myslim vyvazena co do “modernosti” i zneni...vem si ze byste meli Nellu a Zdislavu 😂 to k sobe nejde. Nella a Stella je moc hezke ;) a hodi se to k sobe
@silvie82 tak jim reknete, ze treti bude Nutella a je to 😂 To by jim zavrelo usta 😁 Mne se Marie libi ☺ Hele, ke kazdymu jmenu si deti neco vymysli.... tomu nepredejdes... na moje jmeno (Marika),taky nejde nic moc vymyslet a pro zmenu se me kazdej 20x pta jakze???? Nebo Monika??? Ucitelka ve skolce mi 2 roky rikala Moniko 😁
Jak je už uvedeno, jména znějí podobne ale myslím, že by se plest neměla. Jsou ted obě módní, ,,netlučou se".nevidím problém. Když dáte dvě "l, tak si holky nebudou závidět kdo má jednodušší jméno. Mně se podobna jména docela libi, (rodiče si stejne děti později pletou) nebo co tvořÍrán zajimavé dvojice, znám např. Tadeáš -Tobiáš, Šimon -Matouš..
Přesně kombinaci Nella a Stella má naše kamarádka, i v tomto pořadí a se dvěma L. Mně osobně se nelíbí ta dvě L, říkám si, že chuderky to při každém představování budou muset vysvětlovat, ale to je jen můj pocit. Jinak ta jména k sobě sednou a líbí se mi, že jsou jako básnička, prostě je poznat, že holky patří k sobě.
Kamoska ma Nellu a Bellu..dulezite je,aby se to libilo Vam..sto lidi,sto nazoru,takze asi tak.
@silvie82 No, ja tedy musim souhlasit s tchanem, je to jako Bob a Bodek 🙂 Ja bych si tu kombinaci nevybrala teda.. Nella a Marie me prijde mnohem hezci teda..Zalezi i hodne jak jmeno zni s prijmenim. Ale tyhle dve jmena me prijdou dost podobna, radsi bych mela doma dve ruzne osobnosti.. jmena
Jsou to krásná jména,a na ostatní se vykašlete,hlavně že se libi vám.Moje dcera je Mia a okolí s tim melo velký problém a nakonec to stejne museli respektovat☺
Pri predstavovani urcite neni potreba rikat... jo, ja jsem s dvema L, jen kdyz nekdo projevi zajem a zepta se.
Jen pri psani... coz ja zazivam cely svuj zivot a netrpim... v krestnim musim rict Silvie s mekkym a Walkova s dvojitym W.
Spis me osobne vadi, kdyz mi lide, kteri me ZNAJI rikaji Silvo (nez Silvi) a pisou me Sylvo...
Me napr.to Nella a Marie nejde dohromady. Nella je moderni jmeno a Marie -300let? (tipuji) stare jmeno?
Svagrova ma Lucku a Zuzku a sama uz tolikrat rikala, ze je naprd, jak se to silene plete, coz casem poznate taky 🙂
@silvie82 No trochu ses sekla. 🙂 Marie je jméno přes 2000 let staré. Pro mě je třeba krasne v tom, že z něj dýchá jeho vyrazna historie.
Ale máš pravdu, že k Nelle mi nesedi. Ale mimo Stelly a Emmy bych k němu klidně dala i Zoru, Sofii, Nataliii, Izabelu, Sabinu, Nikol,Klaudii,Melanii, Adrianu, Anetu,...
Mně se Stella také líbí, stejně tak Nella, ale přijde mi to dost podobné....ale jestli se vám líbí oběma, tak to neřešte a dejte ho 🙂
@silvie82 Mě se kombinace Nella a Stella líbí. Holky se nebudou závidět, protože mají obě dvě 2x L ve jméně. Marie - mě osobně se to jméno nelíbí. Ale je to každého věc, jaké dá jméno.
Já mám třeba Kateřinu a Karolínu a říkáme jim Káťo a Kájo 😅 Když se to plantá i mi - říkám holkám Katuško a Karolínko.
A co Naomi k Nele by se to moc hodilo,a bylo by zajímavé hodně štěstí a hlavně zdravé miminko
:D
a jakej fonetickej rozdíl je mezi "stela" a "stella"? ne chápu, je to víc kůl, jakože cizí řeč a tak... páč helleny nebo klláry se tady nevyskytujou a bylo by to divný.
taky jsem si vzpomněla na francouzskej zajímavej film s příhodným názvem Jméno....:D (to není Adolf s F, to je adolph s F!):D
jo a vůbec bych vlastně neřešila, jestli se jako ty dvě jména hoděj dohromady....oni spolu nikde takhle vystupovat jako nebudou..maximálně tak ty děti představíš, že to je prostě stela a nela no... ale nevim, co je blbýho na nela a marie... druhejm do toho je stejně H...🙂 spíš to zní opravdu dost podobně..nela a stela jako pat a mat:D
moc nechápu dneska snahu rodičů vybírat jména, aby se jako nedaly moc "zprznit", přitom toje blbost. čeština je nádherná a zprzní ráda úplně cokoliv, a nevim coj e na tom špatně. naopak mně přijdou kouzelný co nejvariabilnější jména. taková marie je docela fajn. mája, maruška, maci, macek, máša.,,když jí bude nějaký oslovení vadit, tak to řekne. v dětským kolektivu se tomu ebztak nevyhneš, když něco takovýho vznikne a pak holt musí otevřít pusu. taky se jí můžou začít smát, že je právě ten mat od toho pata:D udělejte to, jak to cejtíte..nebo to nechte až se narodí, kouknete se na ni naživo a zeptáte se, tak co, mrňko, seš stella, nebo stela nebo marie? 🙂
Nella a Stella mi přijde super dvojka. Na dvě l jsou dneska už zvyklí takže se při psaní už většinou ptají. Máme Elen, říkala jsem si, obyčejné jednoduché jméno... často je z toho Elen/Helen nebo Elenka/Alenka, a otázky na dvě l a bez a? jsou skoro pravidlem. K pletení...kdo k tomu má sklony, zámění ledacos 😂 Se ségrou jsme Iva a Tereza a záměna běžná, občas jsme byly i pes 🐕. To je prostě v rodinném frmolu běžné. Vybíráme teď jména pro druhé dítko. Mimo Lindu, Madlen, Alici, Apolenu a možná i další jsem měla ve favoritech holčičích jmen i Stellu, manžel mi vysvětlil, že to není moc dobré pivo. No neví, co je hezké ani dobré. 😁 Jestli jste se na ní doma shodli, dejte jí. Mě se líbí, když spolu sourozenecká jména nějak ladí. A vždycky bude někdo v okolí za kaziksichta. Co jmen týká, razim teorii, že každé jméno je krásné, když se říká s láskou.

Maminky, rada bych znala nazor jinych zen. Cekame druhou holcicku.
Prvni dcerka se jmenuje Nella.
U druheho holciciho jmena se s muzem shodnem jenom na jednom jmene. A to je Stella (osobne se mi libi vic nez Stela).
Jaky mate na to nazor? Nella = Stella?
Dekuji 🙂