Jsem sobec, když si chci užít čas bez dítěte?
Holky rozešla jsem se s chlapem, jasně máme dané víkendy kdy si bere dceru. No a v tom víkendu, kdy bude u něj chci jet na víkend na jižní Moravu. 3 dny - 2 noci. Wellnes, prohlídka sklepu atd.. Když jsem se o tom zmínila rodině, tak se do mě pustili jaký jsem sobec, že jedu sama. Ale já to tak nějak potřebuju. Potřebuju se zase stát člověkem, který si užívá život a taky bych po tom všem stresu si ráda odpočinula. Dceru miluji, pořád ji někam beru.. Vážně je to tak hrozné, že si chci užít čas sama se sebou? Obzvlášť když je to v době kdy by stejně doma nebyla?
Tvoje rodina má dost toxické názory. Partner bydlí v bytě/domě také, oba chodíme do práce, tak se musíme oba podílet na domácích pracích, žádné, on přijde domů, dá si nohy na horu a mě začne druhá šichta. Je dobře, že jsi chtěla, aby se i partner podílel na chodu domácnosti a nepřebíráš nesmyslné vzorce. Ono to vždy trochu skřípe, když se začneš vymykat rodinným vzorcům.
Jeď bez výčitek, užij si to tam. Holt pro svoji rodinu budeš černá ovce. Jednou jsem viděla takové krásné video, kde někdo říkal, víš jak říkám černým ovcím v rodině? Jediný zdravý element rodu.
Vůbec bych se neřídila tím, co rodina...jsi dospělá žena zodpovědná sama za svoje rozhodnutí, rodina ti ten wellness platit nebude a když bys stejně neměla dceru doma, tak pokud máš tu možnost někam vypadnout a relaxovat, proč bys měla čumět doma do zdi nebo na telku. Nechápu a zcela podporuji.Rodina (předpokládám rodiče nebo závistivá švagrová?) do toho absolutně nemá co mluvit a "pouštět se" do tebe, je jím po tom kulový.
@levandule_k tak nějak, u nás to jednu dobu bylo tak, že právě manžel přišel domů a hned zalezl k počítači a prd...tak jsem se zařídila podobně. Dojdu domů a obrazně řečeno "hodím nohy na stůl". Fakt nejdu piglovat, umývat nádobí, vysávat, nic...i kdyby měl být doma bordel. Večeře? Máte všichni ruce nohy, zařiďte se, teplý večeře nedělám (Ok, výjimečně jo.....když se mi chce) a rohlík či chleba si každý umí namazat sám. Když může relaxovat po práci on, já můžu taky. Časem sám pochopil a když třeba ještě v 8 večer je pořád neumytý nádobí (ono se jaksi samo neumyje, že), tak jde a pustí se do toho...a já se k němu přidám a utírám a sklízím. Spolupráce, dělba práce. Ale prostě nebudu doma lítat jak hadr na holi a sledovat, jak pán tvorstva sebou po příchodu z práce práskne ke kompu a nic víc ho nezajímá (na jeho menší obranu, on má práci víc stresovou a psychicky náročnou, já mám fakt pohodičku, ale to nemění nic na tom, že nebudu doma dělat služku "třetímu dítěti"). Naštěstí to pochopil rychle a hlavně nevyčítá, když náhodou je doma bordel - mohl by si to zkusit! (když ten "bordel" vidí, může taky přiložit ruku k dílu). Ale to je off topic. Možná kdybych tohle prezentovala tchyni, co doba furt en lítá kolem kuchyně, tak taky budu "černá ovce" - upřímně, je mi to jedno. jak si to kdo zařídí, takový to má.

autorko řeknu ti to na rovinu JEĎ! Dcera doma nebude, tak proč by jsi nemohla? Jak říkáš, odpočinek je potřeba, nejsi sobec a nejsi jenom máma, jsi i žena, která si chce odpočinout a taky se pobavit jako dospělý člověk ❣️ JEĎ a užij si to!