icon

Kam se starým oblečením a dalším textilem?

janager
30. bře 2018

Maminky, jdu na vas se zoufalou prosbou. Mate nektera zkusenosti, kam se starym textilem? Konkretne zavesy, ubrusy, zaclony, periny, povleceni...atd. Mame toho mraky a me prepada bezmoc. Jsou to veci po 2 starsich zenach. Obleceni vim, ale s temito vecmi si nevim rady....ted jeste otazka, jestli se toho manzel bude chtit zbavit. Po smrti babicky a maminky zacal byt dosti melancholicky a lpi na starych vecech po nich.

zelenaesmolda
30. bře 2018

co treba nejaky azylovy dum?nebo ty textilni kontejnery pro charitu?

kafr
30. bře 2018

* Azylak, charita, domovy pro matku a dítě...
* Chráněné dílny (šití hraček, tkání koberců, ...),
* Věznice (toto vím určitě, teta pracuje ve věznici a před Vánoci vyráběli vězni různé dekorace a výrobky).
* Něco by vzaly i výtvarné kroužky (DDM, ZUŠ...učím VV, za závěsy, záclony jsem byla ráda)
* Ochotnické divadlo (dělají si kostýmy a kulisy sami)
Pokud začíná být manžel melancholický, může to být i tím, že to nechce vyhodit jako odpad, je to osobní. Ale když mu to podáš tak, že děti to ještě zužitkují, tak to třeba vezme líp, ale třeba ne. Pak už ti nezbyde, než to odvážet po troškách a nenápadně.

Jedna moje kamarádka, mě po smrti babičky požádala, jestli bychom u nás na zahradě (bydlíme mimo) mohli spálit veškeré její oblečení!!! Bylo jí proti srsti, že by v tom chodil nějaký bezdomovec z charity... Odmítla jsem, zatvrzelý ekolog nejsem, ale toto ne.

zaveskak
Odpověď byla odstraněná
kafr
30. bře 2018

Peřiny naši vezli do azyláku, byli za to moc vděční (takže by se jim určitě hodilo i to povlečení).
Najdi si nejbližší co najdeš a zavolej tam.

olga_
30. bře 2018

Textil v jakémkoli stavu vybírá H&M - i hadry, potrhané věci apod.

zelenaesmolda
30. bře 2018

@olga_ a co s tim pak delaji?

annaluciapetrzel
30. bře 2018

@zelenaesmolda recykluji.

zelenaesmolda
30. bře 2018

@annaluciapetrzel aha,to jsem nevedela.ale smysluplnejsi mi to stejne prijde dat do nejakeho azyloveho domu

kladpol
30. bře 2018

@janager Doporučuji něco probrat s manželem a jinak to přebrat sama, ať se tím více netrápí a nemá z toho ještě špatné myšlenky.Ať si nechá třeba něco na památku, co by se líbilo i tobě, třeba nějaké závěsy třeba, co využijete, ať to doma zase zbytečně neleží. Jinak ve tvém okolí se podívej po azylových domech nebo třeba i domovech důchodců, třeba by měli o něco zájem.

olga_
30. bře 2018

@zelenaesmolda Roztřídí se to někde podle kvality - špinavé hadry a dále nerecyklovatelný textil se likviduje (pálí), použitelné - nositelné věci - se poskytují potřebným, použitelný, ale nenositelný textil se recykluje. Dávají za každou tašku i nějaký poukaz na slevu.

nekiaxy
31. bře 2018

Ja davam na charitu, povleceni a zavesy u nas jdou bezne do tech sbernych kontejneru, periny jsem vozila na oblastni charitu cerveneho krize, taky tam vybiraji veci. Azylaky u nas nejsou. Ale kazde mesto o ma asi jinak, u mamky jsme do kontejneru davali i periny a polstare.

bassetlady
1. dub 2018

Ručníky, povlečení vděčně berou psí azyláky a dočasky

kocicinka
1. dub 2018

psí a teké kočičí útulky, kontejnery na textil