Kamarádka silně zanedbává 3leté dítě, mám zasáhnout?
Ahoj jdu se sem poradit...je mi z toho totiž smutno...kamoska má chlapečka jsou mu tři.. přijde mi podviziveny...je kost a kůže ..základní návyky co byste čekaly vůbec nezvládá a neumí ..ona se o něj moc nestará ...za dva dny strávené sní jsem vypozorovala totální nezájem o to jestli je nebo není napapany...nos mu nevycisti kapky nedá ...dítě spolu dusi se ...uspává ho tak ze ho tři hodiny sikanuje v posteli ...mlátí ho řve ná něj...tahá ho po hospodách kde se huli tráva...ano i ona huli... Neoblika ho pořádně...včera mi celý den strkal do prcka bral mu hračky a přistihla jsem ho jak na fwro ku jde a mého syna bouchal do nosu pěstí... Ptám se mám to někde nahlásit?? A kam...já vim ze to není moje dítě ...ale je mi ho líto vypadá tak zubozene pořád čeká ránu....ona je nezodpovědná...podotýkám ze před 14 dny porodila druhé a dala ho k adopci za což sem docela rada protoze by trpěl taky....co stim? Bojím se ze ten tříletý ji nepřežije zimu.... Ona je ukricena nervni mlátí při každé příležitosti nikdy mu nic nevysvětlí...jen rev a rev
Nahlas to anonymně na sociálku. Sociálka si s tím umí poradit.
Ano, jako tradičně - pár rad na úvod, pár rad mezi příspěvky, jinak si zase některé profi vychovatelky honí triko...
K diskusi - za mě - nahlásit na sociálku.
Doufám že nám dá zakladatelka vědět jak to popřípadě dopadlo... já už jsem to komentovala a určitě nahlásit možná ten fond ohrožených dětí by byl možmná lepší než socka netuším ale pomoct kloučkovi by jistě řišla vhod. Sama mám dvě děti a abych se k nim chovala (s prominutím za ten výraz) ,,jako vyhulená KRÁVA,,!!! by mě v životě nenapadlo. Takové co nemají o děti zájem si je nemají ani dělat!!!! popřípadě je dát k adopci když se neuměj chovat ! je mi normálně do breku z takových lidí....a nejen do breku i špatně! Je tolik žen co nemůžou mít děti a byly by vděčné za miminko či i starší dítko a nejde jim to a tady takovýhle fuchtle je to souzeno???? no to pěkně stvořitel světa nebo kdo vymyslel... Doufám že to pro kloučka dopadne dobře.. je fajn že ještě existují všímaví lidé,než ti co před problémy zavřou oči a dělají že nevidí. ☹
@elu Hrdinství je sice pěkná věc, ovšem anonymní hlášení je v tomto případě na místě. Nikdy nevíte jakou vlnu to může strhnout, jak zareaguje matka dítěte až se to dozví, jaké peklo na zemi teoreticky může způsobit Vám a Vašemu dítěti, čemu by byla tazatelka vystavena. Takže tímhle způsobem pomůžete týranému dítěti, což je hlavní cíl a neublížíte tím sobě a svému okolí, atˇ to vypadá jakkoli zbaběle.
Taky bych raději oznámila anonymně. Ale určitě bych to nenechala být, i když se jedná o kamarádku. Nedovedu pochopit, jak se někdo může tak příšerně chovat k dítěti...
@pipi02 nejsem zástankyne americké výchovy a taky mám v plánu placnout svoje dítě, když 1,2x vysvětlím a nebude reagovat, ale tu matku v supermarketu jsi neviděla.. Chovala se k tomu malinkymu dítěti fakt surově a hodně hodně přehnaně. Je veliký rozdíl mezi výchovným placnutim a surovym bitim 2,5 leteho ditete nepřiměřenou silou.. A takové "matky" odsuzuju.
@pipi02 navíc jsem psala, že trochu nervni matky neodsuzuju,protože jak říkáš, nevím, co tomu predchazelo,ale každý laik-pozorovatel je schopný rozlišit surové biti od výchovy.. Hormony s tím nic moc společného nemají.. V tom supermarketu na tu ženskou koukalo zděšeně a znechuceně víc lidi a nikdo nevěděl co dělat :-/
nejak jsem nepochopila, proc se kamaradka neco domniva. Kdyz jsou kamaradky,tak snad o sobe vedi trosku vic, ne?
Pokud vis jak se k nemu chova doma, ze ho tyra, bije a nejak ohrozuje, tak ji nahlas.
Nebo to je jen znama?
@cabo Jste holka a navíc se s Vámi třeba lépe domlouvalo, není dítě jako dítě
Jinak myslim ze tahle diskuze fakt neni o tom, jestli je vhodne nebo nevhodne pouzivat fyzicke tresty... to je na uplne jinou debatu.
Jde ale kazdopadne o to, ze je fakt rozdil dite placnout po zadku, ale s tim, ze ho milujes a chces ho vychovavat co nejlepe umis, a mezi nekym, kdo nema matersky pud a dite ignoruje ci tyra. Za me, je mi to uplne jedno jestli nekdo placne dite po zadku nebo jakou pouziva vychovnou metodu, pokud to dite neni naprosto rozmazleny nebo naopak utyrany chudak. A tohle se zda byt ten druhy pripad.
Tak myslim, ze nazory ohledne fyzickych trestu do teto diskuze nepatri... sem patri rady zakladatelce, jak postupovat v tomto konretknim pripade.
Nejsem bonzák a tyto praktiky nemám ráda, ale tady bych zasáhla bez začervenání se!!!! Co z toho kluka vyroste??? Určitě zasáhni a neměj vůbec žádné výčitky svědomí, naopak pro něj uděláš víc, než si myslíš!!! a takovéhle "matky" bych fakt nechala sterilizovat!!!!!!
Jako já jsem taky někdy chodící uzlíček nervů a vytočí mě maličkost - ono jak se to v člověku kupí za den, týden, měsíc, tak pak opravdu dokáže někdy vyjet naprosto neadekvátně kvůli úplně blbosti ........... neobhajuji to, jen občas je to s dětmi fakt na palici 😀 😀 😀 Ale moje děti jsou čistě oblečené, najezené, mají všeho dostatek, nejvíc naší lásky a v tom mám naprosto svědomí čisté.
A ten malý klučík by to měl mít taky - všechny děti by to měli mít!!!! Takže určitě na tu sociálku jdi!!!! Tohle není sranda ☹
Její 23 ... Žije u mami , a už dochází někam na socialku, je bez otce, já třeba učím nono no Nene ne a docela. to funguje já vím ze její chování je špatný ...jenze zase nechci aby pak neudělala nejakou hloupost mě ...sobě ...:((je mi lito malýho ... Kolikrát měl tdkovy. Boule a modřiny chudák :(( a přijde mi i malatny a unavený občas :( jak ji to říct aby se třeba neurazila ......přes messenger možná ale z oči do oči bych se bála je o hlavu větší a bojím se ze by mě bouchla ...:( vím kam chodí na to tu socialku tak tam muzu zavolat třeba ??
Chodily jsme spolu na střední školu .. četla jsem o spoluvine apod..
@klarionela88 Jak pisete neni to po 2 dnech straveny s kamaradkou dost radikalni krok? Nejake mamince to chvilku trva nez se zapracuje a pokud zije u jeji Matky tak ta by si neceho vsimla ne? prijde mi to dost nechutne a potupne toto udelat,,,muj syn ma tez modriny a boule a neni mu ani 2 roky...pada na zen sem tam se klepne o kreslo,hrackou,od psa co ho vita,,,,a ano dam mu na zadek a vynadam mu ale jen proto ze se stane nejaka situace kdy mam infarkt aby se mu neco nestalo...pane boze skuste si s ni promluvit lepsi schytat par facek nez po..at zivot klucikovi a slecne kdyby to bylo jinak nez to vidite vy,,,a nebo at ji nekdo napise anonyme pocit a treba to zmeni ale urcite ne hned socialku..! A TED ME TREBA ODSUDTE"
Nahlásila bych anonymně na sociálku. Chudák malej☹
@klarionela88 jo, zavolej tam.. Nebo posli anonymní udání.
@susanking cetlas zakladatelky úvodní prispevek?? Že kluk je podvyziveny,málo obleceny,bojí se rány, tahá ho po hospodach??
Já ji znám už dlouho ... Chodila sem sni ven s kocarkama tak řečeno ,...chtěla sem to prostě už někde někomu říct ze mě to trápí ...o a ho doopravdy bije a sikanuje celý den ona je narušena
@pipi02 já, ziju v normálním prostředí (rodinném) , což je vhodné pro výchovu dítěte. Každopádn, já sve dítě nebiji ,snazim se své dítě vychovávat dobre a tak , jak nejlépe umím... I kdybych, já měla jíst suchý chleba,moje dite,bude mít vždy vse co potrebuje (obrazně řečeno ) 🙂
@klarionela88 jak můžou tak vzorné a bez chybné matky prosedět hodiny u PC. Něco je asi špatně.
@amazonka.k přesně takhle to mám já. Vysvětluji, komunikuji, domlouvám, ale když moje hranice přeteče (plus mínus jednou za měsíc, i méně), plácnu lehce přes ruku či zadek. Nedělám to ze záchvatu agrese, počítám aspoň do pěti. Tudíž ani nedávám silnou "facku". Já si tak trochu myslím, že mě spíš než občas nějaká výchovná (taky jsem moc nedostávala) poznamenala nedůvěra v mou osobu ze strany rodičů (dělali vše za mě, většinou ze strachu o mě nebo abych něco nepokazila) a psychické týrání ze strany táty (myslím, že nechtěné, ale bohužel tomu tak bylo).
Jinak co se týče zakladatelky, nahlásila bych taky, co jiného ☹
@klarionela88 myslím, že když jí budeš vysvětlovat, že se chová špatně, stejně to nepomůže, a jen oddálíš pomoc tomu dítěti. A i kdyby se začala snažit, stejně jí to nejspíš dlouho nevydrží a až ujede, třeba se zas nenajde nikdo, kdo by děcku pomohl. Takže já bych to nahlásila co nejdřív a bohužel asi anonymně, jde o to dítě a ne vyřizování účtů mezi vámi dvěma. Takže bych ani neměla černé svědomí. Hlavně to tam popiš tak, jako to píšeš tady, ať to dítě je aspoň hlídané a nevyzní to do ztracena. Super, že si všímáš. Dítěte je mi líto...
@polokolo nač hned ten útok? všimla jste si v kolik hodin sem zakladatelka dávala své odpovědi? nejspíš ji děti spí... to je jednoduché,nebo když Vám děti usnou, tak na počítač nejdete? A jdete spát ve stejný čas jako ony? to asi těžko... tím na Vás neutočím,jen mi Váš komentář přišel nemístný a vůbec se nevyjádřuje k tomu co zakladatelka píše. Já mám děti dvě ,taky se o ně starám,nestrádají a čas na sedění u pc mám taky a to hned ze mě dělá špatnou matku?to asi ne...
Člověk si jde pro radu a nakonec sem ta špatná já ne? Jsem sice mladá je mi 26ale moje dítě má rezim, má co jíst , má co na sebe ....má kde spinkat...starám se o něj sama.Přítel na něj kašle a nezajímá ho já to zvladam ....a věřte mi tu některé ze to je moje vymodlene dítě... pět let snažení a pár nezdarenych tehotenstvi ....já sve dítě miluji a nesedím tu celý den chodím sem když spí.....asi tak ....:/// tak děkuji pekne
@klarionela88 mi je taky 26,dvě děti a čas na sedění u pc mám a není to nic špatného,nedřepím tu furt ale starší je ve škole a malé jsou teprve 3.měsíce takže mi často přes den ještě spinká tak co bychom měly asi dělat?..když máme uklizeno,navařeno,vyžehleno? sedět u Tv kde nic nedávají?to ne,to si radši sednu sem k pc a popíšu si pár rad s maminkama ohledně dětí,juknu na dobrý recepty,jelikož mi věčně docházejí nápady co uvařit na další den,nebo jen tak brouzdám po netu a koukám třeba na bazárky s oblečením apod. Myslím si že tak to máme většina z nás... 🙂 a nestydím se za to,špatnou mámu to z nás určitě nedělá,když je čas tak se má využít,pro chvilky sami pro sebe... 🙂 😉
@karlajasmine podle mě, už jen to, že to píseš sem, znamená, že to není jen nějaké plané podezření. Ty už víš, že je tam něco špatně. Pokud ta matka se synem žije u své matky, tedy babičky dítěte, bude problém hluboko v rodině. Pokud nefunguje matka, je to hrůza, ale pokud žijí u babičky a ta taky nezasáhne, bude to v té rodině asi normální. To je ten problém. Vůbec se neciť špatně, mysli na kluka a jednej. Pokud nemáš "koule" na to udělat to za sebe, napiš anonym. Pokud víš, že byla tehdy a tehdy v klukem dlouho do noci v hospodě, uveď to. Pokud víš, že je třeba právě teď v hospodě i s klukem a je podnapilá, zhulená apod. je možný rovnou zavolat na policii a udělat udání. Podle mě oni nesmí říct na čí oznámení to bylo, nebo že je to vůbec na oznámení.

...nečetla sem vše,ale taky bych to nahlásila....Ten prcek si zaslouží lepší život,když o něj vlastní matka nestojí... Já bych nezvládla se na to jen dívat.... Se divím,že i jeho ještě -stejně jako to druhé-nedala pryč...Nebo ho chce utýrat???