Kdy je správný čas jíst čokoládky ze stromečku?
Omlouvám se za praštěnou diskuzi, ale manžel se se mnou dohaduje a stojí si zuby nehty za svým. Kdy se můžou jíst čokoládky ze stromečku? Já si pamatuju odjakživa od našich i od dědy, že se smělo trhat od štědrého dne. Manžel tvrdí že u nich mohl až 6.ledna. Když se stromeček odstrojoval,ale tam pak nechápu proč se čokoládky vůbec na stromeček věší? 🤔
Jasně že hned. Mnohem víc mě zajímá, jestli kromě mě existuje někdo, kdo sundává i obal s háčkem a nenechává to tam viset jako moje děti 😂
@rebe Já vždycky nechávala viset háček, jak naši vždycky nadávali...😒 A co mě teda štvalo, vždycky jsme se museli dovolit jestli si můžeme čokoládku vzít.
@rebe tak sundavali jsme i s háčkem, ať je to co nejmíň nápadný 😂
My to delali doma tak, ze prvni figurka patrila Jeziskovi, kazdy rok manzel pri noseni darku na stromecek vzdy treba dva ujedl a nechal u darku obaly. Pak uz si to deti jedly jak chtely, ale prvni vzdy patrily Jeziskovi.
Když jsem byla malá, též jsme jedli až 6.ledna že stromečku, ikdyz občas sem tam na tajno nějaká zmizela 😀 teď dceři nechávám ,ať si bere jak chce 😊
Stromeček se ožíral průběžně a pak se obal tvaroval do tvaru před sežráním obsahu :D
Od dozdobeni, nekdy naprimo, nekdy na tajnacku, kazdopadne mamka byla rada, kdyz tam neco zbylo jeste na Novy rok😂. Uprimne, kdyby mi nekdo pod nos nastrojil cokoladky, vonelo by to po byte a jest by me zakazal to jist, prislo by mi to jako ten nejvetsi trest a ne svatky klidu a miru😂
U nás řešíme každé Vánoce to samé. Já jsem zvyklá ujídat od Štedrého dne, aby to do Tří králů bylo snězené a nebyla práce navíc s odstrojováním. Manžel je zase zvyklý jíst čokoládu až kolem Tří králů, protože v té době chodí u nich ve vesnici farář a světí stromečky, takže se může ujídat až to posvěcené. Kdyby se to snědlo dřív, nebylo by co světit a nemělo to tu duchovní hodnotu. Takže já s dětmi nenápadně ujídám a manžel si dozobe, co zbyde.
Když jsme se ségrou byly male, maminka nám říkala, že je můžeme jíst až na Štědrý den večer po nadílce. Jinak by se Ježíšek mohl zlobit. Později nám řekla, že to říkala proto, aby tam do Štědrého večera nějaká čokoláda zbyla 🤣 no ale u anašich jsme to pak drželi celá rodina i když jsme se ségrou byly velké. Nyní co mám děti tak je to u nás taky tak.
😃😃😃 určitě bychom jedli hned. Ale protože nemám ráda oškubaný stromeček a už vůbec nechci učit nejmladšího, že může trhat cokoliv ze stromku (což by moc rád 😃), tak je máme na misce. A jíst se můžou kdykoliv 🙂

@camelinka to dělali všichni a kdo tvrdí,že ne,tak kecá 😂😂😂