icon

Kdy lidé s koronavirem běhají venku bezohledně?

maminakarol
20. lis 2021

Nechápu bezohlednost některých lidí... Mají pozitivní test na koronu a vesele si chodí venku, po celé vsi jako by nic.. 🥲
Pak se to nemá roznášet dál. Nejhorší je že jsou to sousedi vedle nás 😠

Strana
z5
treasurka
20. lis 2021

@barmil Přesně, manželově (očkované) kolegyni bylo blbě 2 týdny, po těch 2 týdnech šla teda na test, a vida byla +, hygiena chtěla vědět kontakty za poslední 2 dny, ona jim říká, že jí ale bylo bylě už 14 dní a že byla tam a tam a tam, ale oni, že né, toje nezajímá, oni mají sledovat poslední 2 dny. Tahle "opatření" jsou tak debilní, že nelze, než je obcházet a řídit se vlastním zdravým rozumem a nějakou morálkou.

vendelinka08
20. lis 2021

@klokanka31 zalez treba do díry a uz nevylizej a to doporučuji všem co uz regulerne hrklo v hlavě. Vsem se vyhybej aby te covid nedohnal. My ho teď mame doma vsichni a nic nam není krom rýmy. Ale takovy jako ty budou mit tezky průběh, protože si to tak nastaviš. Ach jo, to je šílenost, co to tady běhá za lidi.

mimco
20. lis 2021

@klokanka31 a ještě něco - přála bych ti vidět mou dceru, jak sedí na zemi a usedavé pláče, že nemůže už zase do školy, že se nechce učit doma, že to nenávidí. Celá se třásla! V tu chvíli jsem měla chuť dát někomu pořádně do držky😡

treasurka
20. lis 2021

@mimco Mám stejnou zkušenost, máme čyři malé děti v panelákovém bytě, zdravé, otestované, pouze po "kontaktu", v karanténě samozřejmě na střídačku. Sousedi započali rekonstrukci. Distanční výuka je 4x denně 20 minut, z čehož 10 minut se připojují. Znuděné, otrávené, demotivované děti, já daleko pod hranicí svých psychických možností s vědomím, že jim dodržováním pravidel škodím... Už pomalu dva roky. Už jsem unavená z toho být pořád ta ohleduplná, my taky potřebujeme ohleduplnost. Dneska se za bezohlednost a sobectví považuje jít se zdravýma dětma ven, ale pamatuju doby, kdy se tomu říkalo normální život!

klokanka31
20. lis 2021

@vendelinka08 Jenže každý nemá tak pohodový průběh jako vy.

klokanka31
20. lis 2021

@barmil To je ale právě průšvih téhle politiky. Lidi co jsou očkovaní tak se neřeší,jestli jsou nebo nejsou nakažení,můžou to vesele roznášet dál, a nikdy se z toho takhle nevyhrabem.

barmil
20. lis 2021

@mimco dceri je 12 a doma breci, že jestli to zas zavrou a neuvidí kamarády, ze uz to nedá. Teď se hned v den narozenin nechala zaregistrovat na očkování, říkala mami ja se bojim, ale chci chodit ven a do skoly a byt s kamarády.. Tak co to je za posrany svět, kde se malá holka musí rozhodnout, jestli bude věcne zavrena doma, protože bude brána za prasivou, nebo se naockuje, bude moci vše, ale prenasec může být úplně stejně jako neockovana.

mimco
20. lis 2021

@treasurka všechno má své hranice, v tuhle chvíli je pro mě nejpřednější duševní zdraví mých dětí, přednější než tzv. ohrožená skupina, bohužel.
A klobouk dolů před tebou, se 4 dětma si zasloužíš za ty skoro 2 roky lázeňský pobyt!👍👍👍

mimco
20. lis 2021

@barmil to je masakr, že? Chce se mi řvát!

vendelinka08
20. lis 2021

@klokanka31 ne každý ne, e hodně lidí ano a pořád se ukazují jen mrtví a ti co jsou na tom špatně. Ale hodne lidí a především děti, maji lehky průběh....ale to vladtne neplatí, protože Covid je smrťák

mimco
20. lis 2021

@vendelinka08 většina to zvládne bez újmy, ale bez strachu by lidi prostě neposlouchali👍
Nepopírám těžké případy…

treasurka
20. lis 2021

@mimco Hele, my jsme v nějaké formě karantény doma od r. 2017, kdy nejstarší začal chodit do školky. 6 týdnů toma v kuse jsme byli několikrát. Pak to plynule přešlo do období korony. Ještě když se snažim nepouštět zbytečně televizi, nějak jim to vynahradit aspon tím, že se jim věnuju ... Jako nechci to zveličovat, ale myslim, že následky si ponesu dost dlouho, v noci mám zlý sly, že jsme zavření, nemůžu spát, když vím, že se ve škole chystá testování, tak ani jíst, hrozný myšlenky, že někam uteču a už se nevrátim, kdybych nekojila, jsu k psyciatrovi pro nějakej oblbovák. A nejsem zdaleka jediná. Ale tohle nikoho nezajímá! Rizikoví vůči koroně mají možnost se chránit sami, za ty dvy roky mohli změnit životní styl, ale já už s tím prostě víc udělat nemůžu. Jenže tohle nikoho nezajímá. Taky si připadám jako riziková skupina, ale že mi hrábne, a těm dětem taky...

somalicats
20. lis 2021

@klokanka31 No, a teď si představ, že moje starší holky chytly covid na jaře od ex - ex mi je po týdnu izolace nacpal s tím, že už to s nima nedává (holky bez příznaků, on středně těžší průběh) - byla jsem s nimi permanentně venku, protože bylo hezky a neviděla jsem důvod, proč bych je měla držet doma. Ano, k nikomu jsme nechodili, já byla v té době už naočkovaná, přesto jsem držela karanténu taky. Ale venku byly. Já, manžel ani tehdy necelá roční čtvrtá dcera jsme to od nich nechytili. Teď mám v karanténě školkovou, protože ve vedlejší třídě bylo pozitivní dítě a hygiena to vyhodnotila jako významný kontakt. Takže holka je doma, má nařízenou karanténu, nic jí není a antigen zatím stále negativní (na PCR jde v úterý). Zbytek rodiny od ní neizoluju a nečekám, že bude v to úterý pozitivní. Fakt nevidím důvod, proč by děti měly být kvůli karanténě zavřené doma.

mimco
20. lis 2021

@treasurka manžel začal trpět úzkostnými stavy, musel vyhledat pomoc, už se to nedalo.
My naštěstí žijeme na baráku hodně v přírodě, takže dcera fakt běhala venku, už když byla ta úplně první vlna, to si ještě brala i tu látkovou roušku na kolo, dneska zpětně se tomu směju, protože běhat venku s mokrým hadrem na puse fakt nic moc…

treasurka
20. lis 2021

@mimco To bylo strašný, my jsme chodili do parku, dětem to furt padalo nebo tu vcůcly a ve vteřině mokrý. Ti chlápci, co vyvážej koše na náe řvalli, že jsem píča a ať si nechám haranty doma, když to neudržej na hubě. Člověk měl pocit, že dělá neco hrozně špatnýho, když vyjde ven. My pak utekli na chatu, jak se oteplilo, tam to bylo fajn...

baraskaska
20. lis 2021

U nas kdybych chodila s koronou po vesnici tak nakazim mozna tak kozy a slepice 🤣🤣🤣

vendelinka08
20. lis 2021

@treasurka ano, také tu bezmoc nedavam psychicky....musim se snažit byt v pohodě a nic necist a nedivat se na tv. Abych byla s rodinou v pohodě. Je to elmi náročná zkouška.

esmeralda11
Autor odpověď smazal
esmeralda11
20. lis 2021

Běž na něj rychle zavolat StB!!!...už jí to máme zase ne?🤔🤦🏼‍♀️

nazka
20. lis 2021

@maminakarol k nám přišla po dlouhé době teta na návštěvu, rict nám velkou novinku.. Že má covid 🤦‍♀️😄😄

marcicek84
20. lis 2021

Ja myslela,ze se uz na to nehraje.Ockovani to roznaseji pod statni ochranou tak je uplne jedno co dela zbytek,my se omezovat jiz nehodlame a ty narizeni co plati od pondeli pro neokovane shodi soud nemuzou mit plosna opatreni bez nouzoveho stavu,takze me nezajimaji,budu chtit ke kadernici pujdu,at si uz trhnou nohou...

20190418
20. lis 2021

Kdyz jsem byla v izolaci a syn v karantene, tak jsme chodili každý den v podvečer (kolem 17:00, bylo to v lednu, takže už tma) tak na dve hodiny do lesa nebo na vylidnena hřiště. Panelakem jsme vzdy prosli v rouskach a rukavicich, syn mel narizeno se s nikym nevybavovat... Ale jako zavrit zdravého šestiletého kluka na dva týdny (resp.na tri, protože mel nejdřív karantenu kvuli mým rodičům jako ja a když se ukazalo, že ja jsem se na rozdíl od nej od nich nakazila, tak se mu protáhla jeste o týden) do paneláku, to je prostě proti memu základnímu instinktu matky. Btw - syn pres společné spani a mazlení se ode mě nenakazil.... Jenomže nejhorší na tom je, že plno lidí nevnímá rozdíl mezi Jdu na zdravotní /psychickou procházku do lesa a Jdu bez rousky na debila do obchoďáku a pak ještě k babce do domova důchodců.
Takže pokud se někdo ač covid plus prochází po vesnici, tak na tom nevidim nic špatného. Dokud neleze do uzavrenych prostor a nenavazuje blízké kontakty.

orisek56
20. lis 2021

Jak to čtu, tak jsem fakt rada, že ještě nemám děti školou povinné, tohle by je psychicky rozdrtilo 😣 no holka má povinný skolkovy rok, příští rok... Tak už se začínám taky klepat.

blondynka400
20. lis 2021

@barmil tohle je fakt hrozný a to, že nutí 12-ti leté dítě se očkovat je úplně hnus. Já to teď akorát řeším a obě máme jasno, že prostě ne. A je nám jedno, co bude a nebude porušovat.... Všude se s tím nějak dá pracovat a do školy stejně dokuť není očkováno alespoň 50% žáků, tak výuka není a přechází se na online.

rencinka87
20. lis 2021

@barmil
@blondynka400
Muzu se zeptat, kdo nuti deti ockovat? Proc se 12leta dcera hlasi na ockovani, pokud ho nechce podstoupit?

blondynka400
20. lis 2021

@rencinka87 protože když by měla dodržovat vše jak se má, bude výrazně omezená ve svých aktivitách. V 11 ještě může "vše", ve 12 už ale ne....

rencinka87
20. lis 2021

@blondynka400 vzdyt od 12 do 18 maji vyjimku a vsude staci test, jako to bylo doted..

pavca1982
Autor odpověď smazal
blondynka400
20. lis 2021

@rencinka87 a to se má testovat několikrát za týden, aby to pokrylo její aktivity? 😀 😀 Proto říkám, když by měla dodržovat vše jak se má. A taky ani náhodou nebude. Nehodlám tyto blbosti podporovat. Stejně jako nesmysl očkovat 12 ti leté dítě proti Covidu.

barmil
21. lis 2021

@rencinka87 navíc hrazenych mají jen pár testu do měsíce a ted se zkrátila i jejich platnost, takže by musela na jeden test v nedeli, aby mohla v pondělí na kroužek a na další test v úterý, aby mohla na kroužek ve středu atd.. A dostupnost tady není taková, že by tam mohla obden, cekacka je klidně 5 dní, což pak s tou platnosti testu nějaké plánování naprosto vylučuje

Strana
z5