Kdy lidé s koronavirem běhají venku bezohledně?
Nechápu bezohlednost některých lidí... Mají pozitivní test na koronu a vesele si chodí venku, po celé vsi jako by nic.. 🥲
Pak se to nemá roznášet dál. Nejhorší je že jsou to sousedi vedle nás 😠
@blondynka400
@barmil jiste, tomu rozumim. Tak predpokladam, ze jste to nedodrzovaly doted, protoze to pravidlo bylo stejny, tak to nebudete dodrzovat dal a nemusi se ockovat ne?
Jinak teda pokud je problem ockovat 12lety a starsi - predpokladam, ze jsou u vas nepruchozi i dalsi ockovani? Klistovka, zloutenka A, a u holek zejmena HPV?
@rencinka87 Přesně tak, tyhle vakcíny si doma taky nedáváme.
@betelgeuzz a tetanovka?
@rencinka87 Tetan je 1. povinná vakcína, 2. používá se roky, 3. imunita vydrží spoustu let a její platnost se prodlužuje.
@betelgeuzz Ok, diky, jestli se teda muzu jeste zeptat: 1. Az bude ockovani na covid povinne, nebudes s tim mit zadny problem? (Zaujalo me, zes to uvedla jako argument na prvnim miste.) 2. Kolik let je dost let na to, aby ti prisla vakcina bezpecna? Pripadne kolik lidi si tou vakcinaci musi projit, aby sis ji dala taky? Jak bys resila situaci, kdy se vsichni rozhodnou pockat, az to za ne vyzkousi jini, takze nebude dost velky vzorek na to, aby si mohli overit, ze to je bezpecny? Podporila bys, aby ti, co se naockovat nechali, dostavali treba velky priplatek za “testovani experimentalni vakciny”, ktery by sel z tvych dani? 3. Preockovani je po 10-15 letech, resp. donedavna bylo, vim ze se to prodluzovalo az le 20, ale teda tvoje dcera po tom 10. roce zadny ockovani nedostala, chapu to spravne? Nebo jdete cestou nulovyho ockovani? Diky za odpovedi, je zajimavy videt pohled “druhy strany” (ve svy bubline mam jen naockovany, co to vnimaji jako benefit, tak me to zajima).
@rencinka87 1. když bude povinná, nadšená nebudu, ale pořád je to čistší řešení, než omezovat lidi kvůli dobrovolné vakcíně. Stát tak převezme plnou zodpovědnost za vedlejší účinky. 2. minimálně by měla mít plnou registraci, což zatím nemá. Vakcíny jsou registrované na rok a pak musí výrobce podávat žádost o prodloužení. A měly by být dokončeny všechny testovací fáze vakcíny. Toho, že by se nikdo nedal očkovat, se nebojím, než se začalo očkovat, tak se o to očkování spousta lidí pralo a předbíhalo. Na rovinu říkám, že kdybych měla 60 let, tak se očkovat nechám, v tomto věku pro mě převažují přínosy vakcíny nad riziky. V mojem věku to vidím naopak a vadí mi, že mě někdo k tomu nutí. 3. dcery jsou naočkované povinným očkováním.
@betelgeuzz diky, je to zajimavy pohled, ze by to vakcina jako povinna prisla jako cistsi reseni - proc myslis, ze povinna zatim nikde neni? A ze o Rakousku, ktery ji dava povinnou jako prvni od unora, se vyjadruji jako o fasisticky zemi? Nazor, ze by mela byt vakcina radeji povinna, mas od zacatku pandemie?
@betelgeuzz jeste me zajima - casto se to objevuje jako argument odpurcu - co znamena prevzit plnou odpovednost za vedlejsi ucinky? Muzes uvest nejaky priklad na nektere z povinnych vakcin? Hexa a podobne?
Tady asi nekdo nechape,ze ockovani nebude povinne dokud nebude hotova ta dlouhodoba studie bezpecnosti(Rakusaci to zkouseji driv a tak se prijde na to,ze to stejne nefunguje viz Portugalsko),ktera jednoznacne rekne,jake jsou vsechny NU,jak dlouho ochrani,kdy je nutne preockovani,zda je ok v dlouhodobem hledisku a nehrozi dodatecne NU a hlavne stat prebere za vsechny NU odpovednost a mel by lidi zacit konecne odskodnovat...U dobrovolne vakciny,kdy se podepisuje souhlas,ze to ma clovek na vlastni riziko a pritom se zdarma ucastni experimentu se to nikdy zpetne nikomu platit nebude,je to uplne zbytecna otazka.
Za me se tlak na vakcinaci zvysuje protoze vedi,ze po zime to praskne komplet,ze vakcina az tak moc nechrani,ze to je vlastne jen pro rizikove,ze kolektivni imunita na puvodni kmen viru nikdy nenastane,to by museli upravit na deltu a na jare zas uz bude po delte,mozna i po delte plus. Kolik lidi se bude citit hloupe a vyuzite,vlastne klidne to muze byt jen pouhy nastroj promoreni,at se ockovani nechrani,proroze si mysli ze je chrani nejaka vakcina,ktera ma placebo efekt,zatim vsichni ockovani padaji jako hrusky s covidem a neockovani malokdy,to je spise efekt opacny,ale dle studie v Britanii je vysledek ocekavany,tam prisli na to,ze kdo se nechal ockovat ma vetsi sanci,ze se deltou nakazi oproti nevakcinovanemu,to je super benefit,tleskam 😀
@betelgeuzz a predpokladam, ze jsi videla (nebo si spocitala), jake je riziko tezkeho prubehu s nasledky/umrti na covid (v jakekoli vekove kategorii) vs. riziko nejakych vaznych vedlejsich ucinku/umrti u vakciny - tem cislum tedy neveris? Myslis, ze se zamlcuje skutecny pocet lidi, kteri zemreli na ockovani/maji vazne nasledky?
@marcicek84 Tak ale tohle zní už spíše jako konspirace.
@pavca1982 myslis jako ta co byla na jare 2020 a stale se do puntiku plni?Ta studie bohuzel existuje,delte se ockovani velmi libi a to se staci podivat kolem sebe,ze ockovani ten covid maji ve velkem,jeste ho roznaseji pod statni ochranou,ale neockovany je skoro jako nepritel statu...
@marcicek84 očkovaní se nechrání? Svatá prostoto. No asi ve stejném poměru jako neočkovaní, no. Na obou stranách jsou pitomci a percentuální zastoupení bude totéž. Jinak jdete té nenáviděné vládě a jejím blbým opatřením pěkně na ruku, jen co je pravda.
@betelgeuzz vakcina nemůže být povinná, dokud nejsou dokončeny studie, v podstatě se testuje na lidech6 a moc nefunguje. Jakmile bude povinná, nemusíš podepisivat souhlas a pokud se neco podělá, tak dostanou lidé odškodnění. Teď nedostanou nic a muzou si jen vyčítat, ze na vakcínu šli. Vím, že mě by vyloženě ublížila. Proto na ni nejdu a nepůjdu ani za zlaté 🐷.
@vendelinka08 mně to psát nemusíš 🙂
@vendelinka08 odškodnění fakt nefunguje ani u povinných vakcín. Na to zapomeňte rovnou i pokud by se vakcinace proti Covidu přesunula mezi povinná očkování. S tím rizikem se jde i do dětských očkování.
@marcicek84 kdo to nechape? Ja mam za to, ze vsichni vedi, ze vakcina ma omezenou ucinnost - ono vytvorit vakcinu na virus je obecne temer nemozny, zejmena pokud ten virus mutuje, protoze se nikdy neonaockuje dostatecny mnozstvi lidi.. od zacatku se mluvilo o tom, ze bude potreba preockovani (ockovani proti chripce zrejme vsichni zname, ne?), ja treba povazuju temer za zazrak, ze za soucasnych podminek ta vakcina funguje po sesti mesicich od druhe davky skoro az na 50% proti propuknuti nemoci.
A zaujalo me, ze ockovani padaji jako hrusky a neockovani ne - mas k tomu nejakou studii?
@tahejhula coze ten vyvod jsem od vas nepochopila...ockovani jestli se chrani nebo ne,netusim,asi jak kdo,ale roznaseji to,to takhle to ma cela rodina a jednoho clena co ma jen rymu zaprou,aby mohl chodit nakupovat a do prace,protoze je ockovany,tak to prece nebudou hlasit,ze jo :D a komu,ze jdu na ruku a cim?ze sedim doma,bo jsem na materske a kojim 6 tydenni mimco? To bych mela svym zpusobem LD i kdyby mi ho nevyhlasila vlada,protoze od maleho mimca se moc clovek nehne a kdyz nekam jde,tak je to lekar,prochazka ne kino,ne hospoda,ne akce...
@rencinka87 jak už ti tu bylo napsáno, povinná být nemůže, protože nejsou dokončeny studie. Tento názor mám od začátku a má ho spousta lidí, kolem mě. Lidi se nedělí na očkovače a odmítače, ale je spousta lidí mezi tím.
Plná zodpovědnost znamená, že můžu vyžadovat odškodnění při poškození vakcínou. Jasně, je to složité získat potvrzení, že to bylo po vakcíně, ale pořád je tam větší možnost, než při poškození dobrovolnou vakcínou. Ano, viděla jsem i pravděpodobnosti úmrtí, poškození nemocí, či vakcínou pro moji věkovou kategorii.
@marcicek84 ne, tím že ukazuješ prstem na jednu skupinu. A ta druhá ukazuje zase na jinou, že ano? "Ať se očkovaní nechrání, protože si myslí, že je chrání nějaká vakcína." Citace. Sorry, ta bublina kolem mě se chrání ať už její členové očkovaní jsou či nikoli. Očkovaní z této skupiny chodí minimálně při příznacích po kontaktu na testy. Tímhle zacyklením, že se všichni z konkrétní skupiny chovají stejně a ukažme si na ně, přihráváš fakt zdatně.
@rencinka87 Že vám skočím do debaty, je ale úplně něco jinýho očkování na tetan (je opravdu vyzkoušený,funguje,účinek trvá spoustu let) než očkování na koronu (je to furt jen experimentální, nikdo neví co to s lidmi udělá po pár letech, účinnost klesá po cca 4-6 měsících takže se můžou pak lidi přeočkovávat další a další dávkou, a stejně i když jsi očkovaná,neochrání tě to před nemocí i před roznášením).
@klokanka31 tetanus především není přenosný interhumánně, takže to přirovnání nesedí celkově.
@tahejhula v restauraci jsem nebyla dva roky. Nechtějí abychom někam chodili, nebudeme. Budeme chodit tam, kde jsme vítáni. A roznášejí to opravdu více očkování, kteří maji doma nenocne členy a dokud nepadnou a nemají příznaky, mohou chodit do prace a všude.
@rencinka87 např. moje dcera sportuje, teď trénuje 3x týdně plus bazén, musela by snad ob den na test🤦♀️
@vendelinka08 a co já s tím, žes nebyla v restauraci dva roky? Poměrně nedávno to s testem šlo. Dva roky tu ani Covid není, natož pak omezení pro neočkované.
@rencinka87 no pokud o te omezene ucinnost se vi,tak mi rekni,jestli jsou staty schopny min.co pul roku preockovat cely narod a bohuzel chybi studie co to udela s lidmi,kteri jsou uz castecne promoreni nebo co to s nimi udela po 3,4, a vice davkach...jinak mi prijde tato debata jiz zbytecna,nazor jsem rekla,navic v okoli mam nemocne ty ockovane,prevazuji 3/4 k 1/4 neocko...
@vendelinka08 a jinak, to není vina očkovaných, jak to nastavila vláda, proberte se, lidi. Tohle rozeštvání pomáhá komu?
@mimco A u vás to na tréninku vyžadují, u nás se na tréninky testy nenosí.
@betelgeuzz zatím ne, ale kdo ví co bude za týden🤷♀️

@barmil a vám už řekli, jak budou vyžadovat testy? Dcera na kroužky chodila, ale žádné testy po nás nikdo nechtěl a nikde neříkali, že by měla být změna. A budou se i testovat ve škole, ty školní testy brali dřív i na kroužcích. Kvůli kroužkám ji očkovat taky nebudu.