Klokánek. Máte zkušenost?
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s Klokánkem? Ať už jako rodič nebo zaměstnanec. Nutně bych potřebovala pár informací.
Dětem sbalím oblečení, učení? Paní mluvila jen o dokladech.
Může si dítě vyzvednout kdokoliv nebo jen ten, co ho umístil.
Když si pro dítě přijde druhý rodič, ačkoliv je mám v péči podle rozsudku já, vydají mu je?
@merope děkuji, už tam jsou, byla to rychlovka. Zjistili mi akutní leukémii, takže teď určitě na měsíc. Oblečení mi napsali, že nechtějí, chtěli jen učení, budou je vozit přímo do jejich školy, takže super. Zvládájí to prý suprově, jsou ve třech a mají "strejdu". Sice si přijdu jak nejhorší máma na světě, ale jsem ráda, že se zapojily.
@dendul02 Tak to je krásný, že je budou vozit do jejich školy, tam se i "minimalizují ztráty", protože co poztrácí ve škole, to se jim postupně najde. A ano, takhle dává smysl, že oblečení nechtějí, protože s praním je problém, aby se to nepoztrácelo.
Jsi super máma - dokázala jsi děti za den sbalit, vše s nimi probrat tak, že tam nejsou nešťastné, ale mají to jak tábor a pro ně super zkušenost. Klokánky jsou na tohle moc fajn, lidi o tom málo ví, ale není to tak neběžné, jak by se zdálo, on stačí úraz matky samoživitelky a tak děti přebírají i třeba do doby, než si je vyzvednou prarodiče. Co jsem potkala nějak blíž, tak tam pak sociálka rodině i hodně pomáhala, i když už maminka byla doma (dokonce jí zajistili i zdarma doučování pro dceru).
Držím palce v léčbě, ať jsi co nejdříve fit.
@dendul02 jsi máma, která nemá evidentně jinou možnost. Děti to zvládnou a ty si nepřidávej ještě psychickou zátěž. Držím palce, ať jsi co nejdříve v pořádku!

Pokud ti jde o to, aby je druhému rodiči nevydali, určitě bych přibalila ten rozsudek soudu. Jinak oni budou v Klokánku zvyklí na to, že tam děti jdou nečekaně, z různých situací, čili tam dostávají děti, které jdou fakt jenom s doklady.
U oblečení bych měla obavu, aby se při společném praní nepoztrácely, tzn. pokud by si s sebou vzaly nějaké oblíbené kousky, určitě dobře podepsat (že by si šestiletý hlídal své oblečení, to je utopie). Případně sbal oblečení zvlášť, ať se tam dá nechat nebo vzít. Taky záleží, na jak dlouho tam děti budou, bude rozdíl pokud třeba jenom na pár dní kvůli jednoduché operaci (tzn. ani nebude třeba jim to prát) - nebo třeba i měsíc či déle při něčem komplikovanějším (pak bych spíše počítala, že dostanou nějaké "místní" oblečení a to jim tam budou prát a pak zase odejdou v tom, v čem tam přijedou).
Učení bych jim přibalila - sice asi budou chodit do školy někde u Klokánku, ale ať můžou pokračovat v tom, co už dělali. Opět bych to ale minimalizovala - počítala bych s tím, že toho zpět přinesou půlku. Na všechno bych tužkou napsala i telefonní číslo na tebe, případně i mail - až to nechají někde v té škole, kam budou chodit.
Silně bych i zvážila oblíbené plyšáky - opět bych se bála ztráty.