Kniha o seberozvoji. Doporučíte, která naučí, jak říkat ne a svůj názor?

meganx
13. únor 2022

Ahoj🙂 doporucte mi prosím knihu, která naučí, jak rikat NE a svůj názor. Ať uz konečně dokážu úspěšně říct lidem, že mi nemají kecat do věci😁(ano, nejvíc tchýni😑)
Díky moc všem za tipy

amazonkajanik
13. únor 2022

@meganx a známý,nebo přátelé rady nemají? Nezdá se mi, že by kniha pomohla najít to správné sebevědomí, aby se člověk naučil správně odporovat. Jinak, já to vyřešila radikálně. Okolí a rodina se nám s.ala do vztahu a soukromí, tak jsem se sebrala a šla do kšá...znovu jsem navázala kontakt po roce a půl a svatý klid, max poslouchám jejich problémy...

levandule_k
13. únor 2022

Kdysi dávno jsem četla knížku Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé kam chtějí, Ute Erhardtová. Tenkrát mě to nadchlo, dneska jsem trochu jinde, tak nevím, jak bych ji hodnotila 🙂 Popis "Kniha určená ženám, které se nedokážou prosadit, které jsou hodné a snaží se každému vyhovět, místo aby se naplno radovaly ze života, cítí se provinile a bojí se otevřeně říct či udělat, co chtějí. Autorka ukazuje mechanismy, které brzdí rozvoj žen, odhaluje pasti skryté ve vlastním myšlení a nabízí způsob, jak jim čelit a překonat je."

Teď třeba tíhnu k literatuře osobní rozvoj/duchovní rozvoj/ezoterika a hodně mě nadchla knížka Zrození bohyně válečnice od Heather Ash Amara. Není to přímo, jak se naučit říkat ne, ale o objevení své vnitřní síly, jak se naučit mír ráda a pořád se nekritizovat. Když najdeš svou vnitřní sílu, budeš si umět určit hranice, tak se to ne i naučíš říkat. Knížku jsem dávala číst i kámošce a té to přišlo jako blbost, ne každému tenhle styl sedne, ale mně pomohla hodně. Kdybych měla hlasovat o povinou literaturu pro ženy, tak to bude tahle knížka. Má ještě druhý díl Cesta bohyně válečnice.

levandule_k
13. únor 2022

Ideální je zajít do velkého knihkupectví, dát si spoustu času na výběr. Zabrousit do oddělení populární psychologie, osobní a duchovní rozvoj a třeba tě něco osloví a bude to ta pravá knížka pro tebe.