Knížka pro 10letou slečnu

veronika8808
12. pro 2018

Koupila jsem dceři (v dubnu ji bude 11) k vánocům knížku Na co se holky ptají. Knížka má několik kapitol. V každé se píše o něčem jiném - růst prsou, menstruace, vložky, tampony, chlupy atd. No prostě to, co jí čeká. Knížka je psaná jako kdyby to vyprávěla starší ségra nebo kámoška.Ted si říkám... Není na takovou knížku moc brzo? Co myslíte?

vikinkav
12. pro 2018

@veronika8808 ja myslim ze neni 😊 muze si ji prolistovat a pak pouzit rady treba za 2 roky az na to realne dojde. A navic bude pripravena. Myslim ze je to hezky napad ji takovou knizku koupit, me ji kdysi dala teta a byla jsem rada, i kdyz jsem nevedela o co jde, rada jsem si v ni listovala

klea81
12. pro 2018

Brzo? Ms může dostat každým dnem....

merope
13. pro 2018

Nedávno jsem tu četla, jak má slečna MS v deseti letech a dost jiných holek přizvukovalo, že jejich dcery taky - takže jestli přemýšlíš, aby v 11-ti už měla veškeré informace, rozhodně to pozdě není.

lilienelli
13. pro 2018

určitě není brzo na takovou knížku, mám něco takového také v plánu v tomto věku

sayast
13. pro 2018

Dceri bude v breznu 10 a presne takovou,mozna stejnou,knizku dostane od jeziska

sayast
13. pro 2018

Pani nikde nepise ze dcera nevi nic o menstruaci. Nase je treba informovana uz hodne dlouho,ma sestra dostala prvni menstruaci v 9ti letech. A presto jsem si xkrat rikala jestli je ta knizka uz vhodna. Najednou se nam z tech malych holcicek stavaji slecny a neni lehke si to priznat

veronika8808
autor
13. pro 2018

Dcera o menstruaci ví. Ale myslím si, že spoustu věcí by se třeba mohla začít stydět o tom mluvit tak volím i tuto formu knížky. Ano, těžko se srovnávám stím, že to pomalu už nebude ta moje malá holčička 🙂

merope
13. pro 2018

@veronika8808 Hlavně nebuď zklamaná, pokud na ni hodí "puberťácký" kukuč jako "mámo, co to blbneš" - ona ji otevře a přelouská, až ji bude lákat. Mimochodem - tátovu knihu (dosti tlustou) na téma sexu i s obrázky různých poloh (a v němčině) jsme louskaly tipuji tak nějak v podobném věku (aspoň tedy mladší ségry, které ji taky v knihovně schovanou v zadní řadě 🙂 našly).

sayast
13. pro 2018

Ja pocitam ze bude koulet ocima a pak ji cist tajne,protoze se bude stydet 😄

veronika8808
autor
13. pro 2018

@sayast taky stím počítám. V létě se cachtala v bazenu a povídá mi : "mami ty máš měsíčky že nejdeš taky do bazénu?" a já že jo. A ona a to jako taky budu mít každý měsíc? Říkám ano, budeš. A ona oči v sloup a "jezisi to bude otrava" 😁😁

klea81
13. pro 2018

@sayast no proto je lepší s dětmi mluvit dříve když projeví zájem, ale ještě se nestydí. S dcerou to vše máme dávno probrane, včetně menstruačního kalísku od 9 let. Teď na prevenci v 11 letech říkala obvodní, že už může začít spinit. Dle statistik ms začíná u někoho už od 9 let. Znám 10 holku co už má akné.

sayast
13. pro 2018

@klea81 ma dcera je prubezne informovana od malinka a co se tyce menstruace,tak plne a nestydi se. Ale urcite tam najde veci,u kterych se bude durdit. Tak to bylo myslene. Jinak ocekavame ze to dostane brzo. Uz ma ochlupeni. Takze vcasna informovanost byla na miste 😊. 10 ji bude v breznu

sayast
13. pro 2018

Asi soudim podle sebe. Ja si tohle vzdy cetla radsi sama v soukromí nez pred celou rodinou. Ale rozhodne to neznamena,ze by se mi nevenovali nebo vcas nevysvetlovali. Ale byla jsem introvert a rada si to resila "sama"

klea81
13. pro 2018

@sayast já jsem dostala knížku o sexualitě plus ms v 11 letech a bylo to dost pozdě, vše jsem už věděla od spolužáků a číst si to s matkou mi bylo dost nepříjemné.

merope
14. pro 2018

@klea81 Tak já nějakou podobnou tuším taky dostala - ale matka rozhodně nechtěla, abych si to četla s ní. Je dobré dát nabídku, že případně vysvětlím, ale počítat s tím, že holka se raději zeptá internetu, když nebude vědět.

klea81
14. pro 2018

@merope no moje se v tom vyžívala, ať si to s ní čtu a případně se mohu rovnou zeptat..... za mě internet ještě nebyl ;o)

merope
14. pro 2018

@klea81 Tak za mě taky nebyl - spíše mě "poučily" holky v létě na táboře. Představa, že mě máma nutí to probírat s ní... brrrr.

kachnifu
16. pro 2018

@veronika8808 moje dcera zrovna před měsícem dostala MS. 11let nám bude v únoru. Přesto že jsme se o tom bavily X krát, i tak jsme byly obě v šoku.. Kouknu po této knížce také, třeba ji zaujme.. Zatím nemá problém se mnou o tom mluvit.