icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

andreanem
26. bře 2016

To je 100 letý stařík,... dál už víš? 🙂

markytka_1
26. bře 2016

Holky, už mi to vážně nemyslí, zkouším snad vše a nic to nechce zbaštit ☹ Chybí mi opice u Pipi a muž co tomu druhýmu líbá ruku ☹ Napovíte prosím? Moc děkuji

bajana
26. bře 2016

@markytka_1 nepatri opica k Pipi?
A názov tej druhej knihy je pomenovanie toho muža, ktorému sa bozkáva ruka - tým bozkom sa vyjadruje vďačnosť za pomoc. Autor je Ital a podľa knihy je natočený legendárny film s Al Pacinom. A kniha je skvelá 😉

markytka_1
26. bře 2016

@bajana děkuji za radu 🙂 tak pokud opice není k Pipi, tak nevím která mi chybí ☹ a to to procházím pořád dokola

rousse
26. bře 2016

Holky prosím o nápovědu k té soše antické ženy? Fakt už nevím - jsem v koncích🙂

magdalenan
26. bře 2016

@rousse Když žena žije v Praze, je to Pražačka. Když žije v jednom konkrétním italském městě, tak je ...

rousse
26. bře 2016

@magdalenan heeeej tož toto by mě fakt nenapadlo!!! 🙂 Díky moc! Hlavně, že jsem tu knížku četla před maturitou😀 to je uplně stejné jak s tou sekačkou na trávu na červené louce.... chodila jsem 2 týdny a řešila to a vůbec mě to nenapadlo - taky jsem to četla před maturitou a skončila jsem asi na 20. stránce s tím, že ujetější knížku jsem nikdy neviděla, ale teď mě to prostě nesecvaklo😀

alevela
28. bře 2016

Ahoj, prosím o nápovědu k obrazu nad "strýčkovou" líbající hlavou: je to zřejmě to poslední, co mi chybí..

rousse
28. bře 2016

@alevela to je nabídka, která se neodmítá 😉 a pokud ano, tak byste měla koňskou hlavu ve svý posteli 😎

jankucharo
28. bře 2016

@rousse K obrazu, nad kterým svítí lampa. Líbající ruku už máme vyřešenu 🙂

hance09
28. bře 2016

Prosím o radu s dnešním obrázkem - střelený pták

jankucharo
28. bře 2016

@hance09 Harper Lee (ová) autorka - a ten opeřenec je maličký a nechceš, aby žil... kladeš si tedy otázku metody...

hance09
28. bře 2016

@jankucharo díky 😉

rousse
28. bře 2016

@jankucharo já si to blbě přečetla!!! A tím se konečně vysvětluje, která knížka mi chybí - já myslela, že ten obraz patří k tomu chlápkovi🙂 asi ne-e..... taky je to poslední, co mi chybí🙂

majkazidkova
28. bře 2016

Moc prosím o nápovědu, chybí mi 4 knihy - asi podle obrázku pes u měsíce (myslela jsem, že to je pes baskervillský nebo stmívání, ale ani jedno mi to nebere), spící člověk v kupé a ta karta s královnou (Q
od Luthera Blissetta mi to nebere a nic jiného mě nenapadá) a to poslední - vážně nevím co by mi mohlo chybět, koukám tu na to jako súva a nic... ještě jednou moc děkuji když mi někdo napoví 😉

mercedesse
28. bře 2016

@majkazidkova pes u měsíce je nejslavnější vlk - jeho jméno, u karty stačí napsat její barvu a hodnotu, a v kupé sedí mladá žena. Ten název je poměrně jednoduchý, prostě mladá žena v dopravním prostředku

majkazidkova
28. bře 2016

JJ, už jsem na toho vlka a tu dámu přišla, teď jsem od toho odsedla a kojila malého a dobliklo mi to 😉 , ale ten vlak jsem fakt neznala, díky!!! Teď zbývá ještě najít poslední a je to...

mercedesse
28. bře 2016

@majkazidkova u hodně holek se stalo ( i u mě), že si myslely, že tu knihu napsaly a ona se jim pak nezobrazila, tak si tak nějak zkontroluj, jestli to co vidíš, máš všechno v seznamu

majkazidkova
28. bře 2016

Díky, díky asi mám vše co teda vidím, ale jak je už teď pozdě, tak spíš nevidím 😉 , mrknu na to ještě zítra, teď už mi jde z toho hlava kolem.... snad to vyřeším...

mercedesse
28. bře 2016

@majkazidkova kdybys nenašla pošli seznam do IP, já ti to odškrtám 😉

majkazidkova
28. bře 2016

Díky jsi zlatá, kdybych nenašla ani zítra, pošlu!!! Dobrou noc 🙂

kockolada1
29. bře 2016

chybí mi poslední knížka, podle obrázků by to mohl být ten osvětlený obraz nad cosa nostra a nebo most za velkými ústy, ostatní obrázky mám snad už všechny a nemohu najít nic jiného...poraďte prosím, co z těch dvou je kniha???

hance09
29. bře 2016

@kockolada1 obraz s trosečníkem je knížka

rousse
29. bře 2016

@hance09 no ale vedle je dalsí obraz🙂

acnaj
29. bře 2016

@rousse to nic neni, mas ty ptaky pod tim plechovym mesicem? Nebo tu cihlovou stenu u toho zakouti se stolkem a sklenickami? Ja uz mam vsechno.

rousse
29. bře 2016

@acnaj fakt? Tak to pak nechápu, co mi chybí, protože mám fakt pocit, že mám úplně všechno 😒

kockolada1
29. bře 2016

@hance09 ne, myslím ten obraz, co na něj svítí lampa - je nad těma dvěma postavama, jak jedna líbá ruku druhé...

acnaj
29. bře 2016

@kockolada1 ani ten osvetleny obraz ani ten viadukt nic neznamenaji 🙂

kockolada1
29. bře 2016

aha, tak to mám komplet, jen mi to jednu knihu nevzalo napoprvé...

alevela
29. bře 2016

Tak pokud ten osvětlený obraz nic neznamená, tak nevím co mi chybí ☹

Strana