Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Holky, už mi to vážně nemyslí, zkouším snad vše a nic to nechce zbaštit ☹ Chybí mi opice u Pipi a muž co tomu druhýmu líbá ruku ☹ Napovíte prosím? Moc děkuji
@markytka_1 nepatri opica k Pipi?
A názov tej druhej knihy je pomenovanie toho muža, ktorému sa bozkáva ruka - tým bozkom sa vyjadruje vďačnosť za pomoc. Autor je Ital a podľa knihy je natočený legendárny film s Al Pacinom. A kniha je skvelá 😉
@bajana děkuji za radu 🙂 tak pokud opice není k Pipi, tak nevím která mi chybí ☹ a to to procházím pořád dokola
Holky prosím o nápovědu k té soše antické ženy? Fakt už nevím - jsem v koncích🙂
@rousse Když žena žije v Praze, je to Pražačka. Když žije v jednom konkrétním italském městě, tak je ...
@magdalenan heeeej tož toto by mě fakt nenapadlo!!! 🙂 Díky moc! Hlavně, že jsem tu knížku četla před maturitou😀 to je uplně stejné jak s tou sekačkou na trávu na červené louce.... chodila jsem 2 týdny a řešila to a vůbec mě to nenapadlo - taky jsem to četla před maturitou a skončila jsem asi na 20. stránce s tím, že ujetější knížku jsem nikdy neviděla, ale teď mě to prostě nesecvaklo😀
Ahoj, prosím o nápovědu k obrazu nad "strýčkovou" líbající hlavou: je to zřejmě to poslední, co mi chybí..
@rousse K obrazu, nad kterým svítí lampa. Líbající ruku už máme vyřešenu 🙂
Prosím o radu s dnešním obrázkem - střelený pták
@hance09 Harper Lee (ová) autorka - a ten opeřenec je maličký a nechceš, aby žil... kladeš si tedy otázku metody...
@jankucharo díky 😉
@jankucharo já si to blbě přečetla!!! A tím se konečně vysvětluje, která knížka mi chybí - já myslela, že ten obraz patří k tomu chlápkovi🙂 asi ne-e..... taky je to poslední, co mi chybí🙂
Moc prosím o nápovědu, chybí mi 4 knihy - asi podle obrázku pes u měsíce (myslela jsem, že to je pes baskervillský nebo stmívání, ale ani jedno mi to nebere), spící člověk v kupé a ta karta s královnou (Q
od Luthera Blissetta mi to nebere a nic jiného mě nenapadá) a to poslední - vážně nevím co by mi mohlo chybět, koukám tu na to jako súva a nic... ještě jednou moc děkuji když mi někdo napoví 😉
@majkazidkova pes u měsíce je nejslavnější vlk - jeho jméno, u karty stačí napsat její barvu a hodnotu, a v kupé sedí mladá žena. Ten název je poměrně jednoduchý, prostě mladá žena v dopravním prostředku
JJ, už jsem na toho vlka a tu dámu přišla, teď jsem od toho odsedla a kojila malého a dobliklo mi to 😉 , ale ten vlak jsem fakt neznala, díky!!! Teď zbývá ještě najít poslední a je to...
@majkazidkova u hodně holek se stalo ( i u mě), že si myslely, že tu knihu napsaly a ona se jim pak nezobrazila, tak si tak nějak zkontroluj, jestli to co vidíš, máš všechno v seznamu
Díky, díky asi mám vše co teda vidím, ale jak je už teď pozdě, tak spíš nevidím 😉 , mrknu na to ještě zítra, teď už mi jde z toho hlava kolem.... snad to vyřeším...
@majkazidkova kdybys nenašla pošli seznam do IP, já ti to odškrtám 😉
Díky jsi zlatá, kdybych nenašla ani zítra, pošlu!!! Dobrou noc 🙂
chybí mi poslední knížka, podle obrázků by to mohl být ten osvětlený obraz nad cosa nostra a nebo most za velkými ústy, ostatní obrázky mám snad už všechny a nemohu najít nic jiného...poraďte prosím, co z těch dvou je kniha???
@kockolada1 obraz s trosečníkem je knížka
@hance09 ne, myslím ten obraz, co na něj svítí lampa - je nad těma dvěma postavama, jak jedna líbá ruku druhé...
@kockolada1 ani ten osvetleny obraz ani ten viadukt nic neznamenaji 🙂
aha, tak to mám komplet, jen mi to jednu knihu nevzalo napoprvé...
Tak pokud ten osvětlený obraz nic neznamená, tak nevím co mi chybí ☹

To je 100 letý stařík,... dál už víš? 🙂