Kočičí toaleta s krytem - tipy

pocestny
1. čer 2018

Ahojte potřebuji poradit .Mame rok kočku a toaletu má jen takovou menši mísu bez filtru a krytu.Teď jsem zvažovala o toaletě s krytem a filtrem bydlime v bytě a kolikrat to smrdi když to hned neuklidim.Zajimalo by mě jestli je tato toaleta s krytem lepši a jak to kočky snáši diky

rebe
1. čer 2018

Z mé zkušenosti je kryt dobrý hlavně v tom, že méně rozhází stelivo po okolí, ale i když je tam filtr, tak čerstvé nebo déle neuklizené prostě cítit je. Nejlepší je buď umístit na balkon, pokud máš možnost, nebo třeba do skříně, prostě to mít co nejvíc "uklizené". A pak často čistit, jinak to cítit prostě je.

blahova_andrea
1. čer 2018

souhlasím s rebe. kryt je hlavně kvůli nepořádku okolo. jinak ten pach se dá korigovat zvolenou podestýlkou. budeme jich zkoušet určitě víc než narazíme na vyhovující 🙂

rebe
1. čer 2018

@blahova_andrea Dej vědět, když narazíš na něco výjimečného. My po letech zkoušení používáme to nejlevnější stelivo, co seženeme, a prostě měníme často. Pokusy s těmi drahými, co údajně vydrží 14 dní, u nás dopadly katastrofálně. Ale zase je otrava to pořád vynášet...

letadylkokane
1. čer 2018

Nam dobre funguji jako stelivo pelety. Kupujeme je v Globusu ci Makru... Jsou to topne pelety, ktere jsou uplne stejne jako ty predrazene ve zverimexu. Jedna davka je zhruba na tyden, ale chce to samozrejme vybirat bobky. Vyzkouseli jsme snad vsechny druhy steliv a ty pelety z toho vychazeji nejlepe. Obyc stelivo blatovati, pisek mame po celem byte, v silikatu zas zustava na dne zachudku takova odporna kase.

adriana1302
1. čer 2018

Máme kočičí záchod s krytem hlavně kvůli vynášení steliva, před ním mám ještě takový gumový kobereček, který zchytí zbytek steliva z pacek. Nejvíce se nám osvědčilo stelivo Cats Best ÖkoPlus, a že jsme jich vyzkoušeli, pohltí výborně pach moči, která se hrudkuje ve spodní části. Snadno se čistí, tím jak je nasáklá část pevná.

blahova_andrea
1. čer 2018

@rebe no já pročítala různé diskuse a srovnávací články, tak uvidíme jak dopadneme. my máme teď první zkoušku na rychlovku. dál musím zvážit co zkusit. každopádně moji rodiče měli normálně na plechu nějaké to dřevité přírodní a cítit jim to doma nebylo. jen už nikdo neví, co to tehdy bylo :-/ prý stál pytel kolem 250,- a vydrželo to fakt dlouho.

leymea
1. čer 2018

Pridam se, tez me to zajima. My mame klasicky zachod a pouzivame takovy crystaly. Vynasi se jen hovinka a ty se splachujou do zachodu, coz pro nas ideal, nemusim nikde skladovat zadny pytlik. Stve me to vynaseni a uz me napadlo poridit krytej zachod, ale bojim se aby mi tam kocicka sla 😀 myslim, ze co se tyce smradu tak ty crystaly jsou lepsi nez klasicky hrudkujici stelivo.

misa357
1. čer 2018

Vhodná podestylka ovlivní pach moči, ale čerstvý hovno bude smrdět stejně na čemkoliv.

luccy556
1. čer 2018

S krytem určitě lepší, už z estetického hlediska i ten pach není takový jako u otevřené toalety. Kupovali jsme pro starší bazlivější kočku a bali se aby tam chtěla chodit, ale naučila se to až moc rychle. Jen jsme na pár dní oddělali raději dvířka. Jednoznačně doporučuji.

leymea
1. čer 2018

@misa357 jo to mas pravdu 😀

vineta
2. čer 2018

Máme bez krytu, umístěný na našem wc, u toho ještě speciální koš na použité stelivo a za mě nej. Písek se sice trochu vynáší, ale máme rovnou u toho speciální smetáček s lopatkou. Tahle varianta je super, protože je vše po ruce, takže mi lenost nebrání a čistíme to opravdu pravidelně, protože nemusíme sundavat žádný kryt a chodit s tím někam dál. Do koše házíme hrudky, nesmrdí, vynáší se jednou za čas, a pevné exkrementy rovnou do záchodu. Koš je značka Litter champ a vřele doporučuji, stelivo se nám nejvíc osvědčilo Biocats diamond care Classic a Tigerino Canada s vůní dětského pudru, obojí skvěle hrudkuje, nepráší a při pravidelném čištění dlouho vydrží.
Kryt jsme měli též, nevynášeli jsme tak často, protože jsem byla líná s tím nějak manipulovat a sundávat to. Sám filtr nic nespasí, základ je prostě hned to uklízet.

evaaskalova
2. čer 2018

Me se hodne osvedcilo sypat do vycistene toalety vonavej deo pudr ze zoohitu,urceny prave do kocicich wc. Zapach moci to eliminuje troufam si rici uplne. No bobky jsou holt bobky, ty jsou citit porad. U nich jsme zjistili, ze je dobre davat vice podestylky,aby je kocky mohly co nejdukladnejs zahrabat. Cim lip jsou zahrabkany,tim min pachnou. :D