icon

Kojení s nízkým tlakem?

dominikarusch
23. bře 2018

Ahoj holky, mám hrozně nízký tlak odjakživa.Ted v těhotenství mi to dělá hodně problémy, není mi dobře, mdloby, motá se mi hlava, jsem pořád unavená... Moje gynekolozka mi tvrdí, že bych v žádném případě neměla kojit až porodim .. Má někdo zkušenost?

vendelinka08
23. bře 2018

A rekla ti padny duvod? Take mam nizky tlak a v zivote jsem tohle neslysela...

vengie
23. bře 2018

Hm, taky mám nižší tlak (obvykle 100/60, i v těhotenství) a kojím už 16m 🙂 neslyšela jsem, že by měl tlak být překážkou kojení

dominikarusch
autor
23. bře 2018

@vengie tak to mě uklidnilo taky mi to přišlo divné.. 🙂

dc2015
23. bře 2018

To teda nevím, první těhotenství fakt hodně nízkej, kojila jsem do roka a půl. Teď druhý taky nízkej a o nekojení kvůli tlaku ani neuvažuju... Pokud mi kojit půjde, budu... Navíc tlak po porodu se mi srovnal...

hanih
23. bře 2018

@dominikarusch Taky celý život trpím na nízký tlak, v prvním těhotenství jsem ho měla hodně nízký, přesně jak píšeš - mdloby, motání hlavy, únava, černo před očima... O tom, že bych neměla kojit, mi nikdo neříkal. Dceru jsem kojila 21 měsíců. Teď čekám druhé, tlak je lepší, i když pořád nižší (cca 110/60, plus mínus), a taky mi nikdo nic neříkal. Zkus se doktorky zeptat, z jakého důvodu bys podle ní kojit neměla, a potom se třeba poradit ještě s někým jiným (třeba s doktorem z porodnice, kde budeš rodit).

myjusiatko
24. bře 2018

@dominikarusch me uz kolikrat az udivuje, s cim jeste dokazi doktori prijit ohledne mytu kolem kojeni. Nizky tlak urcite neni prekazkou v kojeni. Ze zvedavosti bych se doktorky zeptala, jak na to prisla. Podpora kojeni je tady v cr u doktoru fakt mizerna.

terezapetrova
24. bře 2018

@dominikarusch gynekologa je mimo..

alishka111
24. bře 2018

@dominikarusch já měla v těhotenství jednou dokonce 90 na 55, jednou jsem v supermarketu omdlela, ale o tom, že bych neměla kojit nikdo nemluvil. Kojila jsem 5 měsíců a bylo mi líp než kdy jindy co se tlaku týče. Jinak jsem v těhotenství i při kojení jsem pila 2-3kafe denně, bez něj bych asi nepřežila, od doktorů schváleno 🙂

terezapetrova
24. bře 2018

@myjusiatko ani to nespadá do kompetenci gynekologu..

karlajasmine
24. bře 2018

ja mela v tehotenstvi taky kolem 100 na 55, a v tehotenstvi i pri kojeni piju 2-3 kavy denne, k tomu hodne vody a kojicich caju. Proste je potreba akorat hodne pit a kafe/cerny caj bych si taky neodpirala. ale kvuli tlaku nekojit je pekna blbost 🙂

snahnah
24. bře 2018

Taky jsem v těhotenství skoro omdlívala kvůli nízkému tlaku, ale po porodu se to nějak srovnalo nebo co a problém jsem neměla. Hlavně se pak nesmíš zanedbat a zapomenout se najíst a napít, to se vyvrátit můžeš 🙂 Muj běžný je 100/60, teď u druhého mi klesá občas na 80/55, i z toho důvodu mám teď nemocenskou a nikdo mi nikdy neřekl, že bych neměla kojit.

olsett
24. bře 2018

To je ale blbost.. taky mám nízkej tlak, v těhu jsem i omdlela, malou jsem kojila 2 roky. Ale existují studie, kde se prokázalo, že kojení snižuje tlak
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC34...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18563998

plksv
24. bře 2018

Můj normální tlak je 90/60, v těhotenství i při kojení jsem pila kafe. Momentálně kojím čtyřleťáka - tělo si zvykne 🙂.

priefi
24. bře 2018

@dominikarusch uz ted je treba hodne pit a davej si horcik (na konci 3.trimestru horcik ne, zastavuje stahy delohy a mohl by tak posunout porod, nebo ho zpomali) bude Ti lepe. Pri kojeni hodne pij a nemel by byt problem, pokud budes mit mzitky, zarad opet horcik

slimacikmia
24. bře 2018

Daj si bezkofeínové kafe, ak ho zvládneš, nemá kofein, ale tlak zvyšuje, možno ti pomôže ;) Tiež mám nízky tlak, v tehotenstve hrozné stavy, kojila som normálne, tlak bol určite lepší.

astyna
24. bře 2018

Tak já mám běžný tlak kolem 85/55 😀 a kojím už skoro 9m syna. Nevidím v tom žádný problém.

hani1234
24. bře 2018

Musím se smát 😀😀🙈 Já kojila nějakých 21 měsíců s tlakem jak mrtvola a ziju 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

rajani
24. bře 2018

Gynologove často ví o kojení velký prd, reste to s odborníky na kojení - laktační poradkyně (mamila nejlépe). Jinak absolutně nevidím porblem kojit s nízkým tlakem.

olga_
24. bře 2018

@dominikarusch Hlavně neřeš kojení s doktory, to je to hlavní poučení. Ví o tom opravdu velké, ale velké prd a šíří tyto a další podobné bludy. Smutné je, že jsou to často i pediatři, bohužel. Chce to čistou hlavu a selský rozum a obracet se na lidi, kteří o tom opravdu něco ví - LP, nejlépe mamila apod. Viz příspěvky výše.

Jinak je tu fajn skupinka Dlouhodobé kojení a přirozený odstav.

sticker
bayt
24. bře 2018

@dominikarusch
@dominikarusch mám hodně nízký tlak, v těhotenství 85/50. V životě jsem to neslyšela, kojím bez problémů, malý prospívá nadprůměrně.

lotosek
24. bře 2018

On se ti možná nakonec zvýší, taky jsem omdlévala z nízkého tlaku, ale před TP mi vyskočil tak, že mi ho v porodnici museli snižovat, a zůstal mi zatím normální.

nikyselen
24. bře 2018

v tehu jsem mela 90/60 a to sami co ty..zima,cerno..
a kojim bez problemu mala ma za 2 mes neco malo pres 2kg nahore 😀
je skoda,aby se nekojila..

ivuska1986
24. bře 2018

Ahojky, pred tehu jsem mela 70/50 zcela bezne, v tehu úplně ukazkovy-120/70 a po porodu zase zpet nízký-kojim uz sest měsíců-hlava se mi mota casto hlavne kdyz rychle vstanu, je to blby no...

nata22linka07
24. bře 2018

Já mám taky hodně nízký tlak. Jednou jsem i v těhotenství omledla . Ale že by to byla překážka v kojení je pěkná blbost. Syna jsem kojila 16 měsíců.