Motání hlavy a černo před očima. Čím to může být?

monca_24
13. čer 2020

Ahoj. Jsem teprve na začátku těhotenství 6tt a pokaždé když vstanu, tak se mi zamota hlava a mám černo před očima na 2-3 vteřiny. Nevíte čím to může být? Před těhotenstvím jsem tyhle problémy neměla.
Tlak nemám nízký. Mám ho vysoký, ale beru prášky a měřím se každý den 2x a tlak mám v normě.

cilkat
13. čer 2020

I tak je to klasickej projev "nedostatečně prokrveneho mozku". Ono to asi můžou dělat i hormony. Myslím, že zdaleka nejde tolik o celkový tlak, jako o to, jak rychle prostě přijde kyslík do hlavy... Může to být i nedostatek železa (to doporučuju zkontrolovat každopádně).

uzivatelkapetra
13. čer 2020

Zkus si ho změřit po probuzení než vstaneš,nebo před vstanutím nachvilku pokrč nohy. Teda mě to hrozně evokuje nízký tlak, bereš sice léky ale s těhotenstvím ti najednou dávkování nemusí sedět

renat23
13. čer 2020

@monca_24 mě to delalo uplne stejne obcas mi to udělalo i pred tehu ale to fakt malo kdy a kdyz jsem otehotnela to bylo snad pokazde co jsem vstala, trvalo to par dni a pak to přešlo. Myslim si ze v tu chvili co vstáváš tak blby tlak, dr mi rikal at vstávám pomalu vzdy chvili sedim a pak se pomalu postavím.

priefi
13. čer 2020

@monca_24 chybí ti hořčík 😉 mi to takhle dělá právě nedostatek hořčíku. V těhu jsem to měla taky často, pomohl hořčík. Zmiň na gynekologii, můžou Ti předepsal magnosolv

normalnimatka
13. čer 2020

nedostatek kyslíku v krvi. souvisí s chudokrevností. krevní obraz máš v normě? s tlakem souviset nemusí.

monca_24
autor
13. čer 2020

@uzivatelkapetra mám upravený dávkování. Před těhotenstvím sem brala 3 denně, teď jich musím mít šest, abych měla tlak v normě. Měřím se ráno a večer a jednou týdně u internistky. Tlak mám teď hodně hlídany, tak si právě myslím, že tlakem to nebude. Samozřejmě se ještě poradím přímo s ní až tam půjdu 🙂 ale děkuji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru