Kojení u 14denního miminka

mruk
9. zář 2017

Ahoj, rada bych se zeptala jak jsteto meli s kojenim u 14denniho miminka. Maly hezky pribira, ma uz vic nez porodni vahu, kojim cca co tri hodiny (v noci nekdy i 4 hodiny), nekdy pres den zase obdobi kdy kojim po hodine. Jeste stale stridam prsa... pred par dny jsem kojila z kazdeho cca 15 -20 minut, ted maly pije 10-15 dohromady a vetsinou jen z jednoho a usina... budit nepomaha....mely jste to nektre podobne?

alena2109
9. zář 2017

Ahoj, já myslím že je to normální. Čím jsou starší, tak jim stačí méně času, protože už umí lépe pít a mají víc síly mléko vytáhnout. Pokud přibírá, tak bych vůbec neřešila žádné časy, ani rozestupů ani dobu kojení. Ve chvíli kdy jsem přestala sledovat, tak se mi ulevilo 🙂 Držím palečky v nesnadném ( alespoň pro mě) šestinedělí 🙂

jesica11
9. zář 2017

Jen pro uklidnění. Moje malá pije 5 minut a za 5 týdnů přibrala 1,5 kg, takže délku kojení vůbec nereste 😊.

mruk
autor
9. zář 2017

Děkuji moc, no někdy mu to trvá 20 minut, někdy 10 a nevěděla jsem, zdaje to v pořádku, jsem trochu vyplašená prvorodička, která chce pro prcka to nejlepší 😀 a stále mám poporodní blues, takže pocity beznadějem že to co dělám není možná správné - prostě hormony ;)

alena2109
9. zář 2017

@mruk To znám, za chvilku to bude rok, hrozně to letí 🙂 ale opravdu nejvíc pomůže když se budeš řídit svými pocity a vyprdneš se na rady knížek, maminek, babiček, tchýní a tak 🙂

luciapaja
9. zář 2017

@mruk Mame holcicku 2m a sestinedelko byl pres den celkem boj.Mala celou noc spi(uz od narozeni) kojime jen jednou za noc.Zato pres den si to vynahrazovala klidne a hodinu a ze zacatku pila klidne i 30minut.Po sestinedku se vsechno zajelo a male davam jak si rekne a kdy si rekne.