icon

Kolik zaplatit za hlídání dítěte v Hradci Králové?

25. črc 2022

Ahoj maminky, jsem s 22 měsíční dcerkou sama, moje rodina je jeden velký průser, tudíž nemám hlídání.. ale moje rodiče mají kamarádku a ta vnucku je ji 21 a dělá v mateřské školce, když ji dcera 2x viděla, tak se do ní zamilovala, řekla, že kdykoliv budu chtít, ze mi ji rada pohlídá.. když jsem se ptala, kolik chce tak nic samozřejmě žejo.. ale to nejde.. jsem z Hradce, tudíž to naštěstí není Praha 😀 za 2 týdny ji pohlídá poprvé, ale jen na hodinku, jdu k MUDr, tudíž ji dám asi 150,- nebo nevím vůbec kolik prostě, jsem na vše sama, tudíž hory doly na rozdávání oprabdu nemám…

Nějaká tip? Děkuji

Strana
z2
klokanka31
26. črc 2022

@martiniquest Takhle, když by bylo hlídání třeba na 3 hodiny a dalo se za to 500 (takže cca 150/h), vypadá to normálně, ale dát někomu 150 korun je divný. To radši teda 200 nebo ta bonboniéra...

cilkat
26. črc 2022

Ono i pro "zamestnance" je rozdíl necelá hodinka (na kterou on stráví dvojnásobek času na cestách) a hlídání celé odpoledne (kdy je menší časová ztráta na cestu, navíc se po chvíli s dítětem vzájemně nabazi a jdou si každý po své činnosti)... Takže při "puldennim" hlídání může být ok stovka na hodinu, při takle krátkém odskoku ne (Asi bych nešla pod 200 za "jednu akci ")... Ale jak píši holky, v tomhle případě bych to řešila věcným dárkem - já bych volila čokoládu/bombonieru (už proto, že sama napiju alkohol).
Ono když řekneš "nic za to nechci " je opravdu složité si vzít peníze... přijmout dárek je mnohem snazší: dárek je osobní pozornost pro někoho, komu chceš udělat radost. Nemusí být odměnou za vykonanou práci.

9radka9
26. črc 2022

Takhle poprvý bych ji dala materiální dar, třeba nějakou bio kosmetiku nebo sůl do vany a nějaký kokino, kdyby to bylo znova, už bych dávala peníze

9radka9
26. črc 2022

Jo a v Olomouci taky teď je hlídání za 150 na ruku

vladienka
26. črc 2022

@martiniquest ja na to cumim ako puk, pred materskou som pracovala ako shop manager za cca 150 kc/hod, a to som si myslela ze mam fakt dobry plat 😄 holt asi sa zmenil za tych par rokov svet, uz sa nedivim ze moji znami nevedia najst zamestnancov, ked maju ludia taketo naroky

te_reza
26. črc 2022

Na poprvé bych to řešila lahví a čokoládou. Jinak mi 150,-/hod čistá ruka přijde teda dobrý 🤷

autor
26. črc 2022

@te_reza Díky holky dám na vás 🍀

blondynka400
26. črc 2022

@vladienka nemyslím si, že se ten svět až tak změnil. Mzda 150/hodina nebyl dobrý plat ani před pár lety. Možná tak někde na vesnici na severní Moravě či na Karlovarsku.

vladienka
26. črc 2022

@blondynka400 ty brdo, pracovala som v centre Prahy tak ja uz neviem 😂 musim povedat manzelovi ze som vlastne skromna, ked obcas tvrdi ze som narocna 😄 pred par (10) rokmi som pracovala brigadne za 70 kc/hod a to bol standard

vladienka
26. črc 2022

@blondynka400 a teda moja rodina je z mensieho mesta na slovensku a ti by odpadli od radosti mat tolko na hodinu, a to ziju uplne normalne

blondynka400
26. črc 2022

@vladienka tak ono shop manager není nějaká vysoká pozice,ale i tak jsi byla podhodnocena. Ale jestli jsi byla spokojená, byla to tvá věc .-). 70 Kč jsem měla na brigádě před 25 lety na gymplu 😁 SK bych sem netahala, to je jiný stát a jiné podmínky.

martiniquest
26. črc 2022

Kdyz si tu ctu ty nazory ohledne platu na hodinu, tak fakt nechapu, proc ma tolik lidi problem vyjit s vyplatou, kdyz si vsichni ziji jak prasata v zite 😄 Vite, ze median hrube mzdy za 1.ctvrtleti 2022 je necelych 32tis. Kc?

jirovapa
26. črc 2022

@vladienka když jsem měla brigádu před 10ti lety za 55,- na hodinu, tak mi to přišlo super. Protože kamarádka měla 52,- na hodinu 😂.

te_reza
26. črc 2022

@martiniquest taky nad tím přemýšlím, protože podle této diskuze berou všichni minimálně 30 čistá ruka. Každou chvíli projíždím pracovní nabídky a třeba uklízečka, jak někdo zmiňoval, se u nás pohybuje poze okolo minimální mzdy. Bez smlouvy na černo na horách se potom dá mluvit o 200-250,-/hod.

martiniquest
26. črc 2022

@te_reza Ja spis ziskala pocit, ze ma kazdy minimalne 300/hod/cisteho 🙂

martiniquest
26. črc 2022

Je to 19 let zpet, kdy jsem na sve prvni brigade dostavala 20/hod. Bylo mi 15 a vic nikdo nikde nedal. V Prerove. Nekdy v 18 jsem byla parkrat pres Index plus, kde to bylo kolem 45/hod 🙂 Joo, uz jsem stara

te_reza
26. črc 2022

@martiniquest takže vlastně žádná krize není, protože se všichni kromě mě topí v penězích 😂

nita1984
26. črc 2022

Ono je taky potřeba si uvědomit, ze hlídání děti není vytírání podlahy. Osobně bych to nikdy nedělala, protože člověk je jednou nohou v kriminále, druhou v blázinci. Ja hlidam “jen” psy a je to šíleně na palici, někdy. Takže spolehlivého člověka, který je mi k ruce, kdy ja potřebuji a muzu mu věřit si rada dobře zaplatím.

nita1984
26. črc 2022

@martiniquest taky jsem začínala za 26kc/h hrubého 😂😂😂

martiniquest
26. črc 2022

@nita1984 Nevim, jak jinde, ale v Olomouci je velké mnozstvi hlidacek studentek pajdaku, ktere to berou jako svoji praxi. Taky bych to nedelala, ani za petistovku za hodinu, ale zase delam jine veci, ktere by jini nezvladli/nechteli delat. A vezmu-li v potaz, ze rada zen ma hlidacku, aby mohla jit do prace, pak mi prijde nesmyslne za hlidani dat cely svuj plat. To jaksi postrada ekonomicky vyznam a radeji bych byla s malym ditetem doma - bavim se o dlouhodobych hlidanich.

nita1984
26. črc 2022

@martiniquest tak mě se třeba hlidacka vyplatí i za 200Kc na hodinu. Ale chápu, ze to není pro každého. Asi bych sehnala levněji, ale měla jsem vysoké nároky a jsem rada, ze jsem našla někoho, kdo je dokáže splnit

ai30
26. črc 2022

150 na hodku je uplne cajk, bonbonieru ani zadne soli do koupele bych mlade holce nedavala, to je takove 'zbylo mi to doma'.

vladienka
26. črc 2022

@jirovapa ano ano, v Nexte mi ponukali 50 za hod, to som fakt nevzala

eviicka
26. črc 2022

@blondynka400 před 25 lety rozhodně nebyla běžná mzda pro studenty 75 na hodinu.
V té době jsem byla na střední (Hradec Králové), a začínalo se od 18 Kč (nějaká výpomoc), kolem 25-35 běžné oficiální brigády, nejvíc kolem 45 mívali kluci za fyzickou práci (vykládání kamionů apod.).

veruuu_kubesovic
27. črc 2022

platím 120-150kč chůvě (moravskoslezský kraj)

blondynka400
27. črc 2022

@eviicka já ale neřekla, že to byla běžná mzda, jen že jsem tuto částku měla. První práce byla v Delvitě za 36 kč (což je těch 25 let 😀 ), naštěstí ani ne po půl roce jsem se dostala na 70 (ale tedy ne v Delvitě )

Strana
z2