Koronavirus. Dřívější odchod na mateřskou?

5. srp 2020

Ahoj snažilky maminky chci se zeptat jak je to s touto situací kdy je všude koronavirus a když žena otěhotní a pracuje hodně s lidmi jestli má nárok na to být radši v bezpečí domova a jít dříve na rizikové těhotenství popř. Neschopnost aby předešla nakažení? Hlavně po ivf když se už konečně po letech zázrakem zadaří aby se žena zbytečně nevystavovala tomuto riziku v téhle době. Moc děkuji za informace a přeji hezký den.

konidana
5. srp 2020

podle mne to moc nesouvisí. Leda požádat o přeložení na jinou, vhodnější a méně rizikovou, pracovní pozici - např. při práci ve zdravotnictví přímo s kovid pacienty, by to bylo záhodno.

purplerain
5. srp 2020

Ne, nárok na to nemáš. To, jestli bude doktor svolný ti napsat rizikové těhotenství je věc druhá. Ale docela by mě zajímalo, jak se chceš nákaze vyhnout (aby tedy měla ta neschopenka smysl). Budeš sedět doma a s nikým nepřijdeš do kontaktu?

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
lv
5. srp 2020

Po IVF často nechávají lékaři na PN.

eviks
5. srp 2020

Ahoj, narok na to asi nebude, ale naprosto chapu. Mam za sebou 13 pokusu, znicene zdravi a statisice v tom, takze jeste ohrozovat tehotenstvi covidem, nebo i obycejnou chripkou jsem nechtela. Doktorka nabizela okamzite PN, ale nakonec jsem se domluvila se zamestnavatelem na homeoffice, ne vsude to ale pujde, to je jasny. Ja bych v tomhle uz byla sobecka a radsi sedela doma na zadku a nechavala si posilat jidlo, nez to cele podstupovat znovu kvuli nakaze (a ted nemyslim ani tak covid, ale i chripku atd, coz je prakticky v prvnim trimestru konecna). Vse bude zalezet na tvem lekari a na tom, jak se domluvite.

michaela1990xx
5. srp 2020

Pracuju přímo na infekčním a PN jsem dostala 🙂 A kdyby me preradili, tak bych si moc nepomohla, protože po celém špitálu chodí pozitivní personál a pacient li. Ano, ted me tu všichni ukamenuji, očekávám to 😀

konidana
5. srp 2020

@michaela1990xx měli tě nechat doma za plný plat 😉

codal
5. srp 2020

Myslím si, že je to doktor od doktora. Já jsem učitelka a doktor se mě v období chřipek ptal, jestli nechci radši zůstat doma. Ale já mám dobrou imunitu, tak mi to přišlo zbytečný. Ale myslím si, že ji to doktor napíše, kor pokud jste po ivf.

michaela1990xx
5. srp 2020

@konidana to by me nenechali, dali by me na jiné oddělení, určitě by me za 100% doma nenechali. Jenze ja na jine oddělení nechci, kdyz je pozitivní i personal. Tohle bych prostě neriskovala. Ale chápu, ze někdo by ten risk klidně podstoupil, ja ne.

michaela1990xx
5. srp 2020

@konidana jak uz tu bylo řečeno několikrát, realita je úplně jiná, nez jak by to mělo být.

andyskarsgard
5. srp 2020

Já jsem na PN, taky jsem byla na ivf, ale mám to kvůli krvácení v 14tt (hematom) a mám teď i vysoký tlak hodně... Jinak nevím.