IVF v době covidové. Chystáte se/podstupujete v téhle době?

hanyas
12. říj 2020

Ahoj holky, mamky, snažilky.
Chystáte se/ podstupujete v téhle blbé době IVF? My chceme podstoupit KET, ale trochu se bojím vůbec ten kolotoč rozjíždět. Hlavně ze strachu z nákazy v 1. trimestru a ze zkušeností při prvním těhotenství (problémy, hospitalizace, hrozba předčasného porodu).
Jak jste na tom vy? Necháváte se současnou situací ovlivnit?

andyskarsgard
12. říj 2020

Ahojky já jsem byla na konci března na odběru vajíček a v dubnu na ET, když byla ta první vlna. Blbě bylo že kontroly a všechno byly omezené, a musela jsem všude sama, měla jsem I při odběru komplikace... Ale nakonec mi to vyšlo a teď jsem v 32tt,a celkem dost se bojím i ted. Vysoké horečky nejsou dobře v tehu, takže nikde nechodím. Každopádně já měla od začátku nemocenskou kvůli té komplikací, nevolnkstem az do 5 měsíce, a pak kvůli hematomu ve 14tt,a pak kvůli vysokému tlaku.. A teď mám i tehu cukrovku.. 😂

klokanka31
12. říj 2020

@andyskarsgard Jejda tak to si oddychneš až bude miminko na světě co? Přeju ti ať vše dobře dopadne 🍀

utrikocku
12. říj 2020

Já tento týden, jdu na odběr a bylo to docela o nervy, abych nechytla covid... poslední dobou mám okolo hodně nemocnych. Pravdepodobne budu mít zase hyperstimulak a modlím se, abych to zvladla doma a nemusela do nemocnice. Teď je všechno složitější v této době. Nebudeme transferovat cerstve embryo, bude až někdy ket, pokud vše dobre dopadne.

mamikry
12. říj 2020

Jsem v 10tt, mám obavy, to ano, ale ne vyloženě strach. V únoru mi umřel klouček ve 20. týdnu, a to jsem byla úplně zdravá a on krásně rostl. Stát se může 1000 věcí, které neovlivníte, člověk prostě musí věřit, že se to přečká.

hanicka2310
13. říj 2020

Ja si byla vcera pro leky a protokol a dnes teda to vypsda na 1den cyklu takze od zitra jdu do toho

marketanova
13. říj 2020

Jsou ted nějaká zpřísněná opatření? na co si dát pozor atd? Lze navštívit kliniky?

alik20
13. říj 2020

@hanyas ahojky presne tuhle otazku si taky pokladam. Uz jsem byka na ketu v zari, ten bohuzel nevysel a ted taky nevim. Ale cas me tlačí, v lednu mam jit do prace. Tak to asi jeste ted zkusime a potom az po novym roce. Ja doufan, ze ae to nejak uklindni tato situace

andyskarsgard
13. říj 2020

Holky nevím jak to bude teď, ale třeba v dubnu zrušili všechno jen ti kteri byly na lekach a už uprostřed léčby dal pokračovali. Bylo to tak v FN Brno.

nita1984
13. říj 2020

Jsem 11tt po KET. V každé době je něco. Nechci chytit Covid, stejně jako nechci chřipku nebo angínu, případně si zlomit nohu

hanyas
autor
14. říj 2020

@mamikry to mě moc mrzí, co jsi zažila ☹️ preji, aby to tentokrát vyšlo a miminko bylo v pořádku! 💞

hanyas
autor
14. říj 2020

@nita1984 ono s tím covidem je to trochu horší než co píšeš. Nikdo neví, jestli to plodů nemůže ublížit ...

hanyas
autor
14. říj 2020

@alik20 já jdu do práce až v červnu, ale embryo už bych chtěla u sebe. Jsem na vážkách teď. Asi počkám do dalšího cyklu a uvidím, co bude. Jestli se to nepodaří aspon trošku zpomalil to šíření.

alik20
14. říj 2020

@hanyas no ja dneska vysazuju prášky, krev samozřejmě negativni, tak nez prijde ms a pak 12 den na utz, tak to by uz melo byt i po nouzovém stavu. Taky uvidim jak se to vyvine, prášky mužů vysadit kdykoli.

nita1984
14. říj 2020

@hanyas myslíš, že je horší Covid než chřipka? Chřipka totiž potraty prokazatelně způsobuje. Ale každého věc, Covid už tady bude napořád, to víme všichni. Hodně štěstí ať ti to vyjde, až si budeš přát

hanyas
autor
15. říj 2020

@nita1984 myslím, že je horší. Z chřipky nekolabuje zdravotnictví, ani se kvůli ní nezastavuje "normální" život 🙄 já už kvůli teplotám o jedno miminko přišla, takže bych se tomu pro příště ráda vyhnula. Ale díky 🍀

hanyas
autor
15. říj 2020

@alik20 budu držet pěsti. My to teď odpískali.

hanyas
autor
15. říj 2020

@andyskarsgard na Obilnaku? Ty tam chodíš?

andyskarsgard
15. říj 2020

@hanyas už ne, jsem těhotná ve 32 tt z ET v dubnu.

hanyas
autor
15. říj 2020

@andyskarsgard tak to gratuluji! 🙂🍀💞Já mám s obilnakem bohužel špatné zkušenosti

andyskarsgard
15. říj 2020

@hanyas jakto? Nám se tam povedlo hned první ET. Teď v dubnu.

hanyas
autor
15. říj 2020

@andyskarsgard to buď ráda 🙂 o Obilnaku je dost známo, že jediná šance je tam právě z čerstvého transferu. Jakmile něco zamrazi, většinou to nepřežije. Mně třeba úplně sprasili stimulaci, transfer byl hotová tragikomedie a o placení vůbec nemluvím.

andyskarsgard
15. říj 2020

@hanyas já tam platila docela dost snad doplatek 39 000, máme tam zaplacené I zamrazene. Já jsem tam měla I problémy.. Ale zdravotní.. Nevěděla jsem že mám alergii na částečnou anestezie tak jsem se málem udusila při odběru vajíček, tak mě probudili a nestihli odebrat ani jednu stranu... Tak nakonec řekl doktor že by mi měli odebrat všechno že jinak budu mít komplikace, ale že mi anestezie znovu nedají.. Takže prostě za živá, že se to tak prý dělalo dřív, a já jsem řekla že jo. Byl vcelkem fajn celou dobu i když jsem měla hrozný bolesti jak to odebral a cítila jsem vše, tak mi říkal co dělá, a uklodnoval mě. Stejně jsem pak na konci omdlela bolesti.. Nakonec to dopadlo dobre. Jsem poprvé těhotná po 8 letech.

zuzicek2013
16. říj 2020

Ahoj holky,je to těžké.taky nad tím přemýšlím,ale přijde mi,že spoustu věcí nejde naplánovat,že to bude jak to asi má být.ja byla na KET v květnu,to bohužel nevyšlo,přes prázdniny jsem si řekla,že si doma pauzu ,že to třeba pak s Covidem bude lepší a půjdu v září, přišlo září a já 3 dny před transferem onemocněla,takže nic.tesila jsem se teď na říjen,včera jsem byla na UTZ a sliznice nízká,embryo malé,takže buď budu mít později ovulaci nebo vůbec..... v pondělí jdu znova na KET,ale nevěřím,že by to už tento měsíc klaplo,takže zase posun na listopad a bůh ví co bude v listopadu že....takže je to každého na zvážení,ale jestli to kvůli tomu odeznívat těžko říct no.

alik20
16. říj 2020

No holky, ja to uz dostala, takze bych zitra mela zacit brat prášky, ale vypada to, ze budeme v karantene 😭 takze to asi tehle mesic vzdam a nechame to az na dalsi rok nebo na prosinec jestli to stihnu do Vánoc.

hanyas
autor
16. říj 2020

@alik20 já měla v pondělí jet na UTZ před Ketem a taky jsme to zrušili. Radši ještě počkám, než si potom vyčítat, že jsem se unahlila

vavrovamichaela
17. říj 2020

@hanyas ahoj,taky teď přemýšlím,jestli jít teď na KET či ne.Prisli jsme o mimi v červnu,tak jsem si říkala,ze na podzim to zkusíme....Ale jak dlouho toto bude ještě trvat a nebo v lednu to tu bude znova a pořad do kola🤷‍♀️

alik20
17. říj 2020

@hanyas
@vavrovamichaela no holky obavam se, ze to tu bude furt, mozna ne v takove míře jako ted, ale bude. Ja zacla brat prášky, jsem objednana na 27.10 na utz a pak by se videlo. To bych případně mela mit i po karantene. Dcera nechodi do skolky iz od st, tak jsme nejaky ten den v plusu. A jeste to zkusíme. Pred vanoci uz na to prdime a kdyztak po novem roce, ale v lednu už musim do prace

anoanonym1
17. říj 2020

Ahoj, též se bojim v téhle době.. Do práce chodím a pár případů tam máme, takže mám strach, že se něco pokazí.. O miminko jsem přišla v červenci v 19tt a za 14 dní bych si měla jet pro léky a čekat na MS a začít.. Nechci na nic čekat.

hanyas
autor
18. říj 2020

@anoanonym1 jej, to mě mrzí☹️ budu moc držet pěsti, ať je tentokrát vše v pořádku.

hanyas
autor
18. říj 2020

@vavrovamichaela právě. Nikdo neví, co bude. Ale já pořád doufám, že se to podaří aspoň nějak zpomalit to šíření. Začít celý ten kolotoč v době nouzového stavu,... Nevím no. Počkám ještě měsíc a uvidim.