IVF v době covidové. Chystáte se/podstupujete v téhle době?
Ahoj holky, mamky, snažilky.
Chystáte se/ podstupujete v téhle blbé době IVF? My chceme podstoupit KET, ale trochu se bojím vůbec ten kolotoč rozjíždět. Hlavně ze strachu z nákazy v 1. trimestru a ze zkušeností při prvním těhotenství (problémy, hospitalizace, hrozba předčasného porodu).
Jak jste na tom vy? Necháváte se současnou situací ovlivnit?
Ahoj holky, dnes jsem byla na utz tak 5.11 bude ket. Chtela jsem se zeptat, kdo u vas bral leky na snizeno srážlivosti krve? Doktor mi je napsal, bez nejakeho dalsiho vyšetření, k cemu to vubec napomůže?
Ahoj všichni ráda bych se s vámi podělila o mou zkušenost kterou bych označila,za tu nejhorší v mém životě!!!
S přítelem se snažíme o dítě asi pět let. Rozhodli jsme se k umělému oplodnění. Ještě nutné dodat,že oba dva jsme zdravotně v naprostém pořádku.
Poprvé jsem odběr vajíček podstoupila asi v listopadu 2020. Po odběru mě druhý den strašně bolelo břicho,ale tak cca za 4 dny už to bylo v pořádku. Měla jsem tři oplodněná vajíčka,ale jen jedno bylo Top. Vložili mi ho asi po třech dnech, od odebrání, do dělohy. Asi po dvou týdnech z krevních testů se zjistilo,že to nevyšlo. Nechala jsem si měsíc pauzu a šla do toho znovu. Dostávala jsem vyšší dávky hormonů abych měla vajíček více. Nastal den 25.1.2021 bylo 9 hodin rano a já šla jako i minule k odběru vajíček. Takže mě uspali asi na deset minut. Později jsem se dozvěděla od muže,že mi museli dát i narkózu, protože jsem se u toho vrtěla.Po probuzení jsem měla takové bolesti, jaké jsem v životě nezažila. Do cca 15 hodin odpoledne mi dávali jednu infuzi od bolesti za druhou což nepomáhalo. Nakonec mi museli přivolat záchranku,která mě odvezla do Nemocnice. Ještě nutno dodat, že toto vše jsem absolvovala ve Vídni, jelikož tady žiju. Po odvezení jsem musela ještě asi dvě hodiny čekat,než mě důkladně vyšetřili a k tomu ještě ten Kovid 19, kvůli kterému ani můj muž nemohl být se mnou. Nakonec mě odvedli na pokoj bylo asi šest večer. Dělali mi ještě různá vyšetření,než zjistili,že musím na operaci. Musím ještě dodat že jsem měla pořád tak silné bolesti. K tomu se ještě pridalo i to, že jsem nemohla dýchat. Na operační sál mě odvezli v devět večer. Měla jsem dva litry krve v břiše, které mi museli laparoskopicky odstranit. Nechali mi ještě takový malý katetr, který mi z břicha asi ještě tři dny vysával krev. Po tomto zákroku mám 4 díry v břiše. Ještě 4 dny mi museli dávat infuzi od bolesti, železo, dokonce jsem dostala i krevní transfúzi,což není také úplně bezpečné a muselo se to hlídat. K tomu všemu jsem do toho ještě dostala alergickou reakci na bílkoviny. Takže jsem vypadala jako rajče. V Nemocnici jsem byla osm dní a teď jsem ještě doma. Mám plno léků a k tomu si ještě každé ráno musím píchat injekce proti trombóze min dva týdny aby se mi nezastavilo srdce. Naštěstí u mě to dopadlo dobře doufám. Ještě sice nemám vyhráno čekají mě další testy,ale snad bude už jen dobře. Naše embria jsme si museli nechat zamrazit. Potřebuju se teď dostat do kondice. Pokud opravdu uvažujete o umělém oplodnění, opravdu si to rozmyslete pořádně. Vím o čem mluvím a můžu vám říct,že pokud nám ta dvě vajíčka nevyjdou, už do toho znovu nepůjdu. Všem vám držím pěsti a přeji vám jen to nejlepší.
@hencomonci to mě mrzí, že máš takovou zkušenost... Asi bych rychle změnila centrum. Třídenní embrya se vůbec zavádět nemají! Nehledě na to vše kolem 🙏😐
@hanyas pokud měla jen jedno, tak se 3 denni zavádí normálně a prodloužená kultivace se neplatí, neb je zbytečná.
@carolinca88 zavádět třídenní je blbost. Pro maximální úspěšnost se zavádí 5.-6.denni blastocysta. To, co třetí den vypadá skvěle se může další den zastavit ve vývoji. A paní dle toho, co píše, má zamrazena další dvě.
@hanyas takto souhlasím, pokud je jich více, tak prodloužená kultivace určitě. Bohužel je to i tak, co si lidi chtějí zaplatit, u nás v centru mi řekla, že nutit nás do toho nemůžou.
@carolinca88 určitě je to o financích. Ale pokud už do toho člověk jde, měl by pro to udělat maximum. Spousta center pořád zavádí embrya v ranném stádiu, což je kolikrát zbytečná investice
Já mám právě ta dvě oplodněná vaječná už zamrazena. Teď musím počkat,až se úplně zotavim.
@hencomonci budu držet pěsti, ať jsi brzo fit a ať se spon jedno embryo chytí. Pokud by se tak přecejen nestalo, zkus změnit centrum. Věřím, že jinde budeš mít úplně jinou a lepší zkušenost. První centrum, kam jsem chodila já, bylo taky šílené. Teď jsem spokojená.
@hanyas tyjo, já ze svojí zkušenosti i ostatních, takové centrum neznám.. 🙈🙄Tak to je fakt škoda, pokid ještě taková fungují. Není nad to asi hledat recenze, než někde člověk začne docházet.
@carolinca88 jak vidíš, respektive čteš, pořád taková centra jsou. Člověk se časem rozkoukat a trochu tomu potom i rozumí, ale kdo do toho jde poprvé, slepě věří odborníkům ...
@hanyas njn, fakt hledím. My jsme narazili hned na první centrum, kdy PK mají jako standard.. Hned se o tom mluví od počátku.
@carolinca88 to je dobře. U nás to bylo až v druhém centru, ale díky bohu za to 🙂
@carolinca88 já si tu naši kliniku vybrala právě na základně recenzí, mají pět hvězdiček z pěti a žádná negativní odezva. A rozhodovali jsme se až na základně prvního pohovoru,který s námi doktorka měla. Takže to nebylo ukvapené. Bohužel se pak stalo,to,co se stalo.🥺
Byla jsem na KET v srpnu. Aktuálně 32tt. Jsem ráda, že jsem nečekala. Stejná situace tu může být v řádu let a mateřství nepočká.
@hencomonci tak to je mazec 😔to vůbec nechápu teda..

@hanyas moc děkuji 🍀