Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@eviicka mně se zase chce brečet z těch nesmyslných požadavků a nechci tomu prostě podléhat, to se z toho nikdy nevyhrabeme...ještě bych dodala, že v těch třídách dále budou oddělovat 2 skupiny, které se spolu nebudou míchat, to chci vidět, jak to udělají :D no zdá se mi, že paní ředitelka si vymyslela hodně teorie, v praxi neproveditelné...ale ona na to přijde, pokud rodiče přivedou děti bez roušek...
@marcicek84 takže těch 15 je už zrušeno? Jinak já dostala že školky e-mail ještě v době max. 15 a s rouškami, tam jsem chápala, že napsali poznámku, ať to uvážíme. Napsala jsem, že syn nastoupí v případě mé hospitalizace (jsem 8. měsíc) a všechno v pohodě.
@eviicka ano to tam už neplatí...
@marcicek84 jenže to si právě zřejmě nevymyslela paní ředitelka... A o tom je. Však já u brečení taky měla na mysli ty požadavky, a když jim nevyhovíš a nějaký rodič dá podnět na hygienu, tak z toho jsou pak akorát problémy.
@eviicka dobře ale roušky řeší nařízení, děti a učitelé v MŠ mají vyjímku, s tím muže jít na hygienu kdo chce...stejně jako pokud je ve třídě do 21 dětí, tak taky s tím rodič neuspěje, je to v souladu s doporučením a to ostatní v klidu, to neřeším...a právě ty dva body roušky a počet dětí a přesvědčování rodičů je brečení a hraní na city, to by si měla paní ředitelka odpustit
My na ten dopis ze školky,ať dêti raději nedáváme,že paní učitelky jsou starší ročníky v ohrožení,odepsali. Velmi slušně, že nás to mrzí,že holčička se moc těšila a dost špatně chápe,že Radimek od sousedů může /mamka večer hodinu uklízí u lékaře,ale je zaměstnaná-to jsme tam nepsali,to jen konstatuji☺/ a ona ne,protože je mamka se ségrou na MD. Dcera přemýšlela nad každým slovem,aby nebyla netaktní. Poslala mi dopis ke schválení,tak jsem poznala,že jsem jí vychovala až moc dobře. 😀Já bych taková hodná nebyla. A odpověď?Děkujeme za zprávu,jednou větou.
@babanci já taktéž uvažuji o e-mailu paní ředitelce se stanoviskem, kde se budu muset hodně držet 🙂 ale na blbosti nekývnu
@amazonkajanik no ty mne taky neznas, tak mne nemusis urazet. Z tvych komentaru a urazek nic moc jineho nevyplyva.
Koukám na netu na svoje oblíbené dovolenkové místo -ostrov Santorini. Nezi lehátky staví stěny z pleciskla jako prevenci ptoti kotonaviru. Fakt někdo věří takovému nesmyslu? Poletím tam,až tam takové kraviny hebudou. Zrovna tak nepůjdu do kina s hadrem na tlamě.
@babanci nechoď,nikdo tě nenutí, tvoje volba.
@rezusesmichy Jo,naštěstí toto je ještě moje volba. ☺
@babanci presne🙂
Jen,že strašně vadila plastová brčka a teď plexiskla a jednorázové rukavice a jiné blbosti se chrlí.
@babanci tak pro tebe to muze byt blbost,jinemu to treba dava pocit bezpeci.
@rezusesmichy Myslíš plastová stěna u lehátka?A jak do vody?To bude taky plastovým koridorem? A jîdt se v jídelně bude jak? Pred virem se prostě do plastového akvária neschováme. Nikde se neschováme.
@babanci no tak to pak je asi treba si rozmyslet,jestli ma zrovna letos cenu jet nekde do zahranici na dovolenou,at se nam to libi sebe mene tak zivot uz proste jiny bude.
@babanci souhlas se vším, lidé podléhají falešnému pocitu bezpečí a vyžadují hlouposti, které je stejně neochrání...
@marcicek84 Ono ale naštěstí je ještě spousta lidí normálních. My kolikrát doma vyslechneme nějaké absurdní nařízení a říkáme si...to snad ne! Vyjdeme před dům a potkáme souseda a ten volá...slyšeli jste to?To je kravina,co? A hned si člověk oddechne. Ještě neblázníme,když nám přijde hloupé,že puberťáci sice budou moci do kina,ale nesmí do školy,že máme dodržovat dvoumetrové odstupy,ale jedeme v narvané tramvaji a jiné a jiné šílenosti. Že odsuzují Džokoviče,že napîše, že radši skončí s tenisem,bude-li se muset kvůli cestování nechat naočkovat, ačkoliv nám na tom nepřijde nic divného,protože se rozhodně taky očkovat nenecháme. Média nám zkrátka určí,co si máme myslet.😀
Případně nám Prymula řekne,jak a s kým se máme stýkat. My rozhodně budeme žít jako dosud,tak,jak nám to vyhovuje, stýkat se budeme s kým chceme a jezdit tam,kde se může taky normálně dýchat a žít.
Aerolinky Ryanar letěly z Londýna do Lisabonu úplně obsazené,protože nařízení o zachování prostŕedních sedaček volných označil šéf společnosti za idiotský. Cituji z tisku. 😀
Společnost se rozdělí na dva tábory. Jedni řeknou,no,vždyť jo,têch pár centimetrů nikoho neochrání a druhá se pohorší,jak múžou tak riskovat zdraví lidí. 😀
@babanci já si spíše myslím, že plno věcí je jen hysterie, prostě učitelky v naší Mš to nedělají kvůli dětem, ony se bojí o sebe, přitom je jasné, že štít je nedostatečná ochrana ani u nich, je tam 20 cm díra, nákrčníky v horku dětem dávat je nesmysl a na slovo rouška začínám mít pomalu alergii
@marcicek84 No,ty plastové štíty,to je taky pěkná pakárna. 😊 Jestli funíš napřímo nebo o 20 cm dál... v tom teda nespatřuji rozdíl.
@babanci mě taky tím nikdo nenaočkuje, ani moje dítě ne, nějaká rychlokvaška vakcína a kdo ví cos v tom bude jako ve vakcíně na prasečí chřipku, to známe...
@marcicek84 Ona i normální chřipka. V naší rodině se nechala ukecat tchyně od obvoďačky a byla pak tak na lopatě,že skočila v nemocnici. A tam ošetřující lékařka ŕekla,co Vás to,proboha,napadlo!

@marcicek84 on bohužel se nastolí normální pracovní režim v nenormální době (viz celá tahle diskuze - kadeřnice se štítem, v posilovně a u porodu rouška atd...). Takže se nedivím asi nikomu, že "brečí", mě se chce někdy taky 😀.