Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@babanci ano budou, strach je mocná zbraň
Co můžeme dělat proti kotonáči je vlastně docela jednoduché. Zdravě jíst,dobře spát, pohybovat se na čerstvém vzduchu a pokud možno se nestresovat. Posilovat vlastní imunitu a ono se tělo postará. Nic lepšího asi nevymyslíme.
@elencze To musí být obzvlášť těžké, když se Vám přeruší léčba, která pomáhala. To už bych fakt asi nadávala někde v médiích, že mé dítě nemá zdravotní péči, kterou potřebuje. Já to nechápu, proč ty rehabky nemohou jet dál? To ti fyzioterapeuti musí být také připraveni léčit koronavirus?
@marcicek84 to, že to tak měla tvoje kamarádka, která pracuje ve školce a chodila do práce týden, přece neznamená, že to tak fungovalo všude. Tohle záleží na zřizovateli, jaká nastaví pravidla, každá školka to má jinak. Nedostávají pokyny z ministerstva tak jako školy, takže nějaká plošná opatření ve školkách nefungují.
@babanci no... Můžou být fronty... ale pokud to dopadne, jako u 🐷 chřipky, tak hodně lidí podle "vzorů" to odmítne a někteří lidé se nad tím pozastaví, někteří budou následovat a někteří nechtějí o tom slyšet už teď... Takže možná budou fronty ze začátku... Jen mám obavy, že hodně lidí díky tomu očkování dopadne mnohem hůře než s Covidem. Osobně mám před Covidem respekt, opatření dodržuji, neremcám. Jsem ráda, že tady ta opatření byla a nerozjelo se to tak, jak jinde. Chápu, že v teď lidé už toho mají dost, i já toho mám dost, ale očko určitě ne...
Čtu teď článek od vakcinologa Jiřího Berana,který tvrdí,že se s virem už potkalo daleko víc lidí než vypočítali v plošném testování, dokonce prý přes milion lidí a že je důležité vědět,kolik lidí je hospitalizovaných,ale vědět počty nemocných,co se v pohodě léčí doma klidem je zbytečné.Tak jsem ráda,že to tak někdo vidí,protože nevím proč děsit lidi někým,kdo si udělá lipový čaj a je ready.
@babanci jen tak pro zajímavost. Jak můžeš vědět, že zrovna tenhle člověk ví o čem mluví? Já netvrdím že ne, ale právě proto beru s rezervou oba dva tábory.
@rezusesmichy To nevím,jen tak uvažuju,že kdo měl v mém okolí kašel a rýmu, udělal si coldrex a ani náhodou s tím nikam neběžel. Takže o těhle lidech ví systém úplné prd. A že jich po zimě bylo hafo.
@rezusesmichy Ono pod tímto článkem je další Nošení roušek do půli června a na podzim pak znovu. Takže čemu můžeme věřit?😀
Dnes prý zasedala Komise Světové zdravotnické organizace,aby vyhlásila,že je nutné se připravit na možnost,že tu bude koronavirus napořád. No,twl,kdo by to byl řekl?😀😀😀😀
@babanci tak ono je to trochu logické. Zatím to vypadá, že teď se u nás tomu viru nedaří,ale uvidíme jak to bude po všech těch rozvolnovanich. Na podzim přijde sezónní chřipka, a to už muze být problém hodně velký. Víš já mám tak trochu obavy, že my si tu jeste"uzijem".Jasně zdravého člověka to asi moc trápit nemusi. Koupi si Coldrex a je vymalováno. Ale víš kolik je tu relativně mladých lidí s nějakým zdravotním problémem? Hodně.
@anehap tomu sama nevěříš, ve školce, že by byla online výuka 😂😂😂
@rezusesmichy však co se bojíš, ty se přece budeš řezat smíchy, ne? 😂😂😂
@rezusesmichy Je. Hodně lidí je nemocných a to je právê znepokojivé. Nad tím by se mêlo dumat.Jak to změnit. My jsme zažili opravdu velké peklo s dcerou,už je 8 let na druhém břehu. Takže covid nás nechává zcela v klidu, tp je pro nás lsmpionová slavnost.
@marcicek84 já už se řezu smíchy teď buď bez obav😀😉
@babanci pro vás možná jo,ale je spousta lidí, které to klidne nenechává. Já jsem tak někde mezi.
@marcicek84 a jen tak mimochodem, žádná změna u tebe. Čím dál víc jizlivejsi a chytřejší. Víš, že ti to vůbec nesluší? 😉
@rezusesmichy Vždyť jí nevidîš!😀😀Já myslím,že je hezká.😀
@babanci tak to klidně může být, ale to je trochu málo, nemyslíš? 😉
Holky,nehádejme se. Hlavně,že jsme v pořádku. Covid nás určitě nedostane. Já se byla ráno koupat v rybníce,voda 11 stupňů, na mě si nepřijde.
Jinak máme od Vánoc koupený zájezd do Lignana v Itálii, poslední týden v srpnu,celá rodina včetnê mimin. Vsadili jsne se,jestli se pojede,já jediná tvrdila,že ne a asi orohraju.
@rezusesmichy jeden vtípek a rozpoutal tolik zloby...já myslím, že nad ten virus by se lidé už měli povznést a začít normálně žít...už to stačilo, učitelky ať dětí učí a nevymýšlejí roušky tam, kde nejsou potřeba, a lidé ať chodí do práce a kdo chce ať si cestuje a kdo ne, ať je doma, vždyť je demokracie, pryč s nesmyslnými nařízeními...
@marcicek84 to se netykalo jen toho vtipku😉a už vůbec to není zloba, jen konstatovani🙂tak každý to bere po svém. Někdo má velký strach, někdo tak akorát, někdo vůbec. Zas tolik příkoří se nám tady neděje nebo ano?
@marcicek84 Já si to tak taky myslím. A s tím cestováním,hned,jak to otevřou,tak vyrážíme. Zrovna ta Itálie,mám je ráda,ten jejich temperament,jídlo,módu,učím se jejich jazyk -io parlo d'italiano un po- ,tak to beru i tak,že jim pomůžu,protože jim tam přivezu svoje peníze.
doufam ze jsi kamaradce ve skolce taky pekne dala sezrat ze hovno dela a sedi doma za 100 proc ..jako nam to popisujes tady..tebe rodice bych nechtela mit ve skole..
@marcicek84
@marketka_m ona na to můj názor zná, taky začala vymýšlet a psát mi důvody proč musejí otvírat školky, že by měly zůstat zavřené a podobné věci, tak jsem určitě nemlčela, ano taky se ji nelíbil, leč ona věděla, že opravdu byli doma za 100 procent a to rodiče na OČR nedostali a aspoň jsem ji psychicky připravila na to, že jim děti nastoupí a představ si, že jejich školka otvírá už v pondělí 18.5. a mají zpět všechny děti pracujících rodičů a k tomu i některé děti matek na mateřských...a to si myslela, že nebude zájem 🙂 A představ si, že se spolu bavíme pořád normálně...rodičů jako jsem já v té školce či škole bude dost, u nás polovina… :D jenom už to kníkání učitelů se nedá číst...
Dnes jsem slyšela motto:Tolik svobody,kolik bude možno a tolik omezení,kolik bude nutno. Tak z mého pohledu bylo toho omezení mnohem víc než bylo nutno.

@priefi Ale vsaď se,že se budou zase stát fronty.😀