Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@marketka_m prosím tě, psala jsem o učitelích v mateřské škole, ti ve 20 h večer rozhodně nepracovali, neměli online výuku....mě baví jak se každý učitel základní školy snaží pořád přesvědčovat veřejnost, že práce měl dost, to je už skoro nemoc...🙏
@marcicek84 ja te nepresvedcuji..ja konstatuji ze kamaradky mely daleko vice prace ve skole nez kdyby normalne ucily..a ve skolce ne vsechny sedi na prdeli doma..treba sousedka prepisovala SVP..a ver mi ze to je prace dost..nevim proc jsi tolik proti ucitelum.delaji skvelou praci..a dokud ty ani ja nebudeme ve skole pracovat tak to nepochopime cemu celi..a jak se to tak strasne ta profese libi..bez ucit..a pak potvrd ze fajt ti ucitele delaji hovno
@marketka_m ale to sepisování by běžně dělaly i za běžného provozu ve školce, taky to musely zvládnout, tak teď dělaly aspoň něco, bez děti nemá určitě učitelka v MŠ té práce tolik, opravdu ta práce plyne z toho, že má ve třídě děti a tvoří s nimi, nebo jdou ven apod. A nemyslím si, že pokud někdo napíše pravdu, že by hned byl proti učitelům, prostě pravdou je, že učitelky v MŠ ty děti ve školkách nechtějí a na rodiče tlačí.
Dneska jsem si poslechla rozhovor s Jaroslavem Duškem. Byl moc zajímavý. Mluvil o tom,jak je tahle doba taková pod lupou. Kdo byl bonzák a tajil to,tak teď ve vypjatých časech, to je víc vidět. Kdo ustrašený,tak teď vyděšený a kdo klidný,tak teď tuplem. Vzpomněla jsem si na jednu prodavačku z galanterie,říká se tam "u protivnejch". Protože jsou i normálně. A teď se tam fakt už nedá vlízt.
Holky, zda se mi to nebo z tech statistik opravdu zmizla tabulka s dennim poctem nakazenych? Vzdycky tam byla a posledni dva dny ji tam nikde nevidim. 🤔😃
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
@alcar třeba už je nula nakažených, tak to začalo být státním tajemstvím, ať nás můžou dále držet v rouškách a děti aby nemusely mít povinnou školní docházku s blbinami kolem 😂😂😂
@marcicek84 no jako urcite ta cisla uz nejsou zajimava. Pohybovala se cca mezi 18-70. Ne ale ted vazne. Vidite to tam nebo jsem jenom ja tak slepa?
@alcar nevidím, ale ani nevím kde to bylo, protože jsem sledovala https://virusncov.com/ a ten ukazuje + 35
@marcicek84 jasně a všechny ty prachy co šli lidem se rozdaly jen proto,že se nevědělo co se státním rozpoctem😉
@rezusesmichy no to OČR 80 procent se tomu tvému vyjádření dost blíží...a taky na těch rouškách šlo hodně do kapsy pana premiéra, koukni na českou reportáž "pod rouškou"...
Manžel je učitel - učí odborný výcvik, takže za poslední dva měsíce pohnul s prací v chalupě a na zahradě víc, než plánoval v létě🙂 Do práce chodili 2-3 dny v týdnu, teď už tedy jedou fulltime (proto jsme se po dvou měsících vrátili do města a proto jsem tak naštvaná - na dědině je to pohoda bez roušek). Dnes jim na praxi nikdo z učňů nepřišel, což je taky docela blbý vůči škole. Na dislokaci musí být x učitelů, ale nemají koho učit. Škola se snaží, ale úplně zbytečně - toť letmý pohled na výuku na učilišti;)
@marcicek84 podívej, mě je upřímně jedno jestli jsi někdo díky tomu nakradl do vlastní kapsy jak je tady u nás zvykem. To bylo, je a vždy bude a je úplně jedno kdo je zrovna u "moci". Důležité je, že to splnilo svůj účel
@marcicek84 super, diky za odkaz. 👍😊
@marcicek84 a to je ten zluty sloupec? Ja tam vidim +90. Jen at vim, cim se ridit.
Čtu diskuzi o cestování a lidi tam píšou...no,hned musí lidi drajdat. To pytle,co je komu do toho? Ať si každý dělá, co uzná za vhodné. Proč pořád každý ví nejlíp,co by měli jiní dělat?
@babanci třeba možná proto, protože mají strach ze takového cestovatele pak potkají on je nakazí a Coldrex jim nepomůže?
@rezusesmichy A proč pŕedpokládat,že se někde cestovatel nakazí? Třeba pojede do Polska, kde je nakažených ještě méně než tady. To se zrovna tak může nakazit u Mácháče,ne?My bychom třeba chtěli na Kapverdy, žijeme tam část roku a tam není na celém ostrovê Sal nakažený nikdo.
@babanci jasně do Polska😀podle tvé logiky ty máš právo vycestovat, tak podle stejne logiky teď mají právo školy určovat své podmínky a učitele mají právo se rozhodnout, jestli do školy nebo školky nastoupí nebo ne.To je fér ne?
@rezusesmichyjá jsem ten poslední,kdo by chtěl někomu určovat. Ale lidi normálně pracují,že? Tak jako já každý den mažu,tak si myslím,že může i kantor. Má 280 kolegů,hodně jich denně potkávám a nikdo se mi neptá,jestli se mi chce. Je něčí zdraví cennější než moje?
@alcar ano, ten žlutý, vidíš už to vzrostlo, tam se zobrazují nárusty 2 x denně, jeden ráno a druhý vždy večer kolem 18 h...
@babanci to určitě není, ale oni tu možnost dostali, stejně jako dostali možnost rodiče své dítě do školy poslat nebo ne. Takže je jen na nich jak se rozhodnout.
@alcar myslíš denní počet nakažených? ty sloupečky? TeĎ je to spojené s grafem testů, malý červený sloupeček vedle velkého modrého.
@babanci tak ono kdo chce vyjet, stejně bude must plnit ty testy nebo karanténu, tak si myslím, že ostatní můžou být v klidu, to je opravdu horší se vrátit z macháče a nevědět co tam člověk chytl, proto nebude mít povinnost testování ani ničeho...
@rezusesmichy promiň, ale proč by se učitelé měli od ostatních lišit, proboha ty si myslíš, že ostatní pracující mimo učitele snad mají se právo rozhodnout zde nastoupí do práce či nikoli? pokud mají pracovně právní vztah a chtějí v něm pokračovat, tak dělají co mu zaměstanavatel nařídí, nevím proč by učitelé měli jako jediní kvůli tomu kvičet. A jinak nikdo je nenutí, můžou na neplacené volno nebo dát výpověď, tak jak to může udělat kdokoli v jakémkoli jiném zaměstnání. takže i oni mají právo volby, to je zajímavé, že neřvou třeba prodavačky nebo lékárníci...
@babanci mila moje draha konikovko.. 280 kolegu se kterymi se nemusis potkat protoze to muzes na urade resit telefonem..neni to stejne co ucitel na druhem stupni ktery je ve styku minimalne s 300 zaky..a to mluvim o mensi skole..a po telefonu s temi zaky to nejak nejde..skoda..
@marcicek84 jenže nikdo z nás tu možnost volby nedostal, ale oni ano. Nebo mi chceš tvrdit, že kdyby jsi dostala stejnou možnost, tak by jsi ji nevyužila? Určitě mi budeš tvrdit, že nevyužila, ale to ti fakt věřit nebudu😉
@marketka_m co mají dělat prodavačky, lékárníci, nebo třeba dělnící ve velkých provozech, lidé v openspace??? To jako jenom učitelé jsou na tom nejhůř, tak to jako opravdu nejsou, lidé normálně mají schůzky s X lidmi a taky nepanikaří, že nemůžou pracovat, že se bojí...
@marcicek84 porad dokola..skola je zavrena a konec..proto ucitele muzou rict ze nenastoupi..jak zavrou lekarny..bude to obdobne..atd atd..jak ministerstvo da signal ze otevira cele skolstvi tak u
pro ucitele plati neplacene nebo vypoved..ale ted to neplati..kdyz ministerstvo dalo jine podminky..neni to o ucitelich..je to o systemu ktery je zaveden..nechapu ze ti tak ucitele lezi v zaludku..stale tvrdim dokola..jdi UCIT!!!!!!a pak si promluvme..ja na to nemam a drzim hubu!!!a ne porad nekoho komentuju..nemam na to byt ani lekarem..ale prvne si pujdu nejakou profesi vyzkouset,do prdele,a pak az budu nadavat ze se te profesi hovno dela..a pardon za slovnik...ale timto tema UCITEL s Tebou koncim..jsi hodne zaujata..a nedokazes se podivat jinyma oci.a nebo vzit zadek a jit ucit kdyz vsichni ucitele jsou na hovno a nic nedelaji.konec.

@marcicek84 jsem se ted zasmala..ja nevi kde ctes knukani ucitelu..v tehle diskusi jich moc neni🙂 asi si pises s ucitelama na jinych forech..co ja znam ucitele vsichni chteji do prace..protoze jak uz jsem psala je to horsi byt doma..uz tu nekdo psal ze rodie nevi ze ucitel nepracuje v 20.00...ale nedivim se ze se jim nelibi opatreni...a pokud si myslis ze opatreni jsou vpohode..zvu do skoly..je milion inzeratu ze hledaji ucitele!budou radi kdyz konecne bude nekdo ,, jiny,,