Látkování - jakou sušičku?

danapf9485
2. bře 2018

Zdravím všechny, potřebovala bych radu/tip - budu si pořizovat sušičku prádla a nejak nevim jakou vybrat - jakou máte vy, ráda bych, aby dokázala vysušit i vkládačky, kalhotovky apod. Dekuji za Vase zkusenosti 🙂

vercahb
2. bře 2018

@danapf9485 ahoj, my mame od AEG, mame první, tak jsem spokojena, jen bych pri vyberu koukala na to jestli si můžeš zvolit i teplotu jakou suší, já mám sice spoustu programů jako bavlna, syntetika, jemné prádlo, jeans, přikrývky a podobně ale teploty tam uváděné nemám, ani v návodu :/

vercahb
2. bře 2018

@danapf9485 jde o to že ne každý druh plíny můžeš sušit na tu vysokou teplotu

kafr
2. bře 2018

Plánuju to stejně jak ty. Látkovat a AG sušičku přinesl Ježíšek, ale ještě jsem si ji moc neužila, tak s teplotami nevím (nastavit asi nejdou), ale myslím, že dobrý je ten 6.smysl, že si to zváží a přizpůsobí - ne vždy bude plinek plná dávka. A PULky tam sušit neplánuju, bojím se, abych je nezničila... Ony stejně prý schnou rychle. Proto se zatím nehrnu do AIO. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu.

zofinecka
2. bře 2018

Ahoj tak já so teď pořídila sušičku BEKO a jsem nad míru spokojená. Taky chceme tentokráte látkovat.

katkapavlik
2. bře 2018

ahoj já mám BEKO A pyráda hážu do ní uplně vše prádlo netřím od ponožek spodního prádla dětské punčochy košile prostě vše ja jsem kupovala po doporučení od známého je opravař sušiček a ten sám říkal že od BEKA nejlepší volba moje známa ma BOSH A hruza nic jiného než ručnik tam nedává prádlo má zmačkané sražené sloupané potisky na dětském oblečení

tvrdohlavamama
3. bře 2018

Vysuší to každá, rozdíl ovšem bude třeba v čase. Jinak my máme nějakou od Beko, celkem ujde, ale popravdě nemám ráda, když si určí délku sušení sama, skoro nikdy to prádlo ještě není úplně suché, takže spíš využívám program na samostatné nastavení času. Většinou nejde ve skutečnosti u sušičky o rozdíl teplot (vyšší x nižší), ale o intenzitu toho vháněného teplého vzduchu.

Jinak k popraskaným potiskům dodám, že to je většinou spíš otázka kvality potisku + nedodržení toho, že to prostě do sušičky nepatří.

tvrdohlavamama
3. bře 2018

@kafr PUL do sušičky rozhodně nesmí, i kdyby to vizuálně přežily, zničí se ta nepropustnost.

kafr
4. bře 2018

@tvrdohlavamama díky, buď jsem to někde četla, nebo jsem si to prostě myslela... Tím pádem by se i AIO, které schnou docela dlouho, musely sušit na šňůře, takže jsem líná (nebo nejsem, podle toho jak se to vezme) a do AIO nepůjdu.

alkuska
4. bře 2018

já mám Siemens, to je uplně to samé jako Bosch a jsem spokojená. Jak tady někdo psal, že má problém - to asi špatně volí program, nikdy se mi nic v sušičce nezkazilo a už bez ní nechci být. Jo, vlastně jednou se mi odlepily flitry z trička, ale to tam nepatří a hodil to tam manžel. PUL tam nedávám, plenky suším na dlouhý program ale na mírnější teplotu, sice se tam nedá nastavit přesná teplota, ale je tam tlačítko na zmírnění sušení.