icon

Mají asi covid a chodí mezi lidi...Co udělat?

16. únor 2021

Ahoj, prosím poraďte - vím o lidech kteří nás na 90% nakazili covidem (vím od známého pozitivního, že u něj byli na návštěvě, v době kdy už byl nemocný - den před testem) - drze k nám vezli, i když to už věděli... No a my jsme už nemocní - na testy jdem zítra, ale vím, jak dopadnou. Oni jsou takoví ti pitomci, co tvrdí, že žádnej vir neexistuje atd. jsou zjevně nemocní, i když s lehkým průběhem a šmejdí po známých, po obchodech, atd.
Co mám dělat, zavolat na hygienu - co s nimi mohou udělat?
Omlouvám se, že to píšu tak zmateně, ale jsem totálně vytočená, díky takovým jako jsou oni, se toho nikdy nezbavíme.

Strana
z3
drep
16. únor 2021

@javed pokud ho poslal někdo na antigenní test jako symptomatického pacienta, tak je to špatně, měl jít rovnou na pcr

autor
16. únor 2021

@klchudik dozvěděla jsem se to zpětně, konkrétně druhý den po kontaktu s nimi a ten chlápek co k němu šli, je varoval, že je nemocný, stejně tam vlezli, protože prý žádný kovid neexistuje.

A on je na hygieně nenahlásil, právě protože nechce být "bonzák" no a pak se z toho má svět nějak vzpamatovat že.. když jsou lidi blbý.

no nic, máte pravdu, nebudu to řešit, dělat bonzáka - třeba nakazí vaše rodiče, děti, vás.. OK, nebudu BONZOVAT
@keksik002

@semisovamys

keksik002
16. únor 2021

O tom koho si pustite domu rozhodujete vy sami.. Navic to ze byli u infekčního cloveka neznamena ze i oni musi byt pozitivni, vite ze existuje jeste i kasel a ryma nesouvisející s covidem? Jak vy muzete vedet jiste ze meli i oni pozitivni test? Jako.. Jedna pani povidala, neni dukaz ;)
A rozhodnutí je na vas, ne na MK ;)

autor
16. únor 2021

@keksik002 bože - právě jen chci, aby šli na testy a případně už pak nikam nelezli - chtěla jsem jen vědět, jestli je lze přinutin nebo ne..

keksik002
16. únor 2021

Nikoho k tomu přinutit nemuzete :D

autor
16. únor 2021

@keksik002 no - a to jsem chtěla vědět, to byla hrůza si tady psát s bonzákem co? kdyby to byli tví sousedi a na chodbě ti prskali na děti, mluvila bys jinak

gramar
16. únor 2021

Píše "mají asi covid" pak píšeš že byli v kontaktu s nakaženým, potom že byli i nemocní, teď že k tomu nakaženému šli v době kdy už byl nakažený a pak je neuvedl jako kontakt... No nevím ale kde takto vidíš problém ty? Oni právně nic neporušují, protože oficiálně nejsou diagnostikovaní... Pokud se bavíš s omezenými tupci, musíš očekávat že se chovají jako omezení tupci a dle toho se zařídit...

keksik002
16. únor 2021

:D pisete "asi maji covid" chci je donutit jit na testy ale..

ninive211
16. únor 2021

Tak pokud vám testy vyjdou pozitivně na covid, označte je jako kontakty, se kterými jste se setkali, ať jdou do karantény a na testy, ne? Není přece nic jednoduššího...Od toho má být to trasování (který nefunguje, protože lidi už jako kontakty nehlásí ani svoje vlastní manželky nebo kolegy přímo sedící s nimi v kanclu🙈 ) NO i když pokud už nějakou dobu byli prokazatelně marodní, tak kdoví jestli jimto pozitivní ještě vyjde...jestli už neuplynulo těch 10 dní...
Slova o udavačství mi tady přijdou fakt dost přehnaná, vždyť toto má být povinnost každého pozitivního nahlásit svoje kontakty ve dnech před pravděpodobným nakažením (že to už nikdo skoro nedělá...no tak pak to tady taky vypadá, jak to vypadá, no...a vesele se to mezi lidma šíří)

petrasipkova1
16. únor 2021

Dobry den, pokud jste nikde s nikým jinde nebyli, škola, školka, návštěva, tak je nahlášte jako kontakty jestli vám vyjde pozitivní test, s tím ze jim taky není dobre a hotovo.

cekypetra
16. únor 2021

@gramar je to o mire zodpovednosti kazdeho vuci svemu zdravi a vuci okoli. My jsme ted s detmi byli u rodicu. O vikendu mamce volala kolegyne z kancelare, ze je kovid pozitivni. Ja jsem na materske, muz, kuchar, zavolal do prace, popsal situaci a zkratka pockal doma 2 dny, dokud mamka nedosla na testy, ktere byly negativni. Proste. Alergii mame vsichni. Pokud jsme na jare nekde byli a prskli a videla jsem, ze nekdo kouka, hned jsem rekla, ze mame alergii. Proste, opet. Ve vetsine pripadu jde o komunikaci, slusnost a zdravi rozum. Vic bych v tom nehledala.

amazonkajanik
16. únor 2021

@nazka nedávno jsem četla, že dřív v obchodě lidi pohoršilo, když se někdo uprdl. Dnes, když zakašle 🤔

gramar
16. únor 2021

@cekypetra Jasně že je to o osobní zodpovědnosti. Když jsem se bavila s někým kdo pak následně volal že zjistil že někdo s kým se sešel je pozitivní, taky jsme si hodili soukromou karanténu, do doby než vyšli negativní testy, protože nepotřebuji na někoho případně prskat bacila. Ale pravdou je, že mám ve většině kolem sebe rozumné lidi, takže jsme si ty informace i bez trasování byli schopní předávat a zařídit se dle toho. Pokud bych v okolí měla větší skupinu sobeckých blbců a byla bych z toho tak vyděšená, tak si prostě domů takové lidi nepouštím (i to je ta osobní zodpovědnost, ne jen ukazovat na ostatní)...

j.a.n.i
16. únor 2021

Pak ale autorko nechápu, proč nadáváš na ně, máš nadávat na toho svého známého, který je nenahlásil jako kontakty, tady má máslo na hlavě on.

montelvina
16. únor 2021

Jednoduše počkejte až zavolá hygiena ...stejně budou chtít vědět. S kým ste byla v kontaktu a pokud ste si jistá kdo k vám donesl tak bych to řekla ...problém je v tom že dnes už nevíte kde ste to chytla ale tohle bCh byla taky naštvaná

mourovatakocka
16. únor 2021

V případě vaší pozitivity bych je prostě zapsala jako kontakt, se kterým jste přišli do styku. Ne že vás nakazili, ale že jste mohli vy nakazit je 🙂 a pak dej se vůle Boží. Jistě nemůžete vědět nic, ale musím říct, že tvoje rozhořčení naprosto chápu. Ohleduplnost se nenosí, ale nic s nimi neuděláš. Do budoucna bych ale takovou známost utla.

klokanka31
16. únor 2021

Jsou lidi hovada, taky vím o lidech co to mají a nějak si s tím hlavu nelámou. Nebo i člověk, co to prodělal, pak jde bez roušky za někým na návštěvu, vysmátý že už to chytit nemůže. Začínám věřit že korona zanechává stopy i na mozku. Protože jak jsou ti lidi vymaštění, to mi hlava nebere.

nazka
16. únor 2021

@amazonkajanik to říká známý, že dřív Mašková prd zakašláním a teď maskuje zakašlání prdem..

nazka
16. únor 2021

@amazonkajanik *maskoval

keksik002
16. únor 2021

Pisete ze jste nikde nebyli, takze.. Nikdo z vas nebyl v obchode, deti ve skolce/skole.. Nepotkali jste na ulici sousedku.. Nesahli na nic na co lidi predtim? Jako fakt..?

alcar
16. únor 2021

Je to nejake zmatene... Vlastne jsem cetla jen ze si myslite, ze na 90% jste nakazeni, protoze jste to chytli od znameho, ktery byl v kontaktu s lidma, kteri maji “asi” covid? Nikde nevidim, ze by mel opravdu nekdo diagnostikovany covid. Nebo ten tvuj text spatne chapu. Hele, dam ti radu, jsi proste nachlazena, zalez do postele a vylez se.
Mam pocit, ze ted jakmile ma clovek rymicku a teplotu, hned zacne vysilovat, ze ma covid a druha vec, po ktere zacne patrat, kdo byl ten sobecky a bezohledny debil, ktery si dovolil jej nakazit. Svet se v prdel obraci...fakt. 🙈😃

elvira
16. únor 2021

Osobně taky nechápu... v dnešní době se někdo "otřepe" a honem honem rejdit po všech prdelích. V rodině máme taky takové "poklady", co pořád melou o chřipečce a podvodu a klidně se vsadím, že i kdyby to dostali, tak to bude light průběh a já se z toho po.... Přijde mi to jako bezohlednost.
Kdyby ani netušili, že jsou infekční, tak bych to nějak vzala, ale v takovém případě....

ai30
16. únor 2021

@alcar Svet se v prdel obraci, protoze lidi nejsou schopni pochopit ani par radku psaneho textu. Nevim, co jsi cetla, kazdopadne ona pise, ze byli v kontaktu s infikovanym clovekem, potom sami onemocneli a po odezneni prvnich priznaku zacali serii navstev. Jestli nemaji cich, maji horecky a je jim zle, tak te asi prekvapim, ale ten tvuj znalecky odhad, ze jsou proste vsichni zahadne nachlazeni, asi uplne nevyjde.

izz76
16. únor 2021

Zakladatelko když máš pozitivní test, tak tě asi kontaktovala hygiena a měla jsi ty lidi nahlásit jako kontakt, oni by museli na testy.. I když zřejmě už stejně byli negativní.. Jinak si myslím, že nákaze se v dnešní době už nedá předejít, je to všude, my už jsme to měli všichni v rodine, v práci každej druhej. Naštěstí v mém okolí nikdo neměl těžký průběh, spíš naopak.

irmamala
16. únor 2021

Co si zveš návštěvy ty blběno, když je to zakazané..... Tyhle typy jsou nejlepší, dokud nám nic není, všechno je v pohodě, ničeho se nebojíme, ale běda, běda jak se to dotkne mě.....

priefi
16. únor 2021

Tak snad v první řadě je ten Váš známý měl nahlásit jako kontakt... Pokud nenahlásil, poděkuje jemu.

alcar
16. únor 2021

@ai30 ale ona byla v kontaktu s lidmi, kteri covid diagnostikovany nemeli a podle toho, ze byli u nich na navsteve soudim, ze nemeli ani zadne naznaky nemoci. Nebo minimalne ona je nevidela, ale z 90% vi, ze ji nakazili oni. Pro me zajimave myslenkove pochody...

ilonne
16. únor 2021

Pokud budete Covid+ nahlaste je na hygienu jako kontakt. Pak budou muset do karantény a na test.

ai30
16. únor 2021

@alcar Dyt pise, ze meli ti lidi po tom kontaktu vsichni 5 dni priznaky a pak vyrazili na navstevy... Za tyden se covid nevypari, porad byli silne infekcni.

priefi
16. únor 2021

Každopádně měla bys apelovat na ty známé, ať dají vědět i ostatním, u kterých byli, že to roznášejí, ať někdo bezpříznakový to nezanese k někomu, kdo na to může umřít. Ten Tvůj známý je bezmozek. Udavačství je snad něco jiného, než nahlášení kontaktů.

Strana
z3