icon

Mají lidé rádi kočárky v MHD?

95newmommy2020
10. říj 2020

Ahojky, další moje emoční zamyšlení, mám PMS a asi jsem precitlivela, ale zabolelo to.Každopádně jsem jela přes celou Prahu MHD -tramvaji, bus, bus. Dítě hodné, v klidu, spalo.
A stejně jsem měla pocit, ze ty lidi obtěžuji. “Twl ne zase kočár” “se taky naserou všude” to jsem zaslechla.
Je fakt ze jely 3 kočárky, ale na druhou stranu, já se snažím být maximálně ohleduplna. Dokonce jsem i vyměnila obr tank za pidi midi mestkej model, kterej sama odtaham, takže nepotrebuju ani pomoc do schodů.
Tak by mě zajímalo, jestli jsou pro ostatní ty kočárky, tak moc obtěžující. Pro mě totiž nebyly nikdy, ani za mlada. Ty místa co jsou pro ne vyhrazena mi stejně přijdou nejpitomnejsi a je pohodlnější jít se posadit do zadu.

Strana
z3
95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@daasqua Tak to taky nechápu, mě přijde mnohem pohodlnější místo u okna. :D Joooo v tehu je to osemetny, člověk kolem toho 4-6 měsíce těžko pozná jestli je ta žena tlustá nebo těhotná. Já třeba ještě před porodem vypadala proste divne, jak krabice s obr zadkem a břichem rozlehlým do boku.Klidně bych mohla bejt ta co to tají a pak tajne porodí v lese. Takže absolutně nikdo nic nepoznal a ještě k tomu v lednu. 😂

lida9
10. říj 2020

jo taky me lidi odradili dokonale... zastavka plna lidi, bus prijel a misto aby cloveka s kocarem nechali nastoupit a namanevrovat ten hluboky kocar k danemu mistu, tak se sebehnou ke dverim. Tlaci se dovnitr tak, ze nenechaji ani vystoupit lidi, vsichni se tam nasackuji a pak cumi jak puci, ze mi musi uhnout, abych projela s tim kocarem! uff, proto radsi autem a s kocarem mhd fakt nee, nemam na to zaludek☹

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@lida9 Hele tak to te chápu. To by mě taky zasáhlo. Já na MHD považuji za plusy ze mám dítě už připravené v kočárku a nemusím ho dávat do auta, upoutavat fo sedačky. Skládat ten kram do auta. Pak jsem ve stresu celou cestu.nejhorší je třeba když jedeme na plavání a on mi usne v autosedacce a má půl noc. Takže když ho vzbudime je to tragédie. A pak je to dramaticky i pro ostatní na kurzu. Takže radši to mhdcko

lachtanice86
10. říj 2020

Ja kočárky v MHD nesnášela. Zaberou desnyho místa a kdyz je špička fakt je to na houno. Držím se toho i jako matka a chodim pěšky a jo, je to prochazka i na vic nez hodinu a pak zase zpět. Ale je mi jasný že jsem asi nějaká "postižená"

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@lachtanice86 to určitě ne. Je to zdravý. Jen někdy jsou situace kdy se spěchá třeba na plavánínebo jinej kurz , nebo na krmeni, dítě unavené. Daleko od bytu.

inkheart
11. říj 2020

@lachtanice86 tak tenhle přístup je ale nemožný, pokud žije člověk ve velkoměstě...tam je třeba centrum mnohem dál než hodinu pěšky 😉

lachtanice86
11. říj 2020

@inkheart kdyz koukam na čísla, město kde žiju je 8.nejlidnatejsi v ČR a 6.nejvetsi dle rozlohy. A neříkej mi, ze všichni tady bydlí v těch větších. Navíc chodit se da všude.
A ve zprávě píšu na víc než na hodinu

lachtanice86
11. říj 2020

@95newmommy2020 jo to chápu, ale mne se tedy mastné tyče (čti busy) ekluji odjakživa

felixfelicis
11. říj 2020

@lachtanice86 Na Prahu je tohle fakt neaplikovatelny 🙂 Nebo staci, az dite povyroste a bude chtit chodit tempem dve ste metru za hodinu.

inkheart
11. říj 2020

@lachtanice86 ok tak si dělej dvouhodinové prochazky tam a zpátky, ale ne každý má na tohle čas, to je snad pochopitelné 😁

daasqua
11. říj 2020

@lachtanice86 Já taky obecně chodila s kočárkem hlavně pěšky, jen výjimečně na větší výlet po Praze. Po okolí se dalo krásně chodit po přírodě a tak a co bych dělala s kočárkem na Václaváku, když z toho ještě nemá dítě rozum. Nyní od března MHD dcera vůbec nejela - vystačíme si s okolím a byli jsme stejně 50% času na chalupě v CHKO. A v zimě se narodí druhý prcek, takže taky budeme jen v okolí.

95newmommy2020
autor
11. říj 2020

@lachtanice86 Jojo tomu rozumím. Manžel tomu taky neřekne jinak. A radši by šel pěšky než by tam vešel. 🤣

monikaclothes
11. říj 2020

@95newmommy2020 Já tedy s kočárky v autobusu problém nemám. Téměř každý den jezdím autobusem (bez kočárku) a pokaždé, když vidím nějakou maminku se na ni usměji. Obzvláště když jsi takhle ohleduplná, jak říkáš, je to spíše na lidech. Neber si to tolik osobně. Většina takových lidí jen nemá dobré ráno. A jak říkáš, místa pro kočárky vyhrazená jsou dobrá. Upřímně si myslím, že existují maminky, které ohledy neberou a ty potom ve spolucestujících vzbuzují nepříjemné pocity jen z toho, že uvidí jakýkoliv kočárek.

bubinko1506
12. říj 2020

@95newmommy2020 chodievala som s dvojkocikom pravidelne v MHD, teda vacsinou v Bratislave, ale aj v Prahe, vo Viedni, v Mnichove. Mala som stastie, ze ludia boli ochotni mi pomoct s kocikom ci uz nastupit alebo vystupit, hlavne teda mladi chalani, cca. 15 -25 rokov a potom starsi pani 60+. Co ma dost zarazilo, tak najneprijemnejsie boli ropuchy asi tak 55+. Raz som isla s mojimi dvojickami v kociku a kamoskine dvojicky cupitali vedla mna a taka stara ropucha na mna zhukla, naco mi je tolko deciek, ci som hnila ist do roboty🤷‍♀️

lotosek
12. říj 2020

Jezdíme MHD několikrát do týdne, prcek by už to možná zvládl i bez, ale nechci, aby se motal pěšky v provozu nebo mi v MHD padal ze sedačky a taky kočár toho hodně uveze, co si budem... 😉 U nás je naštěstí většina cestujících slušná a hodně lidí mi nabízí pomoc, i když už několik let jezdí nízkopodlažní spoje, to je takové milé. 😘 Problém mám jenom s hloučkem puberťáků, co se velmi rádi rozloží na vyhrazeném místě a absolutně nevěnují pozornost okolí, takže na ty zvesela volám Kočárek! Nejvíc problematický okamžik je při vystupování z vozidla, fakt nemám oči na zádech a musím sledovat kola kočárku, to se přiznám, že jsem na několik důchodkyň už šlápla, protože se mi hemžily za zadkem a strašně se divily tomu, že s kočárkem vystupuju rovně a nebudu je při couvání objíždět, nebo asi čekaly, že se vzneseme do vzduchu.🙄

nejstarosti
12. říj 2020

Koukněte se na https://www.instagram.com/nejkrasnejsistarosti/, děláme si tam legraci z nevyžádaných poznámek okolí, mohlo by Vás to uklidnit :D 🙂

Strana
z3