icon

Maminkou na jaře 2010 II. Přidejte se

elitera
11. bře 2009

Chystáte se na mateřství cca za rok? Přidejte se 🙂

estrellita
10. pro 2009

madli: mnam, hned bych si dala 🙂 musim na nakup, jinak jsme o hladu 🙂

chaarleene
10. pro 2009

estrel, kdyby nebylo tak drahé, tak bych si ho i koupila 😀 ale za 500 mi nestojí 😅

je to docela paradox, moje mamka i tchýňka se vždycky zeptají, jestli můžou, vlastně z rodiny mi na břicho jen tak nikdo nesahá - buďto když jim řeknu, ať si sáhnou, nebo se nejdřív sami zeptají... ale cizí lidi, těm je to šumák 😒 a teď myslím hlavně ženský ze sboru, tam mě fakt otlapkávaj kolektivně... já chápu, že mě většinou znají někde od 10 let a berou mě pomalu jako svoje další dítě, ale i tak by se mohly zeptat 🙄 sice bych trpěla podobně, ale měla bych aspoň trochu lepší pocit 😅

herminka
10. pro 2009

S "ochmatáváním" bříšek to mám jako Estrel.

Madli, to zní hodně dobře! Trošinku mi to připomíná, že u manžela dělávali na Štědrý večer "míchaný kompot" - prostě smíchali všelijaké možné kompoty, co doma měli, plus k tou přidali čerstvé ovoce (ale jedli to tak, jak to bylo, nezahřívali).

herminka
10. pro 2009

Chaar, tak si kup nějaké obyč triko a napiš si to na něj 🙂

herminka
10. pro 2009

Možná by stačilo opravdu nějaké jen za pár korun od čonga a z recese ¨si ho vzít do sboru. Bys viděla, jak by si ženské začaly dávat majzla 😀

estrellita
10. pro 2009

hermi. a jeste by k tomu ale delaly pekne ksichty 😀 😀

madlisek
10. pro 2009

holky 😀

chaarleene
10. pro 2009

nemyslete si, že jsem o tom nepřemýšlela 😀 ještě uvidím... 🙂

deenakee
10. pro 2009

Ahojky... tak já zas nerodím.. a ještě mám nízký tlak a křeč v noze... ale aspoň jsem vyrobila čokoládové lanýže na Vánoce.... 😀

Co se týče břicha naštěstí se každý zeptá... ale nejvíc mě prudí lidi.. kteří doteraz se mnou ani nepromluvili a teď se hrnou na to břicho jak včely na med.. hlavně ve škole..
A taky mi vadí když mi ošahával břicho profesor aniž by se zeptal... se slovy: vy už ale krásně rostete (a projistotu si to musel ošahat... asi kdyby ho šálil zrak) No nevěděla jsem co mu na to říct... A to je mu 40, žádný stařík....

U přátel a rodiny mi to neva... ale malé všechny dotyky vzorně sabotuje a ani se nehne.... 😀

tiburcia
10. pro 2009

Ahojky....

Eiri tak to je krásné 😵 😵 😵

deen taky by mi vadilo, kdyby mi cizí lidi šahali na břicho 😠 😠

milmic
10. pro 2009

Holky, já jsem na tom s bříškem stejně, i když ho nemám.
Normálně člověku taky ostatní lidi neochmatávají břicho, nohy, ruce, hlavu..... Takže bych se taky dost ohradila a to tričko je báááječný, to plánuju koupit a nosit, když vylezu z domu. 😀

madlisek
10. pro 2009

Tady je dneska takova zima. Uz ani americanky nechodi v zabkach 😀

estrellita
10. pro 2009

takze uz mate aspon po nulou? 🙂
holky, dneska jsme zase s bytem vic pohli :- privezli nam zidle, ja jsem koupila nejake nove kytky, pak taky jmeli (uz je na lustru a uvidime, jestli si manzel vsimne a polibi me pod nim 😎

madlisek
10. pro 2009

Jee Estrel, uz se tesim na fotky 😵

estrellita
10. pro 2009

tak ja vam chodim nejaky uz zitra, i kdyz vlednu to bude lepsi 😉 zitra tedy aspon obyvak a loznici 🙂
a snad bysme meli dodelat predsin, kde uz mame srovolovany koberec, jen ho jeste olozit, orezat, no prace je tu jeste jak na kostele.

estrellita
10. pro 2009

a musim se vam pochlubit, ze jsem ted udelala kokosovy hrudky, jeste za tepla jsem dve snedla 😅 😵

madli: z peces? jakou tam maji mouku? je to s no OK?

estrellita
10. pro 2009

vlastne uz peces, ze jo? ja mam strasnou pamet ☹

madlisek
10. pro 2009

Estrel, maji tu jen hladkou a celozrnnou, pecu z obou a zatim vsechno dopadlo dobre, hned se to snedlo, zadny stiznosti 🙂 Teda curkovi se hned nesnedlo, to je schovny v krabicich, ale sem tam ochutname, jestli dobre mekne 😀 Jak delas kokosovy hrudky, posles recept do IP? Kokosu tu mam moc a nejak nevim, co s nim 🙂

madlisek
10. pro 2009

Jo a pak tu maji jeste samokyprici mouku, kde uz je primichanej prasek do peciva. To mi uz prijde jako ulet 😀

estrellita
10. pro 2009

madli: je to to nejjednodusi, co jsem kdy delala 🙂

200 g strouhaného kokosu, 150 g cukru moučka, 2 vejce

"testo" musi byt takove mokre. pece se na 150 cca 15 az 20 min. ale to uvidis od oka, kdyz jsou krasne dozlatova 🙂

estrellita
10. pro 2009

mam dneska nejaky varici/pecici den, se divim, ze nejsem z prace vystavena 🙂

ale rozvarila jsem brokolici, rozstouchala, dala tam nakrajeny eidam na kostky, sunku nakrajenou, vyvalela jsem listove testo.smes jsem dala dovnitr, premotala, pomazala vajickem a je to teda mnamka. nejak me to napdalo rano a drzelo se me to cely den, ze jsem to ted vecer musela udelat 🙂

madlisek
10. pro 2009

Mnam! Tak ty hrudky zkusim dneska vecer 🙂 A brokolici, listove testo, syr i sunku doma mame taky, tak to taky zkusim 🙂 Diky Estrel, jsi nesmirne inspirativni! 😵

tiburcia
10. pro 2009

holky tak já doteď dělala mycáka na zelenině 🙂 snad to bude dobré...

chaarleene
10. pro 2009

já jsem právě dodělala 2 dávky lineckých banánků - i jsem je slepila 😵 akorát polévat je budu až s lineckým, nechce se mi kvůli tomu rozdělávat čokoládu 🙂

madlisek
10. pro 2009

Tady se dneska pece, vari a smazi o 106 🙂

estrellita
10. pro 2009

jeee, madli, dekuji za pochvalu. ale musim rict, ze to me osvitilo jen dnes, jinak to je se mnou spis horsi (rekla bych, ze spis spatny 😅

tibi: co je mycak na zelenina??

chaar: teeeda, ja budu delat linecke bud zitra a nebo az o vikendu 🙂

chaarleene
10. pro 2009

já jsem taky ještě linecké nedělala, jen ty banánky 🙂 mám na ně lis (resp. lis na sušenky), takže to jde hezky od ruky 🙂 akorát mi praskla ta placička, skrz kterou se to těsto vytlačuje ☹ manžel to sice zalepil, ale nevydrželo to 😒 takže příště to buďto nebudou banánky, ale jiné tvary, nebo si koupím nový lis 😀

jo a právě jsem objednala rodičům k Vánocům lístky do divadla 😵

chaarleene
10. pro 2009

jo a musím říct, že teda zlatá pekárna, protože mi udělala krásné těsto 😵

madlisek
10. pro 2009

Estrel, jen nekecej 🙂 Ja mam linecke hotove, ale cokoladou u nas nepolevame, nechavame ho jen tak, nahate 😀 Mame zatim sest druhu, jeste chci delat ty Estrelciny kokosovy hrudky, cokoladovy kulicky, rumovy kulicky a mozna pusinky, jestli se mi podari rucne uslehat snih. A pak uz toho budu muset nechat, nebo budeme jist cukrovi az do Velikonoc 😀

chaarleene
10. pro 2009

já dělám z lineckého těsta 5 druhů a z toho 3 polévám čokoládou - skořicové, srdíčka s mandlí a čokoládové dortíčky 🙂

Strana