icon

Maminky, co říkáte na jméno Ragnar?

lenula79
4. bře 2016

K původem německému příjmení. Děkuji za odpovědi.

Strana
z3
lucifereeek
4. bře 2016

nelíbí se mi a myslím že i pro to dítě to bude dost těžké vyslovit jak se vlastně jmenuje a bude akorát terčem posměchu a už vůbec bych nekombinovala jedno dítě typicky české jméno a druhé uplně cizí ale vy jste rodiče a jak si dítě pojmenujete tak ho mít budete.

sheila86
4. bře 2016

Pokud se Vám jméno líbí, proč ne?? Na rady ostatních bych, obzvlášť, při výběru jména, fakt nedávala. Zdrobněle Rag, Ragy... Jak tu někdo psal, že bude terčem posměchu - nevím za co, ve mě tohle jméno nic takového tedy neasociuje. Za mne ano, je neotřelé, originální.

andreaandy1
4. bře 2016

Je to hodně exotické- až nestandartní.....
Ale je to vaše volba, takže pokud po tom toužíte neni co řešit.
Spíše když člověk hledá specifická jména jako já a můj manžel mimochodem to bude boj.-D tak to chce se spíš vžít do toho děcka jak se s tim jmenem popasuje.....
Já jsem zamilovaná do jména Matthew ,,česky MATĚJ
ale určitě ještě budeme přemýšlet dál a necháme trošku volného prostoru.-) to jméno se totiž čte metjů.

sisstin
4. bře 2016

Vloni v praci jsme meli "Mercedes, Lolitu a Armaniho", nikdo z deti to neresil. Jim to divne neprijde (pokud jim dospely nerekne, ze je to divne) a v dnesni dobe jsou ruzna jmena normalni. Mne se smali i za Terezu (jiste znate basnicku o kozach z zeleza a <> z nerezu :D), pokud se vam jmeno libi, tak ho dejte. Ja su hned vzpomnela na jednoho hrdinu z cervene knihovny 🙂 jmeno se mi libi.

laska.nezna.hranic
4. bře 2016

já jsem pro nezvyklá jména. jméno má být originální, jinak ztrácí smysl. takže z tohohle pohledu proč ne. ale přijde mi těžší na výslovnost (na druhou stranu jsou i daleko složitější). na to, kde žijete, bych vůbec nekoukala. většina z nás nemá jméno slovanské, natož čistě české, tak nechápu, nad čím se lidi pořád pohoršují. "bude ráčkovat?" - to by nedal jméno s R nikdy nikdo. "jak budete zdrobňovat?" - proč byste museli? "co na to spolužáci?" - spolužákům to bude fuk, takovéhle věcí řeší pouze jejich rodiče. je to jen o zvyku. takže pokud se vám líbí, dejte ho a nekoukejte na to, co vám kdo poradí na netu.

yagga
5. bře 2016

Dejte si co se Vám líbí. Když mohla být Pětiletka tak proč by nemohl být Ragnar, to je věc každého rodiče. Já dávala také neobvykle jméno a v širší rodině se strašně divili, ( Teodor) a vím že několik vrstevníků se jmenuje stejně a pořád se v nějakých podobách dává i v holčiči variantě.
Pokud de vám líbí tak to jméno dejte a nepřemýšlejte co řeknou ostatní. Když dáte běžne jméno tak vám budou říkat těch je, lidi si vždy něco najdou.

formelina
5. bře 2016

Je to dost tvrdé jméno pro pořádně tvrdého chlapa 🙂 Hlavně co, když to jméno ani nebude umět vyslovit nebo bude ráčkovat 😒
Každopádně mít jiné jméno než většina lidí není na škodu 🙂

werik153
5. bře 2016

Zrovna koukám na pána prstenu na nova cinema a příjde mi to jak ten "gandalf" , takže za mě taky nelíbí.

dotinka
5. bře 2016

Mam rada nezvykla jmena ale toto se mi nelibi...hned jak jsem to jmeno precetla vybavil se mi neandrtalec v praveku ktery misto mluveni vydava zvuky Raghhhrrr...toto je pouze muj nazor ale pokud se tobe libi nemela by ses nechat ovlivnit...

evulina77
5. bře 2016

nelíbí, ale pokud je rodič ze zahraničí a dítě bude dvojjazyčné, je to ok. Njehorší kdyby to bylo k příjmení typu - Vomáčka nebo Novák. To by byl pěkný kočkopes....

takarazestinusakury
5. bře 2016

Ptát se na jméno tady, není dobrý nápad... Výběr jména pro dítě by neměla být věc veřejná, ale čistě věc rodičů. Jméno je prvním darem rodičů dítěti, takže by se mělo volit s rozmyslem, aby bylo opravdu darem a ne věcí, na kterou dítě bude po celý život nadávat...(a jakmile bude mít věk na to ho změnit, tak poběží na úřad...) jsou jména, která se k určitým příjmením prostě nehodí, nicméně je to hodně o vkusu každého z nás...Za mě dejte, co uznáte za vhodné...

😉

kvakuska
5. bře 2016

Když slyším tohle jméno, vybaví se mi pavouk, pavoučí muž ... asi proto, že v italštině ragno je pavouk ... podle mě jméno vhodné tak maximálně pro čaroděje, takže já bych ho nedala.
Ale pokud se vám líbí, nebo k němu máte nějaký vztah, nebo se jen chcete odlišit od jiných, tak ho dejte ... třeba se s tím chlapeček nějak sžije ... v nejhorším se v dospělosti nechá přejmenovat ... ne každý chce nutně vyčnívat z davu 😉

andrejka3741
5. bře 2016

Pokud dítě bude vyrůstat u nás, tak je to moc tvrdé, takové, hřmějící.

Jinak ale nechápu proč se ptáš na diskuzi na jméno dítěte. Podle mě, je to věc rodičů, absolutně, netřeba o tom s někým diskutovat. Kdybych chtěla dát jméno Rarach, tak se nebudu ptát nikoho na názor, a dám ho. 🙂

marcicek84
5. bře 2016

Vzhledem k tomu, že to je takové seriálové jméno, působí to na mě, jako jména typu Kassandra, Esmeralda...nevím, asi bych do toho nešla, z těch severských je pro mě asi nejtravitelnějží ten Einar

petronelka20
5. bře 2016

Me jen udivuje, kolik lidi je schopno odsuzovat vyber jmena. Ano, take se mi nektera jmena libi a nektera nelibi, ale neprislusi mi, abych nejake jmeno zesmesnovala, pohorsovala se nad nim nebo ho odsuzovala. Myslim si, ze kazdy rodic si da s vyberem jmena prack, vybira ho podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a nikdo nema pravo ho odsuzovat. Stejne jako nechapu pohorsovani nad tim, ze kdyz ma nekdo typicky ceske prijmeni, tak musi mit ceske jmeno (ruku na srdce, kolik jmen je opravdu ceskych a kolik z domacnelych?) Ma dcera je Iveta Elisabeth Novakova a syn Martin Sebastian Novak a osobne mi zily vubec netrha, ze si nekdo tuka na celo, ze maji dve jmena a jedno jeste "cizi".Detem rikame obema jmeny, prvnim nebo druhym. Zakladatelko, pokud se ti jmeno libi, tak ho dej, neohlizej se na sve okoli, jednej tak, jak uznas za vhodny.

cattus
5. bře 2016

Vsichni tady argumentuji tim ze je jmeno tvrde. Muj tata je Bedrich. Tak a ted si zkuste zasislat do postylky na malyho Bedanka Bedriska Bedu...
Podle me, kazde jmeno je hezke pokud ho umite hezky vyslovit. My mame Jiriho, jmeno je svym zpusobem take tvrde a pritom mazlive.. Jiricek, Jira, Jirulka, Jirinka..

lajla
5. bře 2016

Nelíbí..ale výběr jména je věc rodičů ne diskuze na Mk

daika
5. bře 2016

Jelikoz jsem Dagmar, tak pro chlapecka Ragnar super 🙂))) ja jsem pro, pokud to sedne k prijmeni, tak proc ne
Btw. Pracuji v mezinarodnim prostredi a jmeno Dagmar na zenskou cizinci silne nezvladaji, uz jsem i email "hi Ragnar...." obdrzela 😉))

xxx3d
1. srp 2020

Vím, že už je to passé, ale to jméno - je krásné!
Já bych ho synovi dát nemohla, kvůli našemu příjmení, blbě by se to vyslovovalo s naším erkem v příjmení, ale jinak, fakticky moc hezké jméno.

pindrusice
1. srp 2020

My máme R ve jménech i v příjemní. Naopak muž na tom trval,aby byla křestní jména zvučna a zněla. Dítě nosí jméno asi 15let, kdežto dospělí je pak dalších cca 60-70. Takže za mě spíš vždy řešit jak se bude prezentovat celý život,než jak na něj doma volat zdrobněle.
Jinak v okolí máme děti se jmény Orson,Thor,Vuk,Lev, Sven...a žijeme v Čechách. Takže bych se nebála ani Ragnara. Pořád lepší než různí Standové,Vlastíci,Jarouskove a pod.

cikitkapb
1. srp 2020

Zní mi to jako Ragnarok... To se mi líbí. Ale jméno? Probůh ne. Co Vám to dítě udělalo?

odula
1. srp 2020

@cikitkapb ono ti to zní jako ragnarök pac slovní základ toho slova je stejnej jako jméno Ragnar ;) a on I ten původ bude stejnej -( severská mytologie) . Takže - close enough ;)))

hafika
1. srp 2020

Jen taková šťouravá otázka pro ty, co řeší výslovnost, vadilo by vám to stejně i u běžnějších jmen jako Radek nebo Roman? Jinak jméno je zcela mimo můj vkus, ale jestli se vám líbí...

pipi_puncocha
1. srp 2020

Diskuze už je pár let stará, podle profilu zakladatelky má malý Václav Ragnar už přes 4 roky.🙂

antoinet
1. srp 2020

Líbí se mi mužná jména, to dítě bude většinu času muž, chlapeček jen chvilku. Radši Richard než Matýsek 🙂
Ale nekomplikovala bych dítěti život tím, že to všichni budou komolit, chybně psát nebo, že se nebude cítit dobře, že na jméno, které nikdo nezná.

zelenaesmolda
1. srp 2020

@lenula79
me se to libi,k nemeckemu prijmeni se hodi

odula
1. srp 2020

@pipi_puncocha Václav Ragnar - velice zajímavé 🤔 především z hlediska kulturně historického dialogu 😀 PS na diskusi o Ragnarovi není nikdy pozdě ;)

jane46
1. srp 2020

@odula Na Ragnara fakt neni nikdy pozde 👍
Toz koukam, po 4 letech, ze maminka jmeno aspon nejak pouzila a bude jen na nich a pak na nem jestli bude Venda ci Ragy 😊
Jdu si pustit prvni dve rady Vikingu... 😋🤩

sticker
pipi_puncocha
1. srp 2020

@odula není.🥰🥰 jako u nás doma bylo vehementně propagované jméno Ivar.😆

odula
1. srp 2020

@pipi_puncocha mno.... Já mám Ivar naneštěstí už asi navěky spojený s nábytkem 🙈

Strana
z3