Maminky nad 40
Ahoj všem, budu podruhé maminka ve svých už 42, doma mám dospělou dceru 18 let. Sice to nebylo plánované, ale už se moc těším. I když taky trochu bojím, aby vše dopadlo dobře. Jsem z Ostravy a ráda bych poznala maminky v podobném věku. Termín mám ke konci června.
Ahoj, mě je 40 , mám doma 18ti letou dceru a loni se nam narodila druha dcera. Těhotenství i teď si moc užívam. 🙂
@monika9916 ahoj Prosím Vás,chtěla bych se zeptat,taky jste musela na odběr plodovky?
Musela kvůli vyšši věku, a taky my vyšly blbě triple testy, ale odběru plodovky jsem se bála tak jsem si zaplatila Prenascan v Gennetu to je oběr krve je to z 97 % jistota a posilalo se to do ciziny . Plodovka je 100% jistota .A z toho se poznalo jestli je to v pořádku a bylo. A vás na ní posilají? To vám vyšlo něco špatně?
@verunkanatalka nikdo nemusí na odběr plodové vody kvůli věku, jen pokud je třeba ověřit špatné výsledky prvotrim. screeningu.
@monika9916 byla jsem na ní 22.12.měla jsem vysoké hcg.Jsem ráda že jsem to absolvovala,mám jistotu,že po genetické stránce je mimi ok.
@verunkanatalka taky jsem měla u Pranascanu jistotu,že je po genetické strance zcela v pořádku. Tak to je dobře, že i vy to máte v pořádku. Hlavně ať jsou ty naše děti zdravý🙂
@monika9916 to máte pravdu!!při tomto těhotenství se víc bojím,jsem ustrašenější a víc to prožívám než ve 20-ti letech když jsem odila poprvé..😁
Holky jste odvazne.me je 36 a mame holcicku 2,5 roku a kluka 4 mesice.priroda mi porad naseptava at se jeste mnozim 😀 ale ja mam strach ze uz to nedam.jak psychicky tak porod.je to narocne ty deti dva roky od sebe.driv mi to nebylo doprano az ted na stara kolena 😉
@verunkanatalka taky jsem se bála a budu se o svoje holky bát pořád,ale těhotenství a porod to všechno proběhlo naprosto v pořádku. Taky jsem to vic prožívala a prožívám teď než ve 22 letech u první. Člověk když má mimčo v naších letech tak nějak omládne, zas ho někdo na pár let bude potřebovat a bude to proživat zas od začátku. Naše holka 18 ti letá už je samostatná a moc už mě nepotřebuje a já jsem strašně ráda, že jsme si pořídili druhý mimčo a já se zas mám s kým radovat o koho se starat, hrát si zkrátka to všechno znova.
@lenka080 jaká stará 36 je krásný věk. Když přiroda našeptáva,že by to chtělo do třetice všeho dobrýho tak bych do toho šla. Počkala bych až děti trochu odrostou a zkusit to. U mě teda druhý porod za 40 min a byla venku. Ja měla těhotenstvi a porod perfektní.🙂
Mne je 42. Mam dve dcery, 16 a 18 a ted 9 mesicniho chlapecka. A jsem ze Strakonic, kdyby se nekdo takovy nasel nahodou v mem okoli. 😉
Je mi 42, prvni dite tyden pred ctyricetinami, druhe za 18 mesicu. Po dvou nepodarenych ivf, obe holky prirozene.
@verunkanatalka @monika9916 @berenika39
Jen pro info: Nikdo nemusí na odběr plodovky z důvodu věku ani zadnyho jinýho. Je to vase rozhodnutí, jestli ano nebo ne. Je to invazívní zákrok,ma svá rizika, a nejsou úplně mala, zpravidla procento pravděpodobnost,ze se v důsledku toho zákroku něco po.... jsou několikanásobně vyšší nez pravděpodobnost, ze miminku něco je. Jal to dr.podá je jiná věc,ale fakt nikdo nemusí.
A nemusí nikdo ani na NT screening ani na triple ani proste na zadnej genetickej screening.
Ostatně ani na ostatní vyšetření.
Nenechte se natlačit, kam nechcete. 😉
@netopejr přesně tak!! Jít na odběr plodovky nemusí nikdo a už vůbec ne jen kvůli věku!
@netopejr no vždyt to píšu🙂
Třetí dítko jsem rodila v 39. S doktorem jsem se domluvila, že půjdu pouze na 2 velké utz. Tripple ani náhodou, odběr už vůbec ne. Nechodila jsem ani na monitor před porodem - ten mi přijde úplně zbytečný. Vše bylo ok, pracovala jsem až do porodu 🙂.
@berenika39 No, ja jsme jen chtěla říct, ze i když kde někdo na NT screening a vyjde mu to blbě, tak ani při jakkoli.špatných výsledcích na plodovku nemusí, čili není povinna to podstoupit a i k ověření špatných výsledků prvotrim. screeningu 😉
@netopejr tak to jooo🙂). jasně že nemusí. jen mi to přišlo jako možná pro někoho důvod - pokud by se podle výsledků chtěl rozhodovat například o přerušení těhotenství.
Ale je to jen a jen an rozhodnutí matky.
Teda holky, já vás obdivuju. Chtěla jsem mít do 30 odrozeno, ale jak vás čtu, tak si to asi za 10let zase zopakuju 🙂
@berenika39 jj, jen z Tveho příspěvku předtím to chápu jinak. 😉
Někdo na ten screening jde, aby byl v klidu, a když to vyjde blbě, tak na amnio ne. Záleží u toho konkr.rozhodování dotyčné i co vyjde blbě, jestli pravdepodnost zkresli vek, nebo jine hodnoty nebo sijove projasneni není ok, a někdo to dopředu prostě neřeší, "co když to vyjde blbe" a doufá, ze to vyjde dobře, pak muze byt zaskocenej.
Já jsem otěhotněla ve 38, Petr se na rodil, když mi bylo 39,5. Před devíti lety ještě nebylo takové povědomí o možnostech odmítnutí odběru, stáe se tradovalo, že od 35 hone honem povinně. I já jsem se z nevedomosti nechala přesvědčit. NIc jiného než věk - jiný důvod nebyl.
Mrzí mě to a bude - napořád. Dva týdny po odběru jsem ležela s dráždivou dělohou, tvrdnutím břicha a modlila se.
Tak jen pro ostatní ....
@berenika39 no vidíš, já odmítla screening , OGTT a triple testy. Nechala jsem jen základní odběry. Nenechala bych do sebe rejpat. Nějak tomu jejich měření a výzkumu nevěřím.
@masajka87 jenže já nebyla v té době na koni a prostě jsem nevěděla.....
@berenika39 mne kůň neradi. Viz příspěvek co mám ve fóru se synem a střevní chřipkou. Nakonec jsem nejhorší. Já to tak cítím že nechci vyšetření, protože bych na přerušení stejně nesla.
@berenika39 Ano a takových je hodně a někteří doktoři jsou lháři a manipulátoři, takže je to těžké. A to si ještě představte, když má někdo nižší IQ a nedokáže si ty informace najit, zpracovat, nebo se takovému dr. bránit. Taky stále přetrvává postoj, ze dr.je posvátná kráva, ma vždycky pravdu a neodporuje se u, protože to je ten odborník. Že občas je pacient v dané věci erudován více, že dr neví ani co by ze své specializace opravdu vědět měl, že potřebuje vzorky na.svuj výzkum, grant nebo jinou vědeckou práci, tudíž motiv dobra pacienta je mu na hony vzdálen, a že lékařská etika značně pokulhává, a v gynekologii a porodnictví snad ještě více.... ☹
@netopejr je to tak a je to smutné. Když jsem před porodem krvácela. A já se porodníka zeptala proč a odmud to je tak mu odpověděl jak instalater- ,, a jak já to mám vědět,,? Tak jsem šla dom. Za 3dny jsem porodila ale jiný porodník o mě měl už starost a hrozil císařem. V té chvíli mi ale přišlo zbytecne tam ležet. Ti on je od toho a očekává se to od něj že má vědět. Naštěstí to dobře dopadlo.
@masajka87 Ja si cením doktora, který umí říct "nevím", když je to adekvátní.... (ne to co by vedet mel) plus většinou nehodí dve tri noznosti, proc to tak muze byt, ne ze vnucuje nějakou najisto, ačkoli to nesedí. Ale ten ZPŮSOB, jak někdy některý věci říkají, viz Tobě, je někdy hroznej... 🙄
Já třeba na screening jdu ale kdyby nedejbože dopadl špatně tak bych na plodovku nešla.

Ahojky.Je mi 38 let a čekám druhou holčičku.Té první bude 18 let za 14 dní☺.Jinak já mám termín začátkem června.S manželem nás toto těhotenství také překvapilo☺a jak píšete i VyTaky se moc těšíme..Jo a bydlím v Českých Budějovicích.