Maminky "nestandardních" dětí. Poruchy komunikace
ahoj holky 🙂 ráda bych založila pokec mamin, které mají jakýmkoliv způsobem "nestandartní" děti 😉 at už jde o opožděný vývoj, fyzické postižení či psychické 😉 ty denní starosti a radosti jsou přece jenom trošku jiné, než mají ostatní maminky "klasických" dětí a je dobré vědět, že v tom člověk není sám 🙂
syn má pravděpodobně vývojovou dysfázii s poruchou receptivní složky řeči, tudíž se u něj řeč nevyvíjí přirozeně jako u běžných dětí, zatím velmi málo rozumí, co mu kdo říká..jen odhaduje, nemluví vůbec... 😉 více zde https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea... jinak je v podstatě jako běžné dvouleté dítě, co se týče projevů, sebeobsluhy atd. Ale stejně je to dost náročné...
takže maminky dětí s jakýmkoliv problémem šup sem 🙂
@veronicska - no, u nás se pak taky divila, když jsem tam dávala zprávy.....my jsme si nakonec našli jinou, sice na druhém konci Prahy, ale jelikož syn naštěstí nemocný prakticky nebývá a chodíme jen na ty preventivky, tak se to v pohodě dá 🙂
@veronicska - já mám takový pocit, že logo školky se trvalým pobytem neřídí, ale budou chtít asi doporučení z SPC nebo tak něco.....my jsme školku kdysi taky řešili, logo školky byly všechny na druhém konci Prahy a já navíc neřídím....nakonec jsme našli speciální školku na Praze 5, v dobré dojezdové vzdálenosti MHD a strávili jsme tam 2 úžasné roky, ohromně mu to tam svědčilo, klasickou školku by už jenom kvůli počtu dětí ve třídě tenkrát absolutně nedal....
@veronicska ja jezdim do Pisnice k Pohlovi :/ nastesti taky jezdim jen na preventivky. Pohla sem vlastne jeste nevidela. Na vstupni mel za sebe jinou dotorku-jednou tydne je v Krci a ta byla super. Ockovani nehrotila, me obavy chape, s diagnozou se se mnou shodla. Napsala vsechny zadanky, neurologii vytelefonovala sestra-za me super pristup. Nechci ockovat a Sommerova je na to hysterka. Ale s druhym budu zkouset nekoho rozumneho bliz. Ono minimalne ten prvni pul rok se s ditetem chodi furt :/
Jak to chodi s asistentem taky moc nevim, ja tu informaci chytla na FB minuly tyden. Musim pozjistovat vic. Muzu dat za skolku tak 4tis. A kdybych dojizdela na zahradak tak jsem tam jen za 4,5tis v nafte. Jinak tam mi to vylozene doporucila logopedka s tim, ze tam ma kontakty a muze nas protlacit.
Btw, pokud bys chtela, muzem se potkat a pokecat bliz. Jsem primo z Rican.
@whitelilith
My jsme momentalně se školkou na sedmi tisícich,hrůza.Ale jsme s ní spokojený,jen ta cena no....
A jinak budu ráda,když se sejdeme a pokecáme 😀
@veronicska hm. 7tis uz je moc. To uz by byl u nas problem. Jako v nejhorsim ho budu mit doma a obcas bych ho dala nekam do materskeho centra apod. Ale to je fakt krizova situace. Kolektiv ma rad a svedci mu.
Pisnu Ti sz a domluvime se. 😉
@veronicska mame to podobne s tim mechanickym naucenim zda se mi
@whitelilith Ahojky, jakou dr. ti doporučila krejčířová? Nám Dr, Křížovou
Krizova neni spatna, ale vyfolovat z ni zpravu je katastrofa...
@veronicska
@whitelilith Holky na Pelzlovou pozor, je hodně známá tím, že všem nutí ty doplňky od Justu a jiné věci (souprava vitamínu za 1.800,- tu nabídne každému). Hodně maminek od ní uteklo právě kvůli tomu. Ten rybí tu jde sehnat levněji a taky kvalitní s příchutí pomeranče, tak to není tak hnusné a je to takuté přímo v lahvičce. Pokud chcete více info k tomu, tak přes IP.
@whitelilith
@veronicska Taky je s ní problém, že nechce dovolit přítomnost mladšího sourozence, takže si člověk musí stále hledat nějaké hlídání pro mladší dítě a těch nesrovnalostí tam bylo více, včetně toho, že když se platilo ještě za děti těch 30,- tak je chtěla při každé navštěvě, což nebylo úplně košer, pokud člověk zruší logo v ten den nebo se nedostaví, tak to hradí aj. ☹
@hojda
Tak s těma přípravkama od Justu je mi jasný,že to má jako byznys 😒 to se musí každá maminka ohradit,když to nechci,ale chápu,že to může být otravné..
A s tím mladším dítkem,není to hlavně o tom,že to menší může být třeba neklidné apod. a může rozptylovat? Neobhajju,jen mě to napadlo...
Jinak jsem slyšela,že jako logoped je dobrá a pokud budu mít ten pocit že ano,tak mě to ostatní ani moc nezajímá a pokud se mi něco nelíbí,tak je potřeba si to vyříkat a je to...
Já se přiznám,že první dojem taky pro mě nebyl nic moc,ale měla jsem pocit,že s malou pracovala celkem dobře....byli jsme tam zatím jen jednou,tak uvidíme....
@zerog
A jak staré dítko máš?snažila jsem si tě dohledat v diskuzi,ale je tu toho tolik....😲
@veronicska Napsala jsem ti IP, její přístup mi přijde hodně zvláštní. Když jsem se ptala u kamarádek, které chodily jinam, tak na mě koukaly jak z jara, že tohle nezažily...
Holky, máte tu některá zkušenost s tím, že jste měly dítě v běžné MŠ? U syna je podezření, že má VD a v září by měl nastoupit jako čerstvě tříletý do školky. Je to reálné, nebo se mám rovnou připravit na to, že to nepůjde?
@veronicska ten co ma problem ma tri roky. ten co ok a jede sam jak pise i sisstin rok.
@peggy722 syn skoro nemluví, což je samozřejmě zatím brzy řešit, protože to samozřejmě může dohnat, ale chodíme na logopedii a právě logopredka říkala, že to na VD vypadá. Takže nás čeká psycholog a další.
Díky logopedce a jejím radám začal už aspoň funkčně komunikovat - používá svou řeč doplněnou o vlastní znaky.
Má pořád horší porozumění. Pokud s ním mluvím já, tak v pohodě, ale s cizími se pořád ujišťuje, ptá se svou řečí. Opakuje dokola naučené fráze.
Cokoli ho naučit je problém a trvá to dlouho. Když už ho něco naučím a pravidelně to neopakujeme, tak to poměrně rychle zapomene.
Zatím si nejsem schopná představit, že bude fungovat někde, kde bude muset poslouchat povely pro celý kolektiv. Samozřejmě to může do žáří dohnat, protože je času dost.
@billi Taky máme syna od září v klasické státní školce. Šel tedy v necelých čtyřech letech, rok předtím by to nezvládl. Funguje tam dobře, učitelky jsem v září upozornila a umějí si poradit, chodí tam rád. Jsem předběžně domluvená s pracovnicí SPC, kam chodíme, že se do školky přijde podívat, aby mohla posoudit synovo chování, případně poradit učitelkám. Mluví neustále, ale velmi špatně. Ve třídě je jich 21 ve věku 3-4 roky.
Dnes jsme dostali zprávu ze školky, o kterou jsem poprosila pro vyšetření u psycholožky, ke které jdeme příští čtvrtek. Mám dilema, jestli ho mám vůbec předkládat, ona ho ta psycholožka ani nechtěla. I když jsem prosila, aby objektivně napsali, jak se dcera chová, co zvládá, co nezvládá, jak se od září posunula atd. a prosila jsem, aby to napsala učitelka z její třídy, se kterou je nejvíce v kontaktu, tak to napsala ředitelka, která vlastně popsala jen ty negativní věci, které se nejvíce projevovaly hlavně na podzim po nástupu do školky a které se k ní dostaly. V té zprávě z ní vlastně dělá afektovaného šílence. Jak má problémy s chozením ven a tam nechce jít a dělá problémy už při oblékání a například nesnese pláštěnku...(tu měla naposledy v listopadu a hlavně se jednalo o týden, kdy byla nemocná a pak jsme zjistili, že měla nemoc ruce nohy pusa včetně puchýřků na nohou.) Jinak nemá venku problémy, naopak venku to miluje a umí se skoro sama obléknout. Dále popisuje, jak se vzteká a v afektu se svléká a válí se po zemi a ubližuje si...toto udělala jen jednou jedinkrát, ano dostala hysterák, když nedokázala něco říct a oni si s ní prostě nedokázaly poradit a naopak kolem ní skákaly, dělali jí divadlo, místo aby jí nechaly se nějak uklidnit, dostaly jí do tohoto stavu a musela jsem přijet, od té doby to neudělala, stalo se to jednou v listopadu. Já jsem naopak před týdnem a dnes také slyšela od její učitelky pochvaly (aniž bych sama chtěla nějaké její informace), jak dělá pokroky, že už reaguje na pokyny, rozumí mnoha věcem jak je šikovná...Paní ředitelka prostě popsala těch pár okamžiků, které se k ní dostaly a které byly skutečně hodně nepříjemné ale udělala z nich každodenní obrázek. Samozřejmě chce asistentku, je jich tam pro tyhle mrňata málo, taky to v poslední větě té zprávy píše, že žádá o asistentku. My víme, že má dcera komunikační problém a vzniká z toho hodně nepříjemných situací a proto to řešíme, ale tohle mě docela zarazilo. Předložili byste takovou zavádějící zprávu, když to po nás vlastně ta psycholožka ani nechce?
@paces ne. Za mne nic nepredkladej. Je lepsi, kdyz si psycholozka udela obrazek sama. Takto bude tou zpravou ovlivnena a to neni dobre. Je to samostatny lekar a ma napsat zpravu za sebe.
Holky jeste dostaz. Je nas tu ted vic z praha-vychod. Kam jste sli do SPC nebo PPP? Diky
Ahoj holky. Potřebovala bych poradit. Jak už asi víte, mám 3 letého syna autistu. Dnes směřuje má otázka ale k druhému synovy. Jsou mu 4 roky. Dnes rano se mnou mluvila ředitelka školky, že špatně mluví a neumí kvůli tomu vysvětlit co potřebuje, co se stalo a raději začne brečet. Prý jim přijde i po zadu oproti ostatním vrstevníkům, ale asi to je tou řečí. Mluví opravdu docela špatně. Trvá mubnez se mu to v hlavě poskládá a pak když něco řekne tak mluví jako robot . Mami.ja.mam.zizen.das.mi.napit? Třeba takto. Má otázka je. Mám s ním zajít na logopedii, nebo bych s ním měla jít i k psycholožce.
Ještě mám jednu otázku. Když máte už diagnostikovány autismus, dochází že s těmi dětmi k psychologům třeba jednou za rok ? Mě totiž ani neřekli jestli se máme ještě někdy zastavit.
Předem děkuji za odpověď 🙂

A ke komu si přešla,já taky přemýšlím,že od Sommerové odejdem..
S těma doplňkama to chápu,my tam byli zatím jednou a oba i s manželem a nabídla nám to hned. Znovu už bych to nekoupila...
Jinak já jsem chtěla přímo k ní,jako logopedka je prý moc dobrá.
No a s tou školkou,my platime soukronou a je dost peněz a né teda že bychom kvůlu tomu byli v tísni,ale samozřejmě bych měla raději o takový výdaj mín...
Vůbec nemám tušení jak je to s asistentem ve státní...a jestli je logo školka na Zahradaku,tak ja pracuju ve Strašnicích,takže stejné jedu do těch míst,ale nevím,jak to,když tam nemáme TP...
No hlavně pro mě je to teď tři dny nová zaležitost,takže teprve pořádně hledám informace....
A psycholožka mi vlastně pořádně nic neřekla....a chtěla bych zkusit i jinou než jsme byli...