Maminky "nestandardních" dětí. Poruchy komunikace
ahoj holky 🙂 ráda bych založila pokec mamin, které mají jakýmkoliv způsobem "nestandartní" děti 😉 at už jde o opožděný vývoj, fyzické postižení či psychické 😉 ty denní starosti a radosti jsou přece jenom trošku jiné, než mají ostatní maminky "klasických" dětí a je dobré vědět, že v tom člověk není sám 🙂
syn má pravděpodobně vývojovou dysfázii s poruchou receptivní složky řeči, tudíž se u něj řeč nevyvíjí přirozeně jako u běžných dětí, zatím velmi málo rozumí, co mu kdo říká..jen odhaduje, nemluví vůbec... 😉 více zde https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea... jinak je v podstatě jako běžné dvouleté dítě, co se týče projevů, sebeobsluhy atd. Ale stejně je to dost náročné...
takže maminky dětí s jakýmkoliv problémem šup sem 🙂
@girafka Děkuju, tak to by pro nás bylo ještě větší cestování, než na Háje.
Kdyby někdo měl tip na logopedii v Roztokách, Kralupech, Dejvicích nebo pak Bohnice, Čimice, Kobylisy, budu ráda. Případně pak přímo v centru Prahy.
@mcellinka Rok je síla... Syn je zařazený v pořadníku do logo stacionáře a tam je taky čekací doba 12 měsíců. Co zkusit SPC v Praze, pokud by pro vás bylo reálné dojíždět? Nebo alespoň absolvovat první konzultaci?
Holky,chci zkusit zápis do logo školky v Sasankové..píšou,že máme mít doporučení buď ze SPC nebo PPP...poradíte někdo nějake v Praze,Praze-východ?Moc děkuju 🙂
@veronicska My chodime do SPC Tyrsova, akorat se ted prestehovali na Prahu 4 do Jivenske ulice. Docela dlouho jsme cekali na prvni ternin, tak si nejsem jista, ze to do zapisu stihnete. Ale za zeptani nic nedas, jsou tam prijemni ☺
V dubnu jedeme se synem k dr krizove do thomayerovi nenocnice...tak jsem zvedava..krejcirova ma stop stav..
@luu87 My byli tento mesic v Krci u Sirsove a za mne spokojenost. Velmi mila, k synovi vstricne chovani. Znovu jdeme na konci brezna, kdy dostanem zpracovanou zpravu. Diagnozu mu chce napsat az po 3tim roce, drive ne. 😉
@whitelilith Ja jsem taky zvedava,jak na pani doktorku,tak i co nam rekne..
@krystalka Měli jsme jít včera, ale paní Šimková mi psala sms, že má chřipku a přehodila nám to na příští pátek. Taky už jsem koukala na mapu, asi pojedeme z centra nebo z Podbaby tramvají. Od zastávky to bude myslím kousíček 🙂
Kdyžtak dej pak prosím vědět, jestli si mám udělat větší časovou rezervu. Děkuju 🙂
@aaa - ahoj, tak jsme dneska byli v tom SPC, jeli jsme tramvají 14 z Karláku (asi 14 minut) do zastávky Pod Jezerkou a od stanice je to pár minut pěšky...asi tak 5...? My jsme se docela courali, protože jsme měli dost rezervu...je to kousek....od tramvaje přejdeš na druhou stranu, je tam přechod...proti tobě je ulice Mendíkova, v té potom odbočíš první vlevo a jde se kousek podél Botiče, pak zase první vlevo a hned na kraji to je....mají to tam malinké, ale příjemné....syn tam s paní psycholožkou dneska pracoval celou hodinu a půl sám, já jsem se zatím courala venku 🙂, docela jsem koukala, že mě úplně v klidu nechal jít 🙂
Tak už se to pomalu blíží, 22. března se snad konečně v Motole něco dozvíme. Nicméně poslední dva dny potichu jásám. Včera jsme se starší dělali gumové bonbonky a pak je nesli k nasim, kdyz prijel deda mala ho vzala za ruku a sla mu to ukazat, zazrak proste. A dneska sedi u tabletu zase jeji "daddy finger..." a zacala si broukat a vypadli z ni 2 slova, sice tak ne uplne zretelna, ale proste tam byli juhuuuu.
Holky poraditw foniatrii v Praze a okoli?Dnes jsem volala do Žitné a neprijimaji....dekuju
Ahoj holky. Prosím nevíte, jak dlouho trvá než přijde rozhodnutí příspěvku na péči po tom co mi přišlo vyrozumění účastníka správního řízení? Děkuji 🙂

@mcellinka Palce držím, my čekali na termín ve SPC dva měsíce.
@girafka A je na metru nebo v dosahu mhd? Prahu 9 skoro neznám, kromě Proseka, takže autem bych to nedala 🙂