icon

Maminky "nestandardních" dětí. Poruchy komunikace

sisstin
28. pro 2009

ahoj holky 🙂 ráda bych založila pokec mamin, které mají jakýmkoliv způsobem "nestandartní" děti 😉 at už jde o opožděný vývoj, fyzické postižení či psychické 😉 ty denní starosti a radosti jsou přece jenom trošku jiné, než mají ostatní maminky "klasických" dětí a je dobré vědět, že v tom člověk není sám 🙂

syn má pravděpodobně vývojovou dysfázii s poruchou receptivní složky řeči, tudíž se u něj řeč nevyvíjí přirozeně jako u běžných dětí, zatím velmi málo rozumí, co mu kdo říká..jen odhaduje, nemluví vůbec... 😉 více zde https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea... jinak je v podstatě jako běžné dvouleté dítě, co se týče projevů, sebeobsluhy atd. Ale stejně je to dost náročné...

takže maminky dětí s jakýmkoliv problémem šup sem 🙂

aaa
14. únor 2017

@mcellinka Palce držím, my čekali na termín ve SPC dva měsíce.
@girafka A je na metru nebo v dosahu mhd? Prahu 9 skoro neznám, kromě Proseka, takže autem bych to nedala 🙂

mcellinka
14. únor 2017

@aaa tady je cekaci doba rok ☹ . Nemaji vubec mista. Pry mi ani nemohou rict termin. Tak jsem zvedava co se dozvim z toho PPP . Dekuji 🙂

rory_g
14. únor 2017

@girafka poslala bys mi prosím do ip adresu tý školky na Praze 9? Děkuju 🙂

girafka
14. únor 2017

@aaa je to v Hornich Pocernicich.To je z Cernyho Mostu jeste autobusem

porrima2
14. únor 2017

@girafka posles mi prosim kontakt. Meli bychom to kousek.

aaa
14. únor 2017

@girafka Děkuju, tak to by pro nás bylo ještě větší cestování, než na Háje.

Kdyby někdo měl tip na logopedii v Roztokách, Kralupech, Dejvicích nebo pak Bohnice, Čimice, Kobylisy, budu ráda. Případně pak přímo v centru Prahy.
@mcellinka Rok je síla... Syn je zařazený v pořadníku do logo stacionáře a tam je taky čekací doba 12 měsíců. Co zkusit SPC v Praze, pokud by pro vás bylo reálné dojíždět? Nebo alespoň absolvovat první konzultaci?

ewkins4
14. únor 2017

@peggy722 napiš mi prosím kontakt na tu vaši logopedku, dojíždění v rámci prahy mi nevadí. díky

zerog
15. únor 2017

@mcellinka drzim pesti,vim ty spc narvano

peggy722
15. únor 2017

@aaa Na Háje ? Do Včeliček ?

peggy722
15. únor 2017

@aaa Nejsem si jistá, jestli josefina79 nejzdí s Fandou do Roztok. Ale nevím, jestli si to pamatuju dobře, zkus jí napsat.

aaa
15. únor 2017

@peggy722 Nene, jezdíme do Tererovy, ordinace doktorky Půstové. Dřív jsme přímo tam bydleli, ale odstěhovali jsme se za Prahu.

rory_g
15. únor 2017

@aaa mam kontakt ma skvelou logopedku v Kralupech, kdybys chtela 🙂

aaa
16. únor 2017

@rory_g Jééé, paráda, napíšeš mi prosím kontakt do IP? Děkuju 🙂

kika_21
16. únor 2017

@ewkins4 Zkuste paní Phdr. Portychovou -Praha 10-se dvěma dětmi a velká spokojenost.Krásný přístup k dětem.Je to blízko metra Skalka.

ewkins4
16. únor 2017

@kika_21 děkuji moc.

veronicska
16. únor 2017

Holky,chci zkusit zápis do logo školky v Sasankové..píšou,že máme mít doporučení buď ze SPC nebo PPP...poradíte někdo nějake v Praze,Praze-východ?Moc děkuju 🙂

aaa
17. únor 2017

@veronicska My chodime do SPC Tyrsova, akorat se ted prestehovali na Prahu 4 do Jivenske ulice. Docela dlouho jsme cekali na prvni ternin, tak si nejsem jista, ze to do zapisu stihnete. Ale za zeptani nic nedas, jsou tam prijemni ☺

yagga
17. únor 2017

@aaa Praha Radotin

luu87
17. únor 2017

V dubnu jedeme se synem k dr krizove do thomayerovi nenocnice...tak jsem zvedava..krejcirova ma stop stav..

whitelilith
17. únor 2017

@luu87 My byli tento mesic v Krci u Sirsove a za mne spokojenost. Velmi mila, k synovi vstricne chovani. Znovu jdeme na konci brezna, kdy dostanem zpracovanou zpravu. Diagnozu mu chce napsat az po 3tim roce, drive ne. 😉

krystalka
17. únor 2017

@aaa - můžu se zeptat, byli jste u nich už v těch nových prostorech? My tam jdeme v úterý a zrovna tu tak na mapě koukám, kolik času nám zabere cesta od tramvaje...díky moc 🙂

luu87
18. únor 2017

@whitelilith Ja jsem taky zvedava,jak na pani doktorku,tak i co nam rekne..

aaa
18. únor 2017

@krystalka Měli jsme jít včera, ale paní Šimková mi psala sms, že má chřipku a přehodila nám to na příští pátek. Taky už jsem koukala na mapu, asi pojedeme z centra nebo z Podbaby tramvají. Od zastávky to bude myslím kousíček 🙂
Kdyžtak dej pak prosím vědět, jestli si mám udělat větší časovou rezervu. Děkuju 🙂

krystalka
19. únor 2017

@aaa - taky díky, dám pak vědět 🙂, my tam jdeme k paní psycholožce a pak za 14 dní ještě k paní Šarounové, ona má na starost naši školu, potřebujeme nové doporučení pro další rok školy (jsme v logo třídě)....

aaa
19. únor 2017

@krystalka Tak ať to dobře dopadne 🙂

krystalka
21. únor 2017

@aaa - ahoj, tak jsme dneska byli v tom SPC, jeli jsme tramvají 14 z Karláku (asi 14 minut) do zastávky Pod Jezerkou a od stanice je to pár minut pěšky...asi tak 5...? My jsme se docela courali, protože jsme měli dost rezervu...je to kousek....od tramvaje přejdeš na druhou stranu, je tam přechod...proti tobě je ulice Mendíkova, v té potom odbočíš první vlevo a jde se kousek podél Botiče, pak zase první vlevo a hned na kraji to je....mají to tam malinké, ale příjemné....syn tam s paní psycholožkou dneska pracoval celou hodinu a půl sám, já jsem se zatím courala venku 🙂, docela jsem koukala, že mě úplně v klidu nechal jít 🙂

aaa
21. únor 2017

@krystalka Díky, tak to je fajn, že je to není daleko 🙂 My se musíme napřed dopravit vlakem do Prahy, pojedeme od Masarykova nádraží tramvají a budeme mít právě max těch 5 minut rezervu.
Syn je šikula, že to zvládl sám 🙂

cacenka_d
22. únor 2017

Tak už se to pomalu blíží, 22. března se snad konečně v Motole něco dozvíme. Nicméně poslední dva dny potichu jásám. Včera jsme se starší dělali gumové bonbonky a pak je nesli k nasim, kdyz prijel deda mala ho vzala za ruku a sla mu to ukazat, zazrak proste. A dneska sedi u tabletu zase jeji "daddy finger..." a zacala si broukat a vypadli z ni 2 slova, sice tak ne uplne zretelna, ale proste tam byli juhuuuu.

veronicska
22. únor 2017

Holky poraditw foniatrii v Praze a okoli?Dnes jsem volala do Žitné a neprijimaji....dekuju

mcellinka
22. únor 2017

Ahoj holky. Prosím nevíte, jak dlouho trvá než přijde rozhodnutí příspěvku na péči po tom co mi přišlo vyrozumění účastníka správního řízení? Děkuji 🙂