Maminky "nestandardních" dětí. Poruchy komunikace
ahoj holky 🙂 ráda bych založila pokec mamin, které mají jakýmkoliv způsobem "nestandartní" děti 😉 at už jde o opožděný vývoj, fyzické postižení či psychické 😉 ty denní starosti a radosti jsou přece jenom trošku jiné, než mají ostatní maminky "klasických" dětí a je dobré vědět, že v tom člověk není sám 🙂
syn má pravděpodobně vývojovou dysfázii s poruchou receptivní složky řeči, tudíž se u něj řeč nevyvíjí přirozeně jako u běžných dětí, zatím velmi málo rozumí, co mu kdo říká..jen odhaduje, nemluví vůbec... 😉 více zde https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea... jinak je v podstatě jako běžné dvouleté dítě, co se týče projevů, sebeobsluhy atd. Ale stejně je to dost náročné...
takže maminky dětí s jakýmkoliv problémem šup sem 🙂
@smardik někoho mi to matně připomíná😀 doma je bez plen, ale taky s holou zadelí, vrcholem jsou tepláky, jak dám mezistupeň slipy,hned to pustí do kalhot. Na kakání plínku, držel to i dva dny, nemíním lámat. Venku plínku, do školky plínku, chci zkusit bez až po úplné aklimatizaci😉 ale je pravda, že doma jsou nehody už minimální, jenom když se hodně zabere do hry, tak ucvrkne a letí pro mě na záchod🙂
@smardik super s tou skolkou, ticho zavidim... 🙂 logoskolka hned pri dome, pre mna zazrak 😨
my mame dnes taku prihodicku s Kati, ona vie byt tak zlata a ma dar si ziskat ludi. dnes som vyuzila ze mam doma Johi, isla som ju sfotit na ziacku karticku MHD samozrejme komplet cela banda vo fotosluzbe, mali Johanku okukovali ako sedi v tom atelieriku, strasne sa im to pacilo a Kati zacala plakat ze aj ona chce fotku, samozrejme ju som fotit nepotrebovala tak som platila len Johi fotky {a svoje} ked zrazu pan povedal Kati, Pod sfotim aj teba, tak ju usadil spravil 2 zabery ukazal na obrazovke, bola som rada, ze jej spravil radost... 🙂 🙂 🙂
O hodinu sme prisli po fotky, narychlo som zhrabla sacok aby si Kati nevsimla ze ona nema fotky, vonku pozriem a tam aj Katikine zabery... len tak nam ich spravili, zadarmo zo sympatie.
Jo a este ked sme vychadzali pan za nami pobehol a vsetkym detom dal take jednorazove fotaciky, vraj sa s tym da vyfotit realne jeden film 🙂
Ahojda!!
JJ, k tomu záporu - Hanička fakt říkala zápor "ne" na konci věty🙂, bych na to úplně zapomněla...🙂
Štěpán ten mluví jak dospělej, ten ani nevím, jak se naučil mluvit, prostě sám🙂
Škoda, že jsem si Haninku nenatáčela, to by byl asi hodně znát ten pokrok🙂
(I když stále je co zlepšovat...🙂
Já jsem tehdá taky brečela, když Hančí řekla poprvé MÁMA - to bylo něco neuvěřitelného....!!!!
Sisstin, chtěla jsem si pustit to video, co má Tygr z tý logopedie, ale nějak nevím, KDE ho zapnout☹ Bohužel, technika má navrch...🙂
Jo, a máme krásnej termín k dr. Krejčířové! 11.1. ve 13 hod!!!!🙂)
@smardik jj paní ředitelka je úžasná, sama mi řekla, když jsme v červnu mluvili o Kryštofovi, že plínku mu klidně vymění, že s tím nemám stresovat, že se to naučí později. Kryštof chodí do speciální třídy v normální školce a jeho spolužáky jsou děti s logo problémy, autista, chlapeček s metabolickou vadou, ale i úplně zdravé děti. Kryštof je tam nejmladší. A moc se mu tam líbí, je tam taková super atmosféra, my máme i logo školku(třídu v jiné školce) a nemám na ni vůbec dobré reference.
@dadlenka
@smardik holky, zajímavý je...jak teda píše dadlenka hlavně, že Kryštof, když má slipy, tak to neřeší....to jsem četla i jinde...to u nás to fakt bylo ze dne na den, jakmile si to uvědomoval, tak byl okamžitě bez plen na den i noc...absolutně bez nehod...a bylo fuk, co měl nebo neměl na zadku...
ale jak píšu, Tygr byl starší 😉
@sisstin jak jsme to zkoušeli Tomovi to bylo jedno zda měl tepláky, tepláky a trenky nebo nahatý, poznala jsem že chce čůrat, on taky ale prostě ne. jen kakat nekakal nijak a chtěl plínu. Já v tom fakt spoléhám na ty jesle, byl tam jen 5 dní a poslední den šel 2x na nočník, ted tam bude 10 dní, pak 2týdny doma a zas 10dní tak doufám že to pomůže a naučí se to tam a pak i doma
@dadlenka máme na to skoro rok, to zvládneme 🙂 horší bude asi to jídlo
holky mám vzít http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=48802272
@sisstin no tu fázi s holým zadkem měli všichni moji kluci, akorát Kryštof později. Je pravda, že si to čůrání uvědomuje i když má ty slipy, ale až si cvrkne. Snad to odladíme😉 jinak Kryštof se opravdu snaží opakovat slova🙂 stůl už není hmmm, ale úl🙂 a dneska hlásila babička,, že když nás s manželem uviděl řekl táta a máma🙂
@dadlenka u nás právě byly fáze- 2dny všechno durch pochcaný, 2dny dobíhal na nočník, ale prostě bud nestihul nebo si tam sednul a nic, a pak se okamžitě počůral někde jinde...pak 2 dny peklo, kdy to zadržoval (to si možná pamatuješ 😉 ) a musela jsem ho dávat do vany a pouštět vodu- a to bylo myslím to zlomový, že nějak zjistil, že to může ovládat, jak to zadržoval, takže pak 2dny chodil čůrat do vany (ale už si říkal fakt přesně), a pak šel hned na záchod..a fakt od té doby žádná nehoda, a v noci měl tuším za těch 9 měsíců nehod asi 5 😉
Ahoj, všem! Dlouho jsem tu nebyla, tak nevím, kdo si ještě pamatuje, ale na vědomost dávám, že už 11 dní máme další holku, Johanku. Nakonec se narodila plánovaným císařem, v posledním trimestru se otočila hlavou nahoru a už to nehodlala měnit. Nakonec pod sebe strčila ještě nožičky a nohama napřed by to asi fakt nešlo. ☹ Měla 50cm, 3290g, podle UZ měla být větší. Jsme obě ok, první jsem rodila normálně, tak jsem měla trochu strach, ale břicho bolí mnohem míň, než by člověk čekal a můžu sedět, což minule nešlo. 🙂 Tak vás všechny moc zdravíme a máme radost z pokroků.
Ahojte,s tym ucenim na nocnik,to bolo s mojim synom tak,ze v lete,ked sme zacali cvicit a mal holy zadok,tak si povedal,ze potrebuje na nocnik,ale stacilo,ze dostal slipky a uz cural,kde prislo 😝 Tak som ho na obed skusila dat spat na holo,ostal suchy,skusila som to aj v noci,ked boli horucavy a tiez vydrzal 😉 A ak si dobre pamatam,tak asi behom 2 tyzdnov sa uz pytal normalne,mal 2,3r. 🙂 U Lei to neplatilo,ta na to proste musela dozriet,mala 3,2r 😉 Takze,doprajte im cas,oni sa to naucia,ze budete same prekvapene 😉 😀

@sisstin zkoušela ale po skoro 3týdnech jsem to vzdala, on ví že chce čůrat, já vím že chce čůrat ale pustí to do kalhot, svleče si je a přinese mi nové že ho mám převléct. spoléhám v tom afkt na ty jesle, byl tam jen 5dní a ten poslední den byl 2x na nočníku tak snad se to tam naučí. u nás sebeobsluha svleče tepláky nebo fakt volné kalhoty, mikinu na zips pokud ho rozepnu a nemá úplé rukávy a ponožky, ted vše