icon

Manžel voják - mise na půl roku v Afghánistánu

kamikam
1. bře 2016

Ahoj maminky 🙂 Obracím se na Vás, protože bych ráda poznala někoho, kdo zažil něco podobného. Můj manžel je voják a v dubnu odlétá na půl roku na misi. Máme prcka, teď mu jsou 2 měsíce - až bude manžel odlétat, budou mu necelé 4 měsíce. A samozřejmě mám obavy. Přeci jenom - půl roku je pro miminko podle mě dlouhá doba. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Bojim se, aby pak malej nebyl zmatenej, když ho půl roku neuvidí. Má smysl ukazovat miminku fotku tatínka nebo mu ho nějak připomínat? Není možný, že by na něj zapomněl? (Pokud je to hloupý dotaz, tak ho radši ignorujte, než abyste se vysmívali nebo ze mě dělali blbku.)

Strana
z2
polodelfin
16. bře 2016

@kamikam Tak jsem si to popletla a manžel letí taky do Bagrmu.

suzief
16. bře 2016

Zkušenost nemám ale podle mě fotky a videa s tatinkem by bylo to nejlepší, fotky dat na lednici nebo mít po ruce a prohlížet si, videa to samé, děti miluji mobily, jak bude syn starší, bude se chti jisté furt koukat.

lenysek93
17. kvě 2016

Holky, ještě obnovím tuto diskuzi... máte některá z vás zkušenost s misí v termínu porodu???.. s budoucím manželem se snažíme o miminko a ted jsme se dozvedeli, ze partner příští rok pojede... sama nevím jak to budu zvládát, jsme spolu dva roky a odloučeni jsme byli max na týden... další věc u nás bude rizikové těhotenství, dělám ve skladu- fyzicky náročná práce... tak si nedokážu představit, že budu doma sama během těhotenství a i na porod... tohle vše jsem chtěla prožít společně..

Teď nevíme , jestli je možné požádat o přeložení termínu odjezdu - jel by další rotaci po porodu...
Vše jen jen teorie, zatím těhotná nejsem... zvažuji zda má vůbec smysl zkoušet otěhotnět a raději to odložit až se vrátí....

děkuji za rady

nita1984
17. kvě 2016

@lenysek93 u nás stejná situace... snažím se o mimčo a vypadá to, že odlet do Iráku vyjde někdy na únor... take asi tak :-/

nita1984
17. kvě 2016

@lenysek93 u nás díky dvouleté zatím bezvýsledné snaze a mému věku, odkládat nemůžeme.... takže u nás je jasné snažení i mise ideálně co nejdřív, ať to máme za sebou

lenysek93
17. kvě 2016

@nita1984 u nás je taky Irák .. ochrana pilotů .. ale podle informací to máme má být odlet koncem března..
a je možné požádat o jiný termín ? tahle mise bude až do konce roku 2018.. takže těch rotací bude více, zatím víme jen o 4.. s tím ,že partner je ve druhé jako náhradník (říjen) a ve třetí (březen) už je daný...

nita1984
17. kvě 2016

@lenysek93 nevím jestli jde požádat o jiný termín. Manžel je technik, mslím, že by mohl požádat i o to, aby neletěl, ale rozhodli jsme se, že díky hypotéce chceme, aby letěl. Sice to bude těžké, ale hodně to pomůže, abychom pak byli v pohodě. Takže asi tak.
Nicméně u nás zatím není nic jistého, neví se, kdy přesně technici případně poletí, takže je to jen hypotéza, uvidíme, jak to nakonec dopadne

baaajam
17. kvě 2016

Ahoj, prožívala jsem to samé minulý rok, synovi bylo 12 měsíců. Nejdřív jsem si to absolutně nedovedla představit, první měsíc byl příšerný, ale pak už to celkem šlo, zvykneš si a uteče to, uvidíš🙂

lenysek93
17. kvě 2016

u nás se to právě mění každý den... pořád se mění termíny odletu... :( vlastně o tom nemáme žádné informace... taky máme hypotéku, ale platíme domek něco přes rok.. takže ty peníze nám s hypotékou nepomůžou :D to budeme ještě dlouho splácet.. partner by z armády odešel kvůli rodině, ale z důvodu platu, který mít jinde nebude, tak budeme muset mise nějak přežít... ale pro mě je to vysoká daň... nedokáži si představit být na vše sama. .. :/

lenysek93
17. kvě 2016

@baaajam když už bude mimčo větší 3 měsíce plus..tak asi ano.. ale bojím se ,že odjede,když budu těhotná nebo okolo porodu.. na to opravdu nechci být sama... bude to naše první dítě, tak chci abychom na ty začátky byli spolu...

baaajam
17. kvě 2016

@lenysek93
Moje kamarádka rodila dva dny před odletem manžela, bylo to těžké, ale zvládla to s mimčem, co ji také jiného zbývalo, že?🙂 Každopádně hodně ji pomáhala rodina a kamarádi, takžě pokud máš takovou možnost, určitě bych ji využila.
Co se týče toho termínu odletu, tak možné to je změnit, ale dost záleží na utvaru a na veliteli, manžel taky měnil, měl jet v první rotaci a kvuli narozeninám malého letěl až v té poslední.
Jinak mě osobně dost vadilo, že termín odletu se věděl až na poslední chvíli a to mu ho ještě týden před odletem změnili.

Strana
z2