icon

Máte také negativní zkušenosti s uprchlíky z Ukrajiny?

29. srp 2022

Prosím, je tu někdo, kdo má též negativní zkušenosti s uprchlíky z Ukrajiny?

Strana
z4
betysch
29. srp 2022

Proboha vys… se na to. Já mám pozitivní i negativní zkušenosti s více národy.Momentálně mě nejvíc štve jeden rus.Jmenuje se Putin.

bousovka007
29. srp 2022

No, zrovna dnes mi jeden Ukrajinec pomohl velmi ochotně z dost velkého průšvihu. Jsem mu neskutečně vděčná. Špatnou ke smůle nemohu sloužit.

autor
29. srp 2022

@betysch Ano, děkuji za názor.

autor
29. srp 2022

@bousovka007 Děkuji za odpověď, ale na to jsem se neptala.

berenika39
29. srp 2022

Jsou fajn zákazníci, lidi jako jiní, strašně vyplašení z přístupu lidí v ČR, opatrní, slušní, pokojní, pokorní, denně se s nimi setkávám. Mají obrovský problém - u nich doma se zabíjí civilisté. Proto jsou tady. Proč a z jakého důvodu hledáš negativní zkušenosti? Díky za odpověď.

drep
29. srp 2022

Ne, ale mám blbé zkušenosti s anonymníma proruskýma trolla, kteří se snaží podněcovat nenávist k jiné skupině lidí. Což je teda mimochodem trestný čin.

betysch
29. srp 2022

OK tak nám popiš tvoji negativní zkušenost.Jsem zvědavá co ti udělali že kvůli tomu zakládáš anonymní diskuze.

bousovka007
29. srp 2022

To je celkem jasný. Oni se totiž lidi rádi, dost často a ochotně podělí o stížnost, ale opravdu upřímně pochválit a poděkovat si navzájem už umí o hodně lidí méně. Tak proč se ptát i na pozitivní zkušenost, když mě nezajímá, že?

martiniquest
29. srp 2022

Na skolkovem hristi jsem potkala Ukrajinku a pekne jsme poplkaly v anglictine. Nekdo by to mohl brat jako stresujici, tudiz negativni zkušenost. Tak se rozhodni sama, jestli si to chces pripsat na seznam hrichu. Mimochodem, podnecovani k nenavisti je trestny cin.

autor
29. srp 2022

Kde a koho podněcuji k nenávisti, prosím?

@martiniquest
@drep

prejeta_zaba
29. srp 2022

Cíleně podporuješ negativní postoj k určitému národu. Pozitivní zavrhuješ. Ještě nějaké osvětlení toho trestného činu potřebuješ? 🤔

autor
29. srp 2022

@drep
A kde je prosím uvedeno, že sympatizuji s Ruskem?

martiniquest
29. srp 2022

Jo, ty nic, ty muzikant ;) Uzij si chvilku slavy.

autor
29. srp 2022

@prejeta_zaba Ještě jednou se zeptám, kde? Já samozřejmě věřím, že pozitivních zkušeností je jistě hodně, ale to mi bohužel momentálně nepomůže. Nicméně jsem i tak slušně poděkovala za názor.

autor
29. srp 2022
prejeta_zaba
29. srp 2022

A k čemu ti pomůžou ty negativní? 😅

klokanka31
29. srp 2022

Taky nějak nevím o co ti jde 🧐

autor
29. srp 2022

@prejeta_zaba Třeba bych se dozvěděla, že někdo řešil něco podobného a případně jak to řešit.

berenika39
29. srp 2022

Napiš svoji zkušenost? Poradíme ti, třeba.

hasara33
29. srp 2022

A nebylo by tedy lepší popsat konkrétní situaci, která se ti stala s tím, že žádáš o radu, jak tu situaci vyřešit případně zda má někdo zkušenost? 🤷‍♀️ Přijde mi to snazší i logičtější než čekat, kdo a jaké zkušenosti napíše, které ti můžou být stejně k prdu a tvůj problém nevyřeší 🤷‍♀️

autor
29. srp 2022

@berenika39 Ano, zkusím popsat. Máme zde ubytované ženy s dětmi. Když píšu zde, myslím tím v těsném sousedství. Denně je tu hluk až do pozdních nočních hodin, ty ženy venku kouří, popíjejí alkohol a vesele se baví. Přes den telefonují, vše mají na hlasitý odposlech, je tedy výrazně slyšet i ty na druhé straně. Vstáváme ve 4 hodiny do práce a potřebujeme se vyspat, což je bohužel celé léto prakticky nemožné.
Děti jsou děti, ty neřeším, byť jsou taky poněkud hlučnější. Ale jak píšu, to je normální. Já jsem člověk s vysokou mírou tolerance, ale toto už je zkrátka moc i na mne. A podotýkám, nejsme jediní z domu, kterým to už opravdu přijde moc.

autor
29. srp 2022

A já se ptám, jak toto řešit? Sousedka, maminka malých děti volala opakovaně MP po 22 hodině, nikdo se nedostavil. Odstěhovat se momentálně opravdu není řešení. Ne v současné době.

autor
29. srp 2022

*maminka malých dětí

berenika39
29. srp 2022

Rozumím ti. Je to možné - mají jinou mentalitu - jsou jiní. Vidím i na nákupech - že jsou hluční, že mají jiné návyky, jinou výchovu dětí. To ale neznamená, že je to špatně.....oni to nevnímají jako problém, jakkoliv my ano. Můžete se s nimi dohodnout? Byli jste za nimi? Řekli, co vám vadí? Přes den o nic nejde, ale pokud je to v pozdních hodinách, pak MP nebo PČR. Nemusíte se stěhovat, spíš bych se snažila s nimi navázat kontakt a dát jim najevo, co mi vadí - co je u nás přes čáru a co je ještě ok. V podstatě - tyto problémy řeší jiní ne s Ukrajinci, ale i s jinými lidmi .....

betysch
29. srp 2022

A zkoušeli jste jim to říct?My bydlíme na sídlišti a v pátek to tu opravdu žije,ale asi to neřeším.A ukrajinština je tu slyšet taky,ale neřekla bych že víc než čeština.

autor
29. srp 2022

@berenika39
Sousedi nám řekli, že jim už někdo něco řekl, ale jak a co, netuším. Nebyli jsme tu v té době. My konkrétně ne.

veroniqess
29. srp 2022

Vůbec v tomto případě nechápu, proč se ptáš na negativní zkušenosti s Ukrajinci, a ne na negativní zkušenosti s hlučnými sousedy, protože toto opravdu nesouvisí s národností 😃 😃

autor
29. srp 2022

@betysch Být to dva nebo tři dny, taky neřeším. Ale toto je denně.

autor
29. srp 2022

@veroniqess Ano. Mohla jsem to popsat jinak. Ale na hlučné sousedy, kdysi před lety ubytované v této ubytovně platila MP. Zde to nefunguje, viz výše.

betysch
29. srp 2022

Tak za nimi zajdi a zkus jim něco říct.Zas upřímně jestli bydlíte na ubytovně/u ubytovny tak co jste čekali?

Strana
z4