Máte také negativní zkušenosti s uprchlíky z Ukrajiny?
Prosím, je tu někdo, kdo má též negativní zkušenosti s uprchlíky z Ukrajiny?
Já spíš negativní. Asi 2 měsíce zpět mě jeden napadl přímo na Václaváku. Kdybych u sebe neměla pepřák, tak bůh ví, jak by to dopadlo…
Skus za nimi zajít a říct jim že se potřebujete vyspat,ze chodíte do práce.Stěžováním na koňovi nic nevyřešíš.
@marketav94 masakr 😯
@ferda90 mazec to byl a nechci tím všechny házet do jednoho pytle. Samozřejmě, že příště to může být třeba český občan 🙃
Ale přiznám se, že jsem začala cítit lehkou averzi.. zejména hned po tom, co mi bylo od policie po pár dnech řečeno, že pán je válečný uprchlík.
No hlavně, že vše dobře dopadlo. Nejvíc na té věci mě znepokojuje to, že asi 10 metrů od toho stáli lidé a jediné co, tak blbě čuměli a asi čekali, co mi ten pán udělá 🥲
@marketav94 to je šílené. Hlavně, že jsi v pořádku a nic se nestalo a upřímně? Stát se to mě, tak mám též averzi. Jako já nic proti nim nemám, ale i mezi něma se může najít nějaký pacholek, který zas takový chudák co utíká před válkou není no. O to víc by mě štvala odpověď policisty. A co jako, že je válečný uprchlík? To mu dává právo obtěžovat druhé?
@ferda90 to vůbec, policie mi to oznámila po tom, co ho prověřili atd. V ničem ho to naopak neomlouvalo. Jen jsem čekala (a asi i policie), že lidé, kteří prchají před válkou, se budou chovat podle nějakých pravidel a hlavně slušně a s pokorou.
Ano, bohužel i mezi ukrajinci jsou zlí lidé stejně jako mezi čechy a každým jiným národem 😥 A bohužel jsme se rozhodli vítat zde i ty zlé, bohužel nemají napsáno na čele, že jsou zlí a dají se od těch hodných špatnè rozeznat 😭 Co si ovšem myslím, že pravidla pro uprchlíky by měla být přísnější - kradeš, děláš bordel, porušuješ naše zákony? Chytíme tě kednou, máš výstrahu, chytíme tě podruhé, tahni odkud jsi přišel nebo kam chceš, takových tu máme dost svých... Myslím že takový systém by ocenili i ti slušní uprchlíci, prptpže jedna z blbých lidských vlastností je tendence házet lidi do jednoho pytle (např. okradl mě ukrajinec = ukrajinci jsou zloději)
Negativní zkušenosti mám z práce dlouhodobě s ukrajinskými dělníky, pijí velké množství vodky, po které jsou vlezlí, drzí, hluční, dělají nepořádek a místy (když po nich člověk chce aby se chovali slušně), jsou i nebezpeční, ovšem tito nejsou uprchlíci... Z řad uprchlíků mám negativní zkušenosti pouze s ukrajinskýmj romy a to podobné jako s těmi českými, s tím rozdílem, že ukrajinské romky jsou drzejší a hlučnější, možna i nebezpečnějši, ale s tím naštěstí osobní zkušenost nemám
A uz jsi psala dopis/ mail ?
Napsala bych 1 dopus a odeslala jej mailen na mestsky urad. Na danou ubytovnu a na policii ...
Ne tos neudelala ale my ti to tu mame vyresit ...
A k odpovedi ... Par uk lidi jsem v cr potkala, par lidi potkavam tu ...
Nikdo nebyl hlasity, neslusny...nic.... jen se vzdy pousmeju jak jsou treba zde vetsinou hned poznat oproti mistnim ( hezke zeny , vychodni rysy,nekdy i hodne plastiky , barevne obleceni , glitry, nechty a trpytive napisy...takhle tady mistni zenske nevypadaji 🙃...
Tohle se mne osobně zda jako opravdu zvláštní. Sousedka opakovaně vola MP a nikdo se nedostavuje? Tohle je přeci nesmysl. Městská policie má POVINNOST prověřit naprosto VŠECHNA oznámení, která obdrží. To mi chcete tvrdit, že se MP k dané ubytovně bojí přiblížit? Osobně bych situaci řešila tak, že bych v případě potíží volala opět MP s důkazem o provedeném oznámení. Pokud by nereagovali, oznámení bych opakovala. Pokud se dále nic neděje, volala bych nadřízeného příslušného oddělení. Takto bych postupovala pokud by se jednalo o Ukrajince, Rusa, Poláka, Čecha, Číňana, Syřana, ... (dosadte si libovolně národnost či etnikum dle potřeby). Váš problém přeci nesouvisí se špatnými zkušenostmi s uprchlíky, ale s neschopností situaci vyřešit
@bousovka007 nedivila bych se kdyby se k některým ubytovnám báli přiblížit i strážníci 😀 Z uk dělniků posílených vodko u jde opravdu strach 😲 toť moje osobní zkušenost ☝️ A nutno dodat že z českých dělníků posilněných pivem takový strach nejde 😀
@veronicka89 Toto mne tedy zaujalo. Kde, prosím pěkně, píšu, abyste mi situaci vyřešila?
@martinka_33 Děkuji, přesně toto je i můj názor.
@marketav94 To je mi líto, že máte takovou zkušenost.
Tak proc byste sem jinak psala? Asi s tim chcete neco udelat. Nebo jen z nudy? Nebo jen troll? Ani otazku nedokazete polozit?
Zvednete p…l a zajdete za nimi. Kecy na internetu tohle nevyresi 🤷🏾♂️
Jo, ja vlastne vim, co chcete slyset 🤔 chcete si poplkat jak jsou strasni a co komu provedli, trosku se v tom nasem uplacanym maly cechackovskym nacionalismu pohnipat…(nemam nic proti … , ale…). tak to jste, hadam, na blbym miste
@marge_s To proč píši, je uvedeno někde výše. Kdo měl radu, poradil, kdo měl svou zkušenost, zareagoval. Některé ženy například ani neměly potřebu ihned útočit a nadávat, ale naopak přispěly inteligentně do diskuze. Těmto jsem slušně poděkovala. Nic více, nic méně.
Je ubytovanie mesta alebo súkromníka, je to družstvo, bytový dom…?Riešila by som to podľa tohoto kritéria. Ale najprv by som tam zašla osobne a skúsila všetko vyriešiť sama až potom sa vrhala do zbesilého vyvolávania na PCR. A že by sa sa tam MP nedostavila? Zdá sa mi ten celý príbeh nejak pritiahnutý za vlasy. Skôr sa prikláňam k väčšine - zakladať anonymné diskusie na základe “zlých skúseností s občanmi inej zeme” mi smrdí nenávisťou. Každý bežný človek by potreboval poradiť v obyčajnej diskusii s otravnými a hlučnými susedmi. Alebo by sa obrátil na povolaných, než na cudzích ľudí na nejakom internetovom fóre.
A všimla jsem si, že zde nejsou pouze diskuze, týkající se miminek, porodů a těhotenských testů. Zrovna včera jsem tu například zahlédla i diskuzi k současné vládě.
@marge_s
@limali Neřekla bych, že je to nenávist, to je už velmi silné slovo a tak to necítím. Netřeba to překrucovat.
Jsou oblasti, kde se zase neřeší jistá opálená menšina, respektive v daných oblastech ne zcela malá menšina. Četla jsem, že stejná situace nastává tam, kde je hodně uprchlíků. Konec konců, známe ze západu a jiných uprchlíků. Osobně jediná zkušenost je ze sídliště, kde chodí hodně maminek a dětmi, moc je nezajímá slušné chování typu klidně předběhnou dceru ve frontě na hřišti a prostě neřeší. Což je elementární slušnost a jak se ty děti tváří a smějou a maminky ksichtí, tak to ví, jen jim to je buřt. A protože tu máme hřišť hodně, tak házím zpátečku a chodím jinam. Nic závažného a zásadního, jen osobní zkušenost. A rovnou předesílám, že s českými dětmi se mi taky stalo, ale s nimi se dalo domluvit. Manžel říkal, že když ty ukrajinské český napomenul, moc dobře věděly, že takhle ne a nakonec ustoupily, ale nebylo to tak easy. Prostě takové to chování A kdo je víc. Ale na to množství, kolik jich tu máme, tak to jsou marginálie a nic tak nepříjemného jako u tebe.
Tady bych volila psaní stížností na všechny strany a doufala v chladný podzim, třeba se pak budou srocovat uvnitř 🤷
@mourovatakocka Ano, přesně k tomu jsem též došla. A děkuji.
Tak kazdy normalni clovek by tam nejdriv dosel. Kdyz neuspeju, zkusim PCR, kdyz neuspeju, zalmentuju na konikovi jak je to strasny, ze mam debilni sousedy a neni mi pomoci, jestli nekdo nema nejaky napad. Napsat jenom “mate spatne zkusenosti s ukrajinci” a pozitivni me nezajimaji je fakt divne. Si to po sobe jeste jednou precti.
Ze jsi na sptnem miste nemyslim kvuli nekojicimu tematu, ale proto, ze tady jsou celkem normalni lidi, ne nackove.
Srocovat se nejspíš budou venku i v zimě, uvnitř je zřejmě zakázáno kouřit a ony kouří opravdu hodně. Většinou ani s deštěm nemají problém. Nicméně v chladnějším počasí budou alespoň naše dveře na terasu zavřené a okna v ložnici taktéž, nebude problém ani s kouřem ani s hlukem.
@marge_s Kdo chtěl, pochopil. A dle některých reakcí je znát, že několik žen pochopilo. Vy zřejmě ne, v pořádku. Vsak Vám nic nevyčítám. Rozhodně jsem nečekala, že bych zde narazila na "nácky", jak Vy píšete, od těch bych se zřejmě dočkala poněkud svéráznějšího řešení a s tím se rozhodně neztotožňuji. Ty normální ženy se zde normálně vyjádřily. Mým cílem není komukoli a jakkoli ublížovat či škodit. Pouze bych se ráda vyspala do práce.
Ale pochopila 🤣
Pokud se chceš vyspat běž za nimi a řekni že se potřebuješ vyspat.Já jako porad nevím co si představuješ že ti tady kdo řekne.Ty ženy určitě profil na koni nemají že by si to přečetla a řekli by:Aha to píše asi o nás.Zalezeme na ubytovnu.
@betysch Ano, děkuji.

Ano, co jsme čekali... Možná tu slušnost, pokojnost a pokoru, jak je psáno někde v úvodu...
Bohužel, jak píši výše, stěhování je nyní prakticky nemožné. Tímto bych diskuzi uzavřela. Každopádně děkuji Vám ženy, které jste přispěly ke slušné diskuzi, aniž byste rovnou útočily.