icon

Máte také negativní zkušenosti s uprchlíky z Ukrajiny?

29. srp 2022

Prosím, je tu někdo, kdo má též negativní zkušenosti s uprchlíky z Ukrajiny?

Strana
z4
autor
30. srp 2022

Dámy, děkuji Vám všem za konstruktivní vyjádření k tématu, respektive hlavně Vám, které jste vyjádřily názor slušně, bez slovního napadání a urážek. Toho si velmi cením, neboť ani já nemám v povaze agresivně reagovat na jakékoli téma a to i přesto, že se s daným tématem neztotožňuji. Dozajista musím vše vyřešit sama nebo s dopomocí příslušných orgánů. Toho jsem si skutečně vědoma a ne, opravdu si nemyslím, že jakýkoli problém lze vyřešit zde v diskuzi. Ale jak známo, sdílené trápení...
Závěrem bych chtěla poprosit o ukončení této diskuze, neboť mám dojem, že už je zbytečná.

veronicka89
30. srp 2022

A tak proc to tu pisete ?

elu
30. srp 2022

@bousovka007 no tak pokud volá na policii, že ukrajinká telefonuje a kouří na balkoně a dokonce je jí do smíchu a není,, smutná,, .. Tak se nedivím, že na to policie nereaguje 😄

hojda
30. srp 2022

Nemate v obci vyhlasku o hluku?

autor
30. srp 2022

@veronicka89 Inu, co na to napsat. Snad jen chytrému napověz... Ale dobře, já Vám napovím. A je to přímo nad Vaším příspěvkem.

autor
30. srp 2022

@hojda Ano, máme.

veronicka89
30. srp 2022

Nefunguje !

autor
30. srp 2022

@elu Já jsem policii nevolala, tudíž skutečně nemohu tušit, co bylo obsahem hlášení. Pouze jsem uvedla, že policie byla volána.

autor
30. srp 2022

@veronicka89 Tak to je mi líto, více již udělat nemohu, to jistě chápete...

hojda
30. srp 2022

Tak pozadat nejakeho zastupitele, aby tam dosel, dal oficialne upozorneni. U nas je i pokuta. Vyhlasku muzes vytisknout a dat jim ji, jako prvni krok.

autor
30. srp 2022

@hojda Ano, děkuji za tip, toto mne vůbec nenapadlo 👍 Zatím máme napsaný e-mail, na koho se v této záležitosti můžeme obrátit a sjednat schůzku, bude lepší řešit to osobně.

kamimnichov
30. srp 2022

I ja se pozastavila nad tvym dotazem. Jeho prvni zneni je vic nez nemoralni! Jinak si zivotem v multikulturnim meste pripadam uplne davno obeznamena s tim, co kdo umi. A vite co konikovky? V kazdem narode, kazdem nabozenstvi a kazde barve pleti jsou kidi dobri, prumerni i pitomci!

Za 10 let zivota jsem poznala plno muslimu. Budu tancovat z rady, kdyz povim, ze mnoho z nich je slusnejsi nez nasinec. A setkala jsem se i s par debilama. Tak je to proste vsude.

Jako zdravotnik se s Ukrajinskymi uprchliky setkavam dnes a denne. A z 20ti lidi jsou 2 fakt blbci. Jenze takove zastoupeni je v kazdem narodu.

Co se tyce hlucnosti: treba turecka ctvrt je uplne stejna. Maminka kamarada ze skolky je rekyne. Prestehovala se ze “socialniho bydleni”, kde takove chovani bxlo normalni do pro mne moderni a normalni ctvrti. Avis ty co? Je tam nestastna. Rika, ze si tam kazdy hraje na neco vic. Ze si lidi stezuji, kdyz v prizemi otevře okno a nahlas pousti pisnicky a zpiva u vareni. Ze v predchazejicim domove na sebe skrz okno houkli, kecali na balkonech. Kdyz sel nekdo pod oknem, dal se s ni do reci. Chtela bych to??? NE! Chtela bych takovou sousedku? Ne! Ale oni to tak maji a prijde jim to nase upjate a nepratelske.
Tim jsem ti chtela ukazat, ze kazdy narod ma nejaky kolorit. A ze nejde vse jen odsoudit.

Chce to se domluvit 😊

mollyweasley
30. srp 2022

Opravdu někdo zavolal policii? Nebo se někdo zmínil, že "já na ně jdu zavolat policii" a zmizel dovnitř? Tady tyhle klepy pak totiž jedou krásně rychle.

autor
30. srp 2022

@mollyweasley Nebyli jsme doma, když MP volali sousedé. Nemám důvod jim nevěřit, když to tvrdí. A jedná se o inteligentní, rozumně smýšlející jedince. Jen zkrátka mají malé děti a už jim tzv. ruply nervy. Jiní sousedé nám zase řekli, že jim i někdo něco řekl přímo.

treasurka
30. srp 2022

Jo, pod balkónem se nám začala od léta na hřišti shlukovat skupina rusky hovořících matek s dětmi, který měly teda slovník, že jsem se až červenala. Někdy začátkem srpna jsem měla PMS a dožralo mě to, a stejným jazykem jsem začala na balkóně nadávat jakoby do telefonu, že jsou tu nějaký burani, co mluvěj jak debilové, a že by mě zajímalo, co je to zač. Dětinský, já vim, ale co už... asi to zabralo, protože už dobrý.

autor
30. srp 2022

@kamimnichov Tak uznávám, že nadpis mohl být formulován i jinak. A ano, samozřejmě mohu vše tolerovat dál, mohu dělat, že nadměrný hluk a kouř z cigaret je v pořádku, taky se mohu odstěhovat, ale představte si, že už i mně, starému dobrákovi a flegmatikovi s poměrně vysokou mírou tolerance přetekl ten pověstný pohár trpělivosti.

autor
30. srp 2022

@treasurka Taky zajímavé. Kdysi v minulosti se zde na hřišti pravidelně scházely děti cca mezi 5 až 10 lety. A titulovaly se takovými slovy, že jsem byla taky červená až kdesi. Syn byl v té době malý a bohužel ve věku, kdy všechno, co slyšel okolo sebe nasával jako houba...

berenika39
30. srp 2022

@treasurka rusky?

treasurka
30. srp 2022
berenika39
30. srp 2022

@treasurka ukrajinci nemluví rusky, proto se ptám, mohli to být rusové, jasně.

treasurka
30. srp 2022

@berenika39 Naprostá většina Ukrajinců, co jsem se s nima setkala, mluví rusky. Respektive nesetkala jsem se s žádným, co by mluvil ukrajinsky. A nemám nic proti Ukrajincům, ani jiným uprchlíkům. Jen říkám, aby nevznikl takový dojem. Vadil by mi kdokoliv, kdo by se tak choval.

kamimnichov
30. srp 2022

I ja ve sve stati psala, ze by mi takova sousedka vadila. Jen me nadzvedl uvod te diskuze.

berenika39
30. srp 2022

@treasurka Víš to jistě? Nemluví nikdo z nich rusky, nesnáší to, ruština je pro ně něco jako rudý hadr na býka, - mají svůj jazyk, ukrajinštinu, pouze pokud se dostanou do situace, že jim nic jiného nezbývá, z nouze ruštinu použijí - nic jiného jim nezbývá. protože oni z historie rusky umí - jejich vztah k rusku je však brzdí jen rusky pozdravit..... Jsem v té situaci denně - mluvím plynně rusky - vždy jim vysvětlím, že chápu, jaký mají vztah k ruštině a že vím, že jejich jazyk je jiný, ale že nemám možnost se s nimi jinak dohodnout - vždy to nakonec dáme🙂 Ale to, že by většina ukrajinců mluvila rusky je ve vší úctě nonsens.

treasurka
30. srp 2022

@berenika39 Docela jo, bydlim kousek od centra pro UA uprchlíky, takže se s nima potkávám denně, a slyším, jak mluví mezi sebou, do telefonu, několikrát mě někdo oslovil, např. na poště, na ulici, jezdím výhradně MHD, takže je to opravdu výsledek dennodenního pozorování, ačkoliv bych čekala, že to bude jak píšeš, tak není...

berenika39
30. srp 2022

@treasurka ruština a ukrajinština si jsou podobné, ale fakt UK rusky nemluví. Ne. Museli by být blázni.

Díky manželově práci máme přátele z ukrajiny, prosím, nepiš nepravdu, může to být pro ostatní zavádějící, uk nemluví rusky, i když to tak možná zní......

treasurka
30. srp 2022

@berenika39 Tohle začíná být absurdní. Poznám ruštinu od ukrajinštiny... Nebudu tě o něčem přesvědčovat, já vím, jak to je.

berenika39
30. srp 2022

@treasurka Dobře. ok.

somalicats
30. srp 2022

@berenika39 Rusky mluví spousta z nich, hlavně ti z východní části Ukrajiny. Ptala jsem se na to schválně té "svojí" Ukrajinky, co u nás bydlela s chlapečkem - ta byla ze Záporoží, říkala, že u nich se mluví běžně rusky, v Kyjevě rusky i ukrajinsky, ale nikdo to tam prakticky neřeší - jen ve školách je výukovým jazykem ukrajinština.

treasurka
30. srp 2022

@berenika39 A ještě bych ráda požádala o trochu respektu, není v pořádku mě obviňovat ze psaní nepravdy, jen proto, že tvůj manžel má přátele, kteří říkají něco jiného než já.

berenika39
30. srp 2022
Strana
z4