Máte zkušenosti s uklízečkou, hospodyní?
Zvažuji, že si najmeme uklízečku nebo hospodyni. Nezvládám úklid a nebaví mě to a raději nějakou kačku přivydělám jiným způsobem. Prosím o zkušenosti, jak to chodí... Dáváte seznam, co je třeba udělat? uklízíte před jejím příchodem? má pevně dané body úklidu? jaká je orientační cena ? platíte za hodinu nebo "akci"? úklidové prostředky má vlastní nebo vaše? Jste přítomny při úklidu? Svěříte klíče cizí osobě?
Děkuji za případné zkušenosti a upozornění na rizika, které člověku jen tak nedojdou 🙂
@zuzineckah takovou pani bych hned vyhodila... mam podobnou zkusenost, ale vyplatilo se hledat a cekat... ted mam dokonale peclivou pani, vozi si vse svoje a davam 150kc/hodina. Nekdy prijede i s manzelem a pak jsou pryc za 3hodiny.
Holky, to je náhoda. Jen co jsem dopsala inzerát na paní na úklid na hlidacky.cz a vlezu na MK tak vidím rozjeté tohle téma 😀 😀 Hustý. Ne, zkušenost nemám, jen z druhé strany - pracovala jsem jako au-pair a uklízečka. Teď hledám někoho na úklid kuchyně, cca 2h týdně. Ne nádobí, to zmáknu sama, ale hnus práce v mé velké světlé kuchyni (což je katastrofa když se to spojí se dvěma malými dětmi, velkou zahradou a jarním obdobím - to třeba když mi domů proklouzne mladší a omatlanýma rukama sáhne na vanilková dvířka linky). Ne, že bych to řešila nějak extra, ale ten úklid kuchyně zabere vážně nejdýl a nemám na něj moc čas. Na ostatní práce vystačím sama. Hledám ideálně starší paní...tak nějak se bojím o manžela (zrovna v mém okolí jedna mladá holčinka odloudila pána od rodiny, tak jsem raději opatrná 😀). Tak uvidíme. Platit budu 100Kč/h, jsme na maloměstě a i já třeba beru 100Kč za doučování aj. Koukala jsem, že holčiny v okolí požadují třeba i jen 80Kč, takže ta stovka je pro ně luxus 😀
@mku jo, taky měla paní čistý rejstřík, našla ji sousedka. Ani ona není spokojená. Poslední úklid jsme zrušila, uklidila jsem si sama a schválně jsem to vzala zgruntu, abych si udělala obrázek za jak dlouho to zmáknu. Po 3 hodinách jsem pila kafe... Takže fakt nevím, co tady pigluje 4,5 hodiny na běžném úklidu... :( I když vezmu v úvahu, že je starší, tak to by podle mě dalo nanejvýš 30 minut +...
Zkusím jinou paní. Už jsme poprosila další sousedku, aby dohodila svoji paní, která jí chodí jednou týdně a prý max za 3 hodiny velice solidně uklidí (dům mají +- stejný jako my). Tak jsem zvědavá.
@sarkar manžel nebude doma v čase, kdy by tady měla být uklízečka 😀 taky bych to zvážila, když by to bylo jinak 😀 Já mám kuchyň ve vysokém lesku, bílo-černou 🙈 (bych si za ten výběr nafackovala.........) taky jedna z věcí, kterou má dělat, prostě aspoň jednou za dva týdny se musí přeleštit. Běžné ťápoty utírám denně, ale občas to chce vzít víc pečlivě. Stovka na hodinu je krásný peníz. Já jsem té naši platila 140,- a používala naše čistící prostředky.
@zuzineckah my mame veliky dum (skoro 300m2, dve koupelny a jeste wc) a mela jsem pani co to zvladla za 3h, ale bylo to tak jako osolichane. Ted mam pani, co je sice mnohem dele, ale udela precizne i veci co ja pri uklidu nedelam, napr pokazde lesti skla u sprchace. Musim rict, ze s touhle pani jsme si sedli i lidsky (je ji asi 45), ale pred ni jsem mela nekolik, ktere diky "solichani" driv nebo pozdeji skoncily...
@zuzineckah no u nás právě asi občas bude, dělá na směny. Tak radši nebudu provokovat. Mám hodně kamarádek co byly au-pairky a tak jsem slyšela dost historek o nich a otcích z těch rodin. Tak radši budu opatrná 🙂
Jinak myslím, že s dvířkama od linky budou problémy vždycky a všude, já lesklou nemám, ale zas je tam vidět každý cákaneček. Anebo hovna od much, v létě 😝 A ještě v ní mám takové jakoby drážky, takže se to blbě vymývá.
Chodím uklízet, za 110Kč/h, ale dostávám něco navíc, prostředky používám, kdo co má doma. Utírám prach, koupelny, WC, vysaju a vytřu. Podle potřeby umývám i okna, ty platí zvlášť. RD uklízím 2-3 hodiny, záleží, na počtu místností
@sarkar já ji chci na pevný den i dobu (může si vybrat ze 2 dnů), pokud nebude moct, tak bude prostě jiná. Tak opatrnost v tomhle směru je jistě na místě, když jsou špatné zkušenosti 🙂 To chápu.
@willow4 Ahoj,take pridam zkusenost ze strany hospodyne.Od ledna uklizim velky rodinny dum,ktery vlastni kamaradky maminka.Cely zivot mela dve hospodyne,ted se s nima rozloucila a jsem tam jen ja,brigadne.Klice mi dava,kdyz vi,ze nebude doma,jinak kdyz je doma,otvira mi ona..Chodim 2x tydne,vetsinou na 5,6 nebo 7 hodin a mam 100,- na hodinu.Porad nekde lita,takze neni problem,abych byla v baraku cely den sama.Jidlo si nosim sve,vodu,kavu,caj si tam muzu vzit.Obcas dostanu i neco dobreho k caji.Jinak delam klasicky uklid vsech mistnosti v obou patrech(prach,vysat,vytrit),umyt a pofackovat obe koupelny,wccka plus pradelnu.Kdyz je potreba prevliknu povleceni a dam i prat,povesim.A temer vzdy je na susaku pradlo,takze jako prvni po prichodu zlikviduju to.Vyzehlim,slozim,uklidim.Nad ramec jsem jeste myla kuchynskou linku zevnitr a zvenku,myla porcelan(milovnice porcelanu...je vsude a je ho hodne).Az bude hezky,prijdou na radu okna...ale to jak budu mit cas.Vzdy se domluvime,jelikoz ja jsem jeste na rd a v hlidani se stridame s muzem.Nicmene jsem presvedcena,ze by ti tva pani hospodyne mela sednout jako clovek,mela bys ji duverovat a hned na zacatku vymezit jasny pravidla a prani 🙂
@willow4 První slečna u nás pracovala za 80,- Kč / hod., teď jsem ráda za 150,- Kč / hod. - Praha západ.
Dříve jsem si organizovala výběrové řízení, vybrané zájemkyně provedla domem, probraly jsme, co a jak uklízet.
Tímto způsobem se mi vytřídily slečny typu, že vytřeštila oči, co tu vlastně chceme uklízet, že je tu naleštěno a ona jede nahrubo - na rovinu mi řekla, že na tohle nemá. To bylo fér a jsem ráda, že jsme do toho obě nešly.
Nyní máme paní na referenci a za nás to je žijící poklad - je pečlivá, spolehlivá, flexibilní.
Uklízí celý dům - utře prach, vyleští zrcadla, umyje koupelny, povysává a vytře podlahy, průběžně žehlí, teď myje okna a žaluzie. Zabere ji to 6-8 hod.
Muž po jisté špatné zkušenosti z minulosti s jinou paní chce, abych tu u toho byla, ale pomalu to směřujeme, že tu bývá sama.
@brunetka11
@sluuniicko holky, původní zakladatelka diskuze už to má asi vyřešené 🙂 To já jsem ji před 2 dny obnovovala. Ale díky za vaše zkušenosti, jsem za ně ráda, protože doteď jsem neměla vůbec přehled 👍🏼
@brunetka11
Nedala byste mi na paní kontakt? Jsme taky z Prahy západ (od Rudné) a někoho spolehlivého bychom potřebovali....

@willow4 muzu ti napsar svoji zkusenost. Pani na uklid mame nekolik let. Vetsinou hledam pres inzerat. Vzdycky vyzadujeme cisty TR a kopii OP. Klice nedavame, manzel ma vedle domu kancelar tak ji odemyka a zamyka.
Zalezi na konkretni uklizecce, nektera si vozi prostredky, vysavac, mop svoje, nektera ne. Chodi kazdy tyden, platime od hodiny (mame velky dum tak nekdy je tam 5, nekdy 7hodin). Myti oken je vzdy zvlast. Pokazde dela bezny uklid jako je koupelny, prach, podlahy a ja ji k tomu napisu obcas neco navic, co je zrovna potreba.
Nikdy se s ni moc nevybavujeme, jen par slov, nabidneme max vodu nebo kavu.
Kdyby ses chtela na neco zeptat, klidne napis.