Menstruační kalhotky. Máte zkušenost se Snuggs nebo podobnými?

niheb
11. kvě 2020

Můj dotaz je rychlý: Máte zkušenost s kalhotkami Snuggs nebo podobnými? Krom toho, že je to český nápad a potenciálně to znamená úsporu vložek, a tedy kupy odpadu, láká mě to pohodlí - ještě jsem po porodu menstruaci nedostala, ale představa, že si vezmu tampon nebo vložku mě moc neláká... a u látkových vložek nějak nemůžu vychytat střih a tak vůbec všechno a experimentování mě přestává bavit 🙂 Jediné, co mě odrazuje, je samozřejmě cena (na Econea teď mají akci, ale stejně), životnost (1-2 roky) a to, že se mají prát jen na 40 stupňů...
Tak, co vy na to?

tasimia
11. kvě 2020

@niheb ahoj, ja je měla. Co ti můžu říct z vlastní zkušenosti, rozhodně nejsou na silnou menstruaci,( teda aspoň ne mojí, první dva-tri dny mám fakt mazec silnou) ale pokud se rozhodneš jich koupit více, tak asi pohoda. . Spíše takové ty poslední dny, naprostá pohodlnost. Ze začátku jsem je měla jen doma, pořád jsem se bála, ze proteču nebo něco takového, nestalo se. Dalši věc co mi vadila, byla ta, že ta síťka nevsákne takové ty menší kousky sliznice, zůstávají nahoře, pro mě to bylo hodně nepříjemné. Ale pro člověka, který má nemá silnou menstruaci jsou super, opravdu.

martiniquest
11. kvě 2020

Videla jsem, ale nekoupim si to. Nejak mi to neni sympaticke. Jsem zastance kalisku

malytlustyhroch
11. kvě 2020

Mam z dmka (Selenacare, Čína), za me hrozne, tvrde, susti, pocit mokra okamzite. Asi jako kdybys na polyesterove kalhotky prilepila zespodu vterinovym lepidlem igelit. Mela jsem ted dva mesice experimentu, kalhotky u me dost propadly, latkove vlozky jsou mi o dost pohidlnejsi, ale se mi posouvaji, nakonec jako super pohodlne reseni vysel kalisek, do ktereho jsem vkladala nejmensi nadeje.

jijulka
11. kvě 2020

snuggs jsou super, mam dvoje na slabsi ms, planuju dokoupit ještě ty na silnou. A musím rict, ze opravdu nevim, že je nam na sobe, nic neni citit, cely den jsem "v suchu". Cena vyssi, ale za me teda investice za vsechny prachy. A rozhodne nesusti.

jijulka
11. kvě 2020

@malytlustyhroch snuggs maji tu vlozku z nanovlakna, takze zadny igelit nic, opravdu pocit jak klasické kalhotky.

inssomnia
11. kvě 2020

Snuggs jsem koupila na zkoušku taky na první menstruaci po porodu. Stihla jsem vyzkoušet jen jednou, protože už jsem zase těhotná :D ale bylo to super. Na den i noc, vydrží mi opravdu 10 hodin a nevím o nich (ke konci dne/noci teda už trošku jo, asi jako když už je hodně vlhká vložka). Byla jsem nadšená, objednala sadu a... Uložila ji do skříně na příští rok :D
Kalíšek jsem ani půl roku po porodu nechtěla zkoušet ani za zlatý prase. Byla jsem potrhaná a nějak to není ještě ono.

malytlustyhroch
11. kvě 2020

@jijulka Dobry vedet, dik.

niheb
autor
12. kvě 2020

Teda, zní to líp, než jsem čekala 🙂 Já se po porodu kalíšku bojím, možná neoprávněně... A jestli vydrží i noc, tak do toho asi půjdu...koupím teda radši ty silnější a budu čekat, až dostanu ms 😀

zelenaesmolda
12. kvě 2020

@niheb doporucuju fb skupinu kalisnice.

zelenaesmolda
12. kvě 2020

@martiniquest taky mam kalisek a supr.Jaky mas?

martiniquest
12. kvě 2020

@zelenaesmolda Pani,viz, ze nevim? 😂 pouzila jsem ho naposledy pred 14 mesici. Mozna Meluna? Je fialovy

martiniquest
12. kvě 2020

@niheb Kalisek pouzivam uz x let a vylivam jen rano a vecer. Vydrzi v pohode i sport. Za me skvela vec. Ale ten zacatek, nez se to clovek nauci zavest dobre, muze byt trochu opruz.

zelenaesmolda
12. kvě 2020

@martiniquest taky vyluvam jenom rano a vecer a to neni ani plny v nejsilnejsi dny.Mam merulu,ta ma vetsi objem nez ostatni kalisky.Jsi ve skupine na fb?

martiniquest
12. kvě 2020

@zelenaesmolda Nejsem 🙂

plksv
12. kvě 2020

Používá dcera, do kalíšku ještě nedozrála 🙂. Má Snuggs a je maximálně spokojená. Nešustí, příjemné na tělo, večer opere v pračce na 15 minut, do rána jsou suché, pak opere normálně bez aviváže. Nejsou na první den. Fungují a je maximálně spokojená.

travnulee
12. kvě 2020

@niheb já mám doma 3x obyčejný snugss a asi budu dokupovat, při silný menstruaci to chce měnit častěj, osobně teda měním i tak max po pěti nebo šesti hodinách (spíš návyk nebo pocit, že bych měla). Pocitově lepší než vložka, tenký, pohodlny, jediný mínus je samozřejmě to praní.

niheb
autor
13. kvě 2020

A máte zkušenost se značkou SaYu? Mají dotykovou vrstvu z merina, tak mě to zaujalo... Jinak na maluna.cz mají akci na tyhle typy kalhotek, takže to vychází lépe než třeba přes tu Econeu 🙂

zelenaesmolda
14. kvě 2020

@niheb zkus se zeptat ve skupine kalisnice na fb

mojejmeno2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lucasice
16. lis 2021
Uživatel lucasice je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lucasice.

Také mám kalhotky z Maluna, a udrží mi i hodně silnou menstruaci. Taky jsem zezačátku měla strach a chodila v nich jen po doma ale to pohodlí stojí fakt za to.

darija06
18. lis 2021

Přemýšlím, že bych ty menstruační gaťky přece jenom zkusila, ale čeho se obávám, tak jestli nemůžu protéct a jestli nezapáchají ?

mojejmeno2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mojejmeno2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
darija06
24. lis 2021

@mojejmeno2 Dívala jsem se na malunu a na gaťky modibodi . Ti mají těch střihů a absorbcí taky dost akorát mám pořád strach je při menstruaci zkusit, ale co mě zaujalo, co jsem se dočetla, že hodně holek je ze začátku nosí společně s tamponem nebo ms kalíškem, tak nad tím přemýšlím. Vy jste s kalhotkami začínaly hned ? Můžou ty gaťky přijít do sušičky ?

mojejmeno2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
darija06
7. pro 2021

Už jsem se o tom něco dočetla, že bych si tou sušičkou akorát odrovnala tu vložku co v kalhotkách je. Vzala jsem si nakonec ty přes malunu konkrétně modibodi měli nebo ještě pořád na ně mají slevu a musím říct, že jsem mile překvapená. Nosím je už bez kalíšku a nechápu, jak jsem si mohla myslet, že protečou, ta absorpce je totiž fakt hodně velká.

linda552
8. kvě 2022

Taky holky pořád nevím, které vybrat, potřebuju nějaké hodně absorpční, mívám silnou menstruaci.

zelenaesmolda
8. kvě 2022

@linda552
co meracus?pry jsou dobre.Ja mam jenom jako pojistku takze savost neposoudim uplne a ms mam slabsi az stredni.