Menstruační kalhotky Snuggs. Zkušenosti?

sajul
28. led 2021

Holky! Vy které máte zkušenost se zmiňovanými menstruačními kalhotkami, jaká jsou vaše hodnocení? Reálně uvažuji nad využitím po porodu, co mě čeká, nenávidím vložky, a co jsem četla tak ty kalhotky se jeví super. Prosím reálné zkušenosti, že to některé z vás přijďe nechutné, mě nezajímá ✌️

majena39
28. led 2021

@sajul taky by mě zajímaly recenze. Ale nevím jestli je to po porodu vhodné 🤔

barmil
28. led 2021

@sajul přímo jsem jim psala, zda je vhodné na 6ti nedeli, bylo mi řečeno, že ne, že to vezme jen krev, ne ten zbytek, žádné kousky, to se prostě nevsakne.. Navíc v 6ti nedeli ma "spodek" dýchat, proto ty děrované kalhotky a porad myt atd.. Ty kalhotky prodyšné nejsou, jen by se to tam všechno v tech ocistkach rochnilo a zaparilo..

sajul
autor
28. led 2021

@barmil díky! A klasiky zkušenost máš?

sajul
autor
28. led 2021

Kdyby byla ještě nějaká žena schopna srovnat kalhotky a kalíšek, byla bych vděčná 🙏

apple_tree
28. led 2021

Kalhotky jsou boziii 🙂 Asi tak milionkrat pohodlnejsi nez kalisek nebo cokoliv jineho. Jsem z nich nadsena. Jsou pohodlne, fakt saji, zadny pocit mokra se nekona, citit taky nic neni. Za me uplna pecka 🙂 Ale mam zkusenost jen s normalni ms.

sajul
autor
28. led 2021

@apple_tree to zní velmi dobře.. opravdu nikam nic neproteče?

apple_tree
28. led 2021

@sajul Nikdy se mi to nestalo.

sajul
autor
28. led 2021

@apple_tree moc dekujit za zkušenost!

gracinka7
28. led 2021

Já jsem za ty peníze čekala něco wau, ale jsem dost zklamaná. Na to, že by měly vydržet údajně 12 hodin, tak to ani omylem. První dva dny je nemůžu vůbec mít a to nemám nijak silnou menstruaci. Protékají mi už po 4 hodinách, vložka vydrží minimálně o dvě hodiny déle. Takže používám 3.-5. den, ale tam mám zase problém s tím, že když jdu na záchod a pak si je natahuju zpátky, strašně to studí. Navíc se do nich samozřejmě nevsakují kousky sliznice, takže ty musíš otřít papírem.
A vadí mi to ruční praní. Ta krev celkem smrdí.
Ale pohodlnější než vložka jsou rozhodně. A líbí se mi, že je to ekologičtější.
Akorát teď váhám, co dál. Už je budu mít skoro rok, takže za chvíli budu řešit, zda koupím nové nebo se vrátím na plno ke vložkám.

apple_tree
28. led 2021

@gracinka7 To je zvlastni, ja je pouzivam celou ms a vydrzi mi uplne v pohode cely den, nikdy jsem zadnou nehodu nemela. A to prosly i zatezovym testem v podobe prvni ms po revizi a to byl docela hukot.

gracinka7
28. led 2021

@apple_tree no spousta holek mi psala, že je to zvláštní, tak nevím, jestli jsem neměla smůlu na nějakou blbou sérii 🤷

zuzangel
28. led 2021

Za mě jsou super, jako "doplněk" k vložkám/tampónům, hlavně v noci, kdy vím že se nestane žádná nehoda a nic neprotece. Jak píšou holky, zbytky sliznice zůstávají na povrchu a musí se otrit- to mi není příjemné, tedy po porodu za mě vubec.
A úplně si dovedu představit, že jsou suepr pro mladé slečny, kterým začínající menstruace není příjemná a tak mají jistotu, že nic neproteče a nebudou muset řešit trapas před kamarády.
U mě vede kalíšek 👍

zuzkasim
28. led 2021

Používám zhruba půl roku, spokojenost. První 2 dny buď měním častěji nebo používám vložky (v práci si nosit špinavé kalhotky ze záchodu nechci), pak už měním 2x denně, na konci skutečně 12h. Mám ty s větší savostí, je to pohodlné, ale při silnější MS je potřeba to brát rozumně a nechtít, aby vydržely 12h (každá to máme prostě asi jinak silné). Jako poporodní bych je určitě nevolila, tedy rozhodně ne v prvním týdnu.

zelenaesmolda
29. led 2021

@sajul
Zkus fb skupinu kalisnice,tam se resi casto 🙂

zelenaesmolda
29. led 2021

@sajul po porodu urcite ne,je treba aby kalhotky byly prodysne

evawest
29. led 2021

Ja jsem zacala pouzivat menstruacni kalhotky po sestinedeli. Nejsou to snuggs, ale modibodi. A jsou super. Nikdy mi neprotekly, necitim zadnou vlhkost.

domza
29. led 2021

Na ms jsou úžasné ale na 6ti neděli bych je nepoužívala. Rozhodne ne ze začátku. Pak možná ke konci když už bude jen lehké spineni to by mohlo jít.

sajul
autor
29. led 2021

Moc všem děkuji za odpovědi!!

plea
29. led 2021

Já jsem měla asi moc velká očekávání. To, že na omak nebudou bavlněné jsem samozřejmě věděla, ale ten materiál mi prostě není příjemný. Připadá mi, že málo pruží, tj. menší velikost se mi zařezává, větší zase sjíždí a "kouká mi pokladnička", navíc praním se ta nepružnost ještě víc prohlubuje. Co mě překvapilo je blbý pocit z toho, že na černé prostě nevidím, kolik krve odteklo a až do chvíle, kdy fakt studí třeba po WC prostě nevím, jestli bude nutné do hodiny měnit, nebo ne. Chápu, že kdyby byla ta savá část bílá, byla by i po praní flekatá, ale osobně mi toto prostě nevyhovuje. První dva dny mi docela rychle protékaly, takže používám až od třetího dne. No a co mě štve úplně nejvíc - když si jich nechci koupit třeba 10 a prát je po každém použití v pračce, tudíž po použití peru jen v ruce (a v pračce až po MS), nejde mi to vůbec vyprat tak, aby to po uschnutí nebylo cítit. Vyplachuji je strašně dlouho, použiju vhodný prací prostředek, vymačkávám jak to jde, vyplachuju pod tekoucí vodou a stejně po uschnutí mírně zapáchají...

klea81
29. led 2021

@plea Sanytol desinfekce na prádlo a je po zápachu

priefi
30. led 2021

@gracinka7 a nejsou ty kalhotky nějak i členěny na více a méně absorpční? Mám pocit, že jsem četla, že jsou dva druhy. Pokud to je ale taky jak píšeš, tak to asi není nic pro mě, já mám první dva dny hodně silné

gracinka7
30. led 2021

@priefi jsou, ale já nemám silnou menstruaci, takže ty na silnou jsem nekupovala.

priefi
30. led 2021

@gracinka7 aha, děkuji za info 😉

potaplice
30. led 2021

Zkus pohledat ve zprávách od Apacheee, dělala recenzi, ale nevím, jestli to byla tato značka.

evawest
30. led 2021

Modibodi maji nejsilnejsi 24 hodinove, ty mam jedny, pak nekolik levelu jako silne krvaceni/pres noc, stredni/lehke a tak. To s you cernou barvou latky mi taky trochu nevyhovuje, kdyz nevim, jestli potrebuju kalhotky vymenit nebo ne. Ale zase po vyplachnuti nepachnou, necham je uschnout a pak je az peru v pracce vsechny najednou po menstruaci.

zzuzinda
1. únor 2021

HOlky, můžu se zeptat? Myslíte, že by menstruační kalhotky byly vhodné pro slečnu, až začne menstruovat? Zatím se nás to netýká, ale sháním informace, puberta u dcerky už začíná vystrkovat růžky, tak abychom věděly co a jak 🙂 Díky

evawest
1. únor 2021

@zzuzinda Ja si myslim, ze jo. Taky mam v planu je holkam poridit, ale nas se to nebude tykat jeste minimalne 10 let. 😅

klea81
1. únor 2021

@zzuzinda ano a většina kolem nás ani nic jiného nepoužívá. Vložky jsou pro dnešní mladé holky sprosté slovo.

barmil
1. únor 2021

@zzuzinda ja s nima na to počítám, vložky jsou nepraktické a hned tampony mi taky nepřijde uplne vhodný. Navíc ty kalhotky by byly fajn do školy, nemusí nic dávat do kapsy potají, aby se jí někdo nesmal..
Uplne si pamatuju ty nervy, aby to v té ruce nebo kapse nebylo vidět... Jednou jsem se na hodině prosedela, uplne horor, naštěstí si mě všimla profesorka a nabídla mi odvoz domu, abych se prevlekla a zas jsme jely zpět. Myslím, že tohohle by tema kalhotkama mohly byt usetreny

zzuzinda
1. únor 2021

@evawest
@klea81
@barmil Díky holky, já si právě taky myslím, že do školy, na sport nebo na tance by mohly být super. Obávám se, že nás to čeká během pár let 🙂