Místečko pro relaxující pokec o všem možném
Místečko, kde se dá pokecat o všem, krom stresujících záležitostí.
Vítejte do oázy klídku ♥️😎
@darkwitch Jooo to znám. Po porodu se mi rozjel hrudník, takže komplet všechno nové. 🤦 Nemá cenu nadstavovat troje šaty. To mi přijde jako větší drbačka než ušít nové.
@mrav jezis ty si chlap😱😅, omlouvam se, jak sem to tu dneska louskala v rychlosti, tak sem si nevsimla....a se zenou me to mrzi, to je pochopitelne, ze se ti za volant nechce😔
@emillyhk Tak treba se jeste rozjezdis, ja si nedokazu predstavit byt bez auta, ono to jde, to je jasne, ale uz sem tolik rozmazlena😇😌
@emillyhk o strachu z rizeni bych taky mohla vypravet. Predloni me pritel nenapadne cpal za volant, pres 10 let jsem neridila. A vnuknul mi svuj nazor, ze s autem je vyzvedavani dcery a nakupy pohodlnejsi. Zacala jsem o tom premyslet a uznala, ze ma pravdu a ze se tedy vyhledove auto poridi. No a ja dostala auticko loni ke 40tym narozeninam, takze jsem proste zacit musela. No a pak, po par mesicich jsem mela tukanec mou vinou a strach se vratil. Ten zacatek po tom tukanci byl snad jeste horsi. Ale jezdim, dokonce si hledam praci ve vedlejsim meste. Nevim, proc se bojis ty ridit, ale chce to ten strach prekonat. A vis co me moc pomohlo? Na prazdnym parkovisti trenovat rozjezdy, zastaveni proste manevrovani, abych nemusela nad tim ovladanim premyslet, ale aby se mi to zautomatizovalo 😊
@camelinka Budu muset, jen je otázka, jestli začnu "hned" nebo za půl roku.
@rosie18 Na prázdném parkovišti mi to jde (šlo). Ale jak stojím v křižovatce, zapracují nervy a chcípne mi to. No a to mě vynervuje a už se točím v kruhu.🙄 Do kopce se nerozjedu. Z 90% je to jen o nervech. Nemůžu se zbavit toho, že moje chyba by někomu mohla ublížit. Ale bez auta to dlouhodobě nepůjde, takže zatnu zuby a pojedu.
@darkwitch Taky mám v okolí lidi, co jedou autem pro rohlíky do 5min. (pěšky) vzdáleného obchodu 😉 Ale toho se nebojím.
Ja se letos taky de facto ucim znova ridit. Sice mam papiry uz skoro 16 let a celou dobu alespon obcas ridim, ale loni mi vygradovaly panicke ataky spojene s rizenim. Takze jsem v lednu nastoupila na psychoterapii a pomoci KBT zacinam zase jezdit. Prala bych si zase nekdy ridit po dalnici a nemit pocit, ze me na miste trefi slak. Ale chce to cas a vsechno bude.
@emillyhk jaj, ty nervy znam ohledne rozjizdeni do kopce. Vis co me se stalo? Stojim si na cerveny tady na jedny blby krizovatce do kopce a zamnou se zaradili polivajti. Ja srdce az v krku. Normalne jsem slysela byt vlastni srdce. Padla zelena a me to chciplo. Nekolikrat. Najednou se otevrou dvere u ridice a ten policajt vystoupil a sel ke me. Tak jsem stahla okynko a omlouvala jsem se. A on me zacal uklidnovat ( mela jsem na patych dverich ,, Z" ) a at si zatahnu rucku a v klidu se rozjedu 🤣
Co tim chci rict? Ze renhle strach je prave z toho, ze clovek nema zatomatizovane ovladani auta. Auto je skvely pomocnik, takze sup za volant a ridit 🍀
Zenske, kolik mate bund a kabatku na prechodove obdobi? Ja mela skoro cely zivot vysokou nadvahu ci obezitu a velikost 44-46, takze jsem mivala jednu bundu nebo svetro-kabat. Letos se ale vejdu do vel.40 a ponekud jsem se rozsoupla...mam vetrovku na beh, sustakovku na turistiku, kratkou tenkou perovku, městský trenchcoat, uletacky leopardi kabatek, na ceste jeste plysovy kabat a Woox vetrovku. Tak si rikam, jestli to unosim, ale uz neplanuju pribirat, maximalne jeste par kil sundat, coz uz nebude znamenat zmenu konfekcni velikosti, tak si to nejak uzivam 😁
@martiniquest 40 je super, jak se ti to povedlo?
@martiniquest Rozumím tomu 😟 Já třeba byla schopná dojet po městě z bodu A do bodu B, manžel chválil, jako že super. No a potom jsem vylezla z auta a klepala se, že to bylo normálně vidět. Co je KBT?
@nazka Byl to dlouhy proces. Zacalo to nejak samovolne po prvnim porodu. Zacala jsem se zajimat o kvalitni jidlo, prestala drzet nesmyslne diety a razem jsem rok po porodu byla v minusu 10 kg. A rok po druhem porodu dalsich 10. Takze mam ted nejmin, co jsem jako dospela mela, tj 71-72 kg, uz to drzim rok a uzivam si noveho tela. Jeste mam v planu sundat cca 5 kg, ale priznam se, ze uz dost tlacim na pilu, ztratila jsem nadhled a tu lehkost a vubec mi to nejde. Trpim zachvatovitym prejidanim a musim na sebe opatrne.
@emillyhk kognitivne behaviorální terapie
@martiniquest Mívala jsem kratší kabátek, delší kabát, koženkovou bundu, dva trenčkoty a tvídové sako. Unosila jsem všechno 😉
@emillyhk Je to o tom, ze si ted znovu buduju sebevedomi a pozitivni prozitky z rizeni. Zacala jsem jezdit trasy, ktere ve mne vyvolavaly nejmensi miru uzkosti, a kdyz jsem se adaptovala a prestala se na nich bat, postupne zvysuju latku. Pro me je nejvetsi peklo dlouha rovna cesta, hlavne mimo obec (jezdim jak s hnojem, bojim se rychlosti, pritom driv jsem jezdivala 90-100), postupne se přidal strach z mostu, nadjezdu, kopcu...strasne stavy. Ale uz se s tim ucim pracovat
@emillyhk Na kozenkovou bundu taky porad koukam. Uz jsem jich doma nekolik mela (rada nakupuji na Aboutyou, takze objednam mega balik a v klidu doma zkousim), ale porad to neni ono. Asi bych radeji kozenou, ale je mi lito za ni dat 3-4tis,kdyz nevim, zda ji vynosim
@martiniquest Taky jsem bývala fanda About you, přešla jsem na Zalando. Vyhovovalo mi, že jsem objednala balík věcí, v klidu doma vyzkoušela, jestli to zkombinuju s tím co už mám a zbytek vrátila 👍 Kolegyně si klepala na čelo, ale bylo to pohodlné a dost mi to pomohlo nekupovat oblečení, které jsem později nenosila. Je fajn najít spřízněnou duši 😉😄

Hned je to tu veselejsi 🙂