Mít dítě s mužem s postiženým potomkem? Anketa.
Holky, udělaly byste si dítě s chlapem, co má už jedno postižené dítě z předchozího vztahu?
Jde o anketu.
Někde tu byla diskuze,zakladatelka těhotná s dvojčaty,její manžel nebo přítel má 7leteho postiženého kluka,kterého mají na víkend.Téma diskuze bylo,ze těhotná ty víkendy,chtěla trávit mimo domov.
Ne, nechtela bych mit dite s chlapem, ktery uz dite ma. V tomto mam jasno
@bereni O kamarádce nepadlo žádné slovo. To spíš si lidé automaticky domysleli.
Milá zakladatelko této ankety, včera jsem narazila na diskuzi na jiném portále, kterou jsem celou přečetla z přání zakladatelce ( kterou ji uštědřila jedna z diskutujících)aby se jí narodily postižené děti se mi totálně navalilo, hnus...Zakladatelka na mě působí rozumné a očividně hledá nejlepší východisko s velkou empatii pro všechny zúčastněné.Vy jste se nejspíše rozhodla udělat si vlastní pruzkum,nýbrž zde šíříte absurdní bludy.Dle předešlé diskuze:
1.otec zájem o dítě jeví
2.Máte lékařské vzdělání? Dítě jste osobně viděla a vyšetřila jej,nebo jste natolik zdatný diagnostik,ze zvládnete pouze po přečtení pár řádků házet dětskými diagnozami.. Pokud ano tak vam gratuluji jste snem každého zdravotnického zařízení
3.Dle tamní diskuze má dítě poruchu řeči
4.Dle předchozí diskuze zakladatelka i její chlap genetické vyšetření absolvovali před jejím těhotenstvím
5.Zakladatelka několikrát uvádí že o péči o dítě se s chlapem střídají
6.Váš osobní život musi být velmi nudný když máte potřebu řešit cizí problémy jako člověk který s tím nemá absolutně nic společného a zakládat ankety na dalších portálech.Nejspíše nebudete nejostřejší tužka v penále ale pěkná chudinka.
@nungwi Pěkné, ale kdyby tomu tak bylo, tak by se ten problém vůbec neřešil. Tak to vidím já ze svého pohledu. A někdo je v těchto věcech ortodoxní, někdo jak se zdá zase liberální.
Předpokládám že vás nikdo nežádal o jeho řešení založením ankety ještě navíc s úplně jinými informacemi než byly uvedeny? Nepřijde vám to trapné jak tedy chcete získat objektivní názor diskutujících ač jsou liberální či ortodoxní? Pokud mají lidé odpovídat na anketu měly by zaznít přesné informace, ne vámi pozměněné či dokonce zcela zcesne. Dle vaší fotografie zcela jistě jste nedospěla ještě do věku ve kterém by jste byla schopna toto pobrat
Kdyby ten problém, jak vy říkáte podstatě neexistoval, tak by nemusela být založena několikastránková diskuze, kde se řešilo, to co se řešilo. A zpočátku se tam žádné velké bratříčkování nekonalo. Toho jsem si všimla, spíše na konci, kdy se ucítila potřeba dotyčnou před někým ochránit. Najednou vlastně prvotní problém neexistuje a vše je zalité sluncem. Poněkud pokrytecké bych řekla. Zakládat ankety si každý může na, co chce. Máte rádi moravský bochník?
Tak to neni dobry clovek ale zmrd - dobry clovek kvuli nove rodine nezavrhne potomky z predesleho vztahu. Nesla bych do toho, ne protoze bych se bala pripadneho postizeni u ditete, ale protoze je vysoce pravdepodobne, ze tenhle krivak jednou, az ho to trebas prestane bavit s maminkou, zavrhe i toto nove dite. Muj muz ma deti z predeslych vztahu a zadne nejen ze nezavrhl, ale vsechny tri i to posledni, co ma se mnou, ma stejne rad.
Také jsem tu diskuzi četla, zakladatelka v ní primárně chtěla znát názor zda-li je v pořádku nebo spíše jak vyřešit situaci kdy čeká dvojčata ( rizikové těhotenství) a vzhledem k chování syna chlapa navrhla způsob řešení že by po dobu těhotenství každých 14 dní pobývala u svých rodičů. Nikde jsem se nedocetla o zavržení dítěte z předešlého vztahu ať už ji či jejím chlapem. Diskuze se stočila úplně jiným směrem jak to už na takových portálech očividně bývá. Řešil se tam zdravotní stav dítěte ( byla jsem prekvapena kolik perfektních diagnostiku, kteří hází diagnózy od stolu tady máme), řešil se bývalý vztah apod... Trochu nechapu proč zakladatelka odpovídala na věci, které absolutně nesovisely s jejím dotazem já bych je ignorovala.Odpovědi na svůj dotaz dostala poskromnu ale řešení vztahu s ex tam bylo nespočet. Já mám dceru, která má diagnózu stejnou jako dítě z diskuze tudíž mohu říct že projevy popsané v předešlém příspěvku dobře znám,absolvovala jsem s ní nespočet psychologickych vyšetření vždy se stejným výsledkem a to tím že je dcera po této stránce v pořádku.V předešlé diskuzi se okamžitě začalo házet diagnozami autismus atd...byt jsem se dočetla že psychologické vyšetření ditete proběhlo,pokud se dítěti s dysfazii člověk věnuje,spolupracuje s odborníky tak časem dysfatika nerozeznate od zdravého, ale nikdy by mne ani moje okolí nenapadlo říct o mé dceři že je postižena! Zakladatelka tam uvádí že logopedka u které s chlapem a dítětem byli řekla že se u dítěte projevují znaky závislosti na počítačových hrách... U dysfatika počítačové hry? Tak to u nás absolutně neexistuje, moje dcera má nastavený pevný řád a určitě bych ji nikdy k počítačovým hrám nepustila.
Ve finále bych se ani nedivila, kdyby předešlou diskuzi založila opět nějaká,, aktivní " kamarádka, aniž by se jí to týkalo ( vzhledem k této zkušenosti že i úplně cizí člověk obětuje svůj čas k řešení problémům úplně někoho cizího) V předešlé diskuzi bylo uvedeno že s dítětem se pravidelně oba zúčastnění stýkají, tudíž mne přijde absolutně irelevantní, aby o něm cizí lidé tvrdili jak je postižený a vymýšleli diagnozy ba dokonce přáli dotyčné postižené děti ....
Jak "udělaly"? Jako že dítě je nějaká vec a je možnost výběru či zdravé či postižené???
Mám dítě s vývojovou dysfazii a diabetem, je to náročná péče, ale stojí mi za to ❤️ mladší syn je zatím zdravý...
Záleželo by na spoustě faktorech, jak už je tu psáno. A ocenuju ženy, které na rovinu řeknou, že by nechtěly dítě s mužem, které už děti má. Je tu spoustu diskuzí typu nesnáším přítelovo děti atd...
Já s největší pravděpodobností už další děti nechci.
Ale naopak by mi nevadily děti partnera. Pokud je samozřejmě vidět, že se o ně pečlivě stará.
Mám v okolí spoustu žen, které mají děti s mužem, které už děti mají, a netají se tím, že má manžel přiznanou minimální mzdu, aby nemusel platit vyšší alimenty. O takovém muži bych měla vlastní mínění...

Ne nechtěla bych mít dítě s chlapem který má postižené dítě. Bez ohledu na okolnosti proč je dítě postižené,nechtěla bych se o to dítě starat.