icon

Mladé maminky do 23let. Kolik nás tu je?

stylly
30. črc 2010

Pojďme všem dokázat, že i my to zvládáme naprosto stejně jako maminky po 30. 😉 Často slýcháváme otázky typu:"Proč máš dítě tak brzo,..??A tak,....tak to máme společné téma.....

pellullinka
10. únor 2011

@baradolezal kariéru můžeš dělat vždycky!!! 😉

baradolezal
11. únor 2011

pellullinka - to jo, ale budu zacinat od znovu... jak jsem ale psala... nelituju 🙂

mili88
15. únor 2011

Jééé já se přidám pokaď mohu. v Dubnu mi bude 23let a mám 3dcerky první se mi narodila 4dny před osumnáckou´druhá se mi narodila skoro před rokem a třetí se mi narodila teď v Prosinci...Terezka té bude teď v březnu rok má daunuw syndrom a Justýnka ta se narodila v prosinci a je uplně zdravoučká jako ta první Natálka🙂 Nesnáším jak nás lidi odcuzují že jsme Tery nedali do ustavu a máme jí doma přeci je naše

pellullinka
15. únor 2011

@mili88 tyo ty jsi odvážná!!!tři dětičky a hned takhle po sobě 🙂
A proč byste jí měli dávat do ústavu? přece nejsme nikde za totáče bože.

mili88
15. únor 2011

Njn to víš když chodíš do poradny stím že ti vyšli pozitivní testy a dr ti šáhne na břicho a řekne to máte zaražené jen prdy těhotná nejste pak tam jdeš za 3měs. opět pač ti roste břiško a pak tě teprva prohlídne jak má a řekne ti jste ve 4měsíci těhotenství tak už bylo pozdě dát to pryč. No a jinak to víš lidi jsou furt blbý odcuzují nás že máme mezi zdravími dětmi postižené a že jim berem dětcví že akorát vydí starosti a péči o postiženou dcerku..Ale přitom Tery je díky Natce to je nejstarší moc šikovná sama sedí leze mluví začíná si ztoupat což by v ustavu neuměla vůbec tam by se jí tolik nikdo nevěnoval jako mi doma

mili88
15. únor 2011

jo aby vás nemátlo.. Miminko které se mělo narodit v lednu se narodili v prosinci 34tt a překlepla jsem se bude mi 24let

pellullinka
15. únor 2011

@mili88 určitě je lepší že je doma, bude zvládat víc věcí a domácí prostředí podle mě taky hodně pomáhá...

stylly
autor
15. únor 2011

@mili88 ty máš ty dětičky pěkně za sebou jako káčátka 😵 🙂

mili88
16. únor 2011

přesně tak je šikovná díky tomu že se jí věnujem a dáváme vše co potřebuje.. Stylly: To víš když jdeš na gyndu že jsi těhotná a furt ti tvrdí že ne a až ve 4ti to potvrdí tak už jsme si to nechali stejně bylo pozdě.. Ale dá se to zvládat kolikrát teda odpadnu jak špalek ale jo dá se to. A aspoň Terynka z JUstýnkou až budou větčí si více budou rozumět.

stylly
autor
20. únor 2011

@mili88 Držím moc palce ať je vše ok,..a ať máš sílu 😵

pellullinka
21. únor 2011

@stylly moc sem nechodím číst ostatní diskuze nebo tak...takže moc nevím o jaký spor jde v diskuzi

stylly
autor
21. únor 2011

@pellullinka tohle je celoplošné,....

pellullinka
21. únor 2011

@stylly já vím, ale netuším o co jde

pipiii
21. únor 2011

ahojky, ja jsem mela svatbu v 21 letech🙂 Amalku jsem mela ve 23letech, ted ji je mesicu a me je tedy 24 🙂bydlim v Praze a pripadam si tady jak blazen nekde z Marsu 😀 vypadam opravdu mlade, ze me vsichni tipuji tak kolem 17ti takze ke me to dite nejak nejde a koukaji zda je to moje sestra, nebo dcera?! nebo jak to je😀 ale me je to jedno..jen ty pohledy jsou nekdy opravdu dost neprijemne. A jak tu vetsina pisete, kamaradi pari, chodi si uzivat zivota atd a nejak me nechapou..manzelovi je stejne jako me takze jsme oba nepochopeni spolecnosti🙂

moncicak.as
21. únor 2011

@pipiii Zdravím tě 🙂 Mě je taky 24, vdávala jsem se taky v 21 letech, Táďa se narodil v mých skoro 22 letech. Taky žijeme v Praze a manžu mám o půl roku mladšího... 😀 U nás nikdo ale blbě nekouká, a to vypadám taky mladě, si myslim 😀

pipiii
21. únor 2011

@moncicak.as manzel je taky o pul roku mladsi 😀 ja proste nevim ale ty pohledy v obchodnim centru, kdyz jsem mela bricho tak v metru...no u mych rodicu v jablonci se citim dobre, tam je vice mladych maminek co potkavam ale tady se budu dobre citit asi ve 40ti nejdrive na tech detskych hristich atd 😀

bettyx
22. únor 2011

Ahoj holky, našla jem tuhle báječnou diskusi.... mě je 23 -ještě.. manželovi už 23... máme zrovna douletého synka a čekáme druhé miminko.. tedy zatím podle domácích testů a krevního testu... svatbu jsme měli teď v létě... druhé miminko manžel nechtěl, protože okolí furt řikalo jak jsme mladí atd. -však to taky znáte... též se spousta lidí podivuje že ve svých letech máme už dítě.. i se nás už ptali úplně cizí lidi v obchodnim centru když jsme malému kupovali botičky kolik nám je let a jestli nemáme to batole náhodou půjčené.. V práci jsme těhotenství zjistily dvě, ale té druhé bylo 32let.. těhotenství(své první) zjistila pár dní po mě a já se ji zeptala jestli nemá trochu strach o tom jak to bude zvládat že já se trochu bojím že chci být dobrá máma, ale miminka znám jako půčit a chovat a při pláči vrátit.. no, ona koukala jako puk a pak z ní vylezlo že na rozdíl ode mě má nějaké zkušenosti, takže se nemá čeho bát... připadala jsem si jako naprostý tele.. Strach byl zbytečný.. mláďátko zvládám víc než s přehledem a myslím, že my mladé maminy máme výhodu že jsme samy ještě hračičky a nemáme problémy s hračkami co vyluzují zvuky, s bubínky, tamburínami a jinými super hlučnými hračkami..
DRŽÍM NÁM VŠEM PALCE!! PROTOŽE JSEM NEJLEPŠÍ! 🙂

bettyx
22. únor 2011

OPRAVA!! JSME NEJLEPŠÍ!!! v té rychlosti se mi podařilo otočit pořadí písmen 😅

pellullinka
22. únor 2011

ahoj mamči, vítám vás 🙂
já se vdávala taky ted v 21 v sprnu, ale Kubíkovi budou ted v březnu 2.
Ted už lidi moc neřeším, ale s tím pupkem jsem ty pohledy snášela opravdu špatně, ted si to spíš užívám, když vidím ten údiv a nejlepší je když jdeme s manželem všichni 3, to čumí ještě víc 😀
ne, opravdu už se musím smát...ale obdivuju vás co čekáte nebo už máte druhé dítko, já si neumím představit mít ted druhé....A studuje z vás ještě někdo?

bettyx
22. únor 2011

@pellullinka ahoj, já měla podávat přhlášku na vysokou, ale poněkud mi do toho vlezlo druhé miminko, takže asi rok počkám.. a po škole na VOŠ mě nevzali že na dálku to nejde, či co a že teda nemá smysl abych dělala příjímací test když jsem těhotná.
Jinak na nás taky okolí blbě čučí -na hřišti si o nás dokonce šuškaj, takže jsme se poučili a chodíme tam jen když tam nikdo neni -nebo jen dvě naše známé kterým přijde naprosto normální že máme dítě.. nejvitpnější na tom je, že moje tchýně byla ve svých 24letech před 30lety nejstarší prvorodička v porodnici a moje máma zase řikala že byla stará na vdávání a bylo jí 22 -že všechny její vrstevnice už měly i děti.. a dnes?? dnes je holka v jinym stavu v 18 a už se o ní špitá a dopředu je nevyzrálá špatná matka a stejně na ni přijde sociálka protože nic nemá a blábláblá...

hehena
22. únor 2011

@pipiii teda ouplně náhodou jsem sem vlezla a jen něco maličko přečetla... PIPII naprosto tě chápu! mě příde, že v Pze obzvlášť se lidi prostě blbě dívaj... já jsem sice o pár let starší než vy, ale teď se mě paní na masáži kupříkladu ptala, že se diví, že jsem chtěla dítě tak brzy, tak jí říkám: jako jak to myslíte? no, že to dneska není běžný... tipovala mi nakonec tak max. 23.... kamarádka si dokonce poslechla dost blbý narážky v metru, když matka svojí dceři při pohledu na kamarádčino břicho vysvětlovala, že ať proboha nemá dítě tak mladá..... 😕 i my jsme s manželem občas za exoty (můj muž je mladší o půl roku 🙂... tady je ten tred holt jinej a když máš dítě dřív jak ve 30 je to brzo.... 😅 já rodila téměř v 28, ale vypadám o něco mladší a na oddělení šestinedělí se mi to jevilo občas jako handicap (ale asi některý sestry jsou už od přírody tak prudný ) 🙂)...

pipiii
22. únor 2011

@hehena nojo proto jsem radsi rodila u nas na ,,vesnici,, v jablonci kde je paradni krasna porodnice a jeste ke vsemu zadny spatny pohled 🙂 ale s druhym ditetem opravdu pockama, at si pripadam ze konecne patrim do tehle spolecnosti .-D

hehena
22. únor 2011

@pipiii hele až budeš starší budeš užívat, že ti tipujou, že jsi tak mladá 🙂 😵 a druhý dítě měj, kdy ty chceš... na společnost se vykašli...
já chtěla dítě v 25, měla bych ho tenkrát v 26 a teda ty řeči byly neuvěřitelný... brali jsme se, když mi bylo 26 a kupříkladu manžova babi se neovládla a pomalu nás sjela (spíše mě, bže chlapa asi do ženění ženská nutí bo co 🙂), že teda to nééé, že se dneska lidi berou nejdřív ve 30 🙂)) no tenkrát jsem jen na sucho polkla, bo mě to hodně zaskočilo... aspoň člověk věděl, co si o mě, jako o partnerce pro jejich vnuka, myslí 🙂)
a jinak bych šla taky rodit do menší porodnice, kdyby to šlo... v pze je to opravdu všechno honem rychle, moc porodů...

pipiii
22. únor 2011

@hehena ja jsme mela po porodu nejaky zdravotni problemy a potom mi museli brati zlucnik, takze ja se ted opravdu do druheho nehrnu, budu mit doma rozmazlenou holcicku 🙂

hehena
22. únor 2011

@pipiii budeš mít pak velkou pomocnici 🙂 😵 ale musím obdivovat, jak krásně vypadáš.... taky bych chtěla... moje tělo to těhotenství nějak nepobralo, takže já vypadám fyzicky dost hrozně.... navíc se mi po císaři nestahuje břicho, takže pecka 🙂))) no a taky doufám, že mě napodruhý líp zašijou 😀 kvůli porodu taky nespěchám, ale musím říct, že se na miminko zas začínám těšit, což je nebezpečný, bže se za chvíli budu chtít zas rozmnožovat 😀
takže po porodu hned na operaci žlučníku? no potěš...

pipiii
22. únor 2011

@hehena no ja jsme uplne znicena lekama a vsim..pul roku jsem mela sileny bolesti az jsme padala do bezvedomi, vezla me i sanita a oni me poslali na psychiatrii ze mam dochazet a dali mi leky!!! cely pul rok jsme trpela kolikovymi zachvaty.-X az to doslo silene daleko a mela jsme uplne hnedou moc a silene jsem zvracela tka me tak manzel odvezl(do motala kde jsme byla i prdetim!! a neudelali mi ani zakladni vysetreni) a konecne me udelali utz brischa a zjistilo se ze mam ucpany zlucovod a zlucnik plny kamenu a pisku. takze jsem sla nejdrive na vyndani toho kamene ze zlucovodu (pres pusu) a 3 tydny na to operace zlucniku, nikdy v zivote jsme nebyla tak nastvana!! protoze kvuli tem silnym antidepresivum coz me porad zvysovali dvaky jsme musela ze dne na den prestat kojit! a jeste k tomu ze me delali blazna ☹ do tedka mam problemy se zazivanim atd ale uz mi je krasne bez zlucniku...☹ hold to ze vypadam pekne z vnejsku neznamena ze vypadam dobre uvnitr ☹

hehena
22. únor 2011

@pipiii no tak to je dobrej mazec ...... to se pos*ali ne???? pánaboha jeho... tak antidepresiva na žlučník, no ať žijou někteří naši mudři... doufám, že zrovna tihle poděkovali a odešli... nechápu...
já jsem zase celý těhu řešila porod... jsem kardiak a oba mí kardiologové mi tvrdili, jak můžu rodit pěkně normálně, že všechno v pohodě, že jizvu na srdečním svalu ani nemám, takže ok až jsem si připadala jako hypochondr..... až do konce těhu jsem chodila ke svýmu gyndařovi, bže měl i monitor, abych v podolí nemusela čekat. a ve 40 tt si to nakvačím do podolí i se zprávama a sestru málem klepla pepka, takže se horečně telefonovalo k Apoli, ať si mě převezmou, že v podolí nejsou na takový jako já vybavený, kdyby se něco potento... a byl pátek odpoledne 🙂))) ještě jsem musela na konsiliární do Ikemu, kde mi teda mudra řekl, že normálně ani náhodou, že i kdyby byla u mě pravděpodobnost jen 10%, že se to poto (mluvil o tragédiích na porodním sále a já zelená jak sedma🙂)), tak je to prostě velký číslo a že kdybych teda císaře odmítala, tak jen porod za monitorování - to jsem pak ani nezjistila, co to je 🙂))... celej víkend jsem ležela s nohama nahoře, aby se náhodou Kubínovi nechtělo ven.... u Apoli nám řekli, že tam teď nikdo není, kdo by to s námi probral a že teda v pondělí do poradny - tam se samo divili, že jsem nechodila k nim do rizikový poradny pro těhule s kardiopotížema a že teda jednoznačně císař, bže při porodu vzniká hromada mikrospazmů, což je můj problém, a mohlo by to dopadnout blbě... no a druhej den mě kuchli, pak mě chtěli transfúzovat a pak jsem si musela píchat Clexan, že ouplně tragický výsledky a prý tromboza a já nevím co 🙂))) takže vtipný... teda to moje vtipný... to tvoje teda moc ne! 😠
teď jsem zas měla nějaký potíže, zase mě honili po všech čertech, až jsem se na to vybodla a radši chodím na fyzioterapii... 🙂))) tak mudrům zdar lidi...

clare379
28. únor 2011

ahoj,mě je 18 a jsem ve 4.měsíci,sice doma všichni šíleli ale s přítelem se na mimi moc těšíme 🙂

pellullinka
1. bře 2011

@clare379 ahoj, gratuluju! A držím palce 🙂 mě bylo 19 když jsem otěhotněla

Strana