icon

Moje dcera se chce vdávat.

19. čer 2020

Dobrý den, jsem v šoku z situaci kterou doma řešíme. Moje dcera (19) přišla domů s tim že jí její přítel (21) požádál o ruku. Jsou spolu teprve 2 měsíce, navíc dcera ještě bydlí s námi a studuje. Moc času spolu navíc netravi ,vždy jenom pár hodin týdně. Napadlo mne jestli není dcera těhotná, ale to prý ne. Když se ptám proč se tak brzy berou tak mi dcera odpoví že z lásky. Vůbec nevím jak to bude po svatbě, jestli třeba budu bydlet u jeho rodičů , u nás bydlet nemůžu (Máme malý být a dcera má navíc pokoj s mladší dcerou). Dcera říká že o bydlení ještě nepřemýšleli, pokoušela jsem se jí to několikrát rozmluvit, že mají ještě čas, že jsou spolu teprve dva měsíce. Ale jedním uchem tam a druhým ven. Ja hlavně vůbec nechápu proč se berou, přítel dcery a jeho rodinná jsou silné věřící tak možná proto. Manžel je z toho na nervy, jemu se přítel dcery nikdy nelíbíl,nikdy to ale nedal najevo.

Strana
z6
bonavoxa
21. čer 2020

@andelka Nejsem rozvedená, ale nebylo od toho daleko. Rozčarování přišlo, ale ,,řešení" bylo ještě horší. Naštěstí nade mnou nebesa držela ochrannou ruku. Co jsem si s tím vším zažila, jsem ráda, že jsem se tomu stigmatu rozvedené vyhnula...Teď k tomu už prostě nemám ten přístup, však co, to se stává dnes běžně.

rezusesmichy
21. čer 2020

@bonavoxa nevím, ale myslím si že dnes nikdo rozvod nebere jako stigma. Mozna tak za dob našich babiček a maminek, kdy se doopravdy většinou vina za rozvod dávala ženě, i když to samozřejmě kolikrát nebyla pravda. Na druhou stranu budu mít radši to označení rozvedená než nešťastně vdaná.

andelka
21. čer 2020

@smudlinka10 aha, tak to jsem nepochopila, jak jsi psala,že díky Bohu rozvedená nejsi. Takže budeš, časem. Držím palce,ať to proběhne dobře a rychle už. A hodně štěstí v novém vztahu.🍀
Já už jsem dva roky zase vdaná 🙂

bonavoxa
21. čer 2020

@rezusesmichy Byla jsem téhož názoru, ale prostě má zkušenost je jiná. Spousta lidí generace našich rodičů, jejich rodičů,..to bere jako velkou tragédii i dnes. A setkala jsem se i s předsudky u lidí, kteří sami byli buď rozvedeni nebo si rozvedeného vzali.

rezusesmichy
21. čer 2020

@bonavoxa ale to jsou jen předsudky. Kdo bude chtít tak se skrz prsty bude dívat na všechno ve svém okolí. A poku d tyhle předsudky mají i ti, kteří si sami rozvodem prošli nebo si někoho rozvedeneho vzali, tak je to více než smutné a rozhodně by mě jejich pohled na rozvod nerozhodl.

bonavoxa
21. čer 2020

@rezusesmichy To chápu, taky to beru, že lidi jsou různí. Jen bych se prostě nehnala do manželství s ,,berličkou", že kdyžtak se rozvedu, že to ,,nic" není. Asi tak.

rezusesmichy
21. čer 2020

@bonavoxa tak to určitě ne. To už je špatně něco od začátku. Ale stát se to může a není to hanba.

sudylichozrout
21. čer 2020

@journals Helejt s tim kourenim. Nasi to o mne vedeli, mama je celozivotni nekuracka a ja si myslela, ze to nepozna 😂 Chodila jsem vecer vencit psisko a dala si k tomu cigarko. Nikdy mi na to nerekla ani popel, nechtela mi delat sceny, protoze vedela, ze by to stejne k nicemu nebylo. Bylo mi 16+.

tensorflow
21. čer 2020

Nedavno jsem cetla knizku Lidmily Pekarove Jak zit a nezblaznit se. Ve fotce pridavam priklad toho, co doporucuje mladym lidem, kteri uvazuji o snatku. Klidne bych to zkusila aplikovat na tvoji dceru - rict, ze ji ve snatku podporis, ale predtim chces, aby se se svym partnerem zkusili trochu lepe poznat v ramci podobne krizove situace.

andelka
22. čer 2020

@tensorflow to je velmi dobrý nápad. Je fakt,že my jsme kdysi noc takového nezažili,a asi to byla škoda. Já jsem před svatbou měla pochybnosti i tak,ale nechala jsem se přesvědčit. Takovou zkoušku by neokecal. S druhým manželem to bylo snadné, to jsme měli tolik zátěžových situací,že jsem si byla jistá.

rezusesmichy
22. čer 2020

@andelka nápad to možná dobrý je, ale pochybuji, že někdo kdo si tak tvrdohlave stojí za svatbou a vůbec neřeší co bude pak se bude chtít něčeho podobného zúčastnit.

andelka
22. čer 2020

@rezusesmichy to jo. Ale pokud by to vzešlo od jednoho ze snoubenců,tak by to bylo rozhodně dobré.

tensorflow
22. čer 2020

@rezusesmichy Na druhou stranu je to jen dovolena. 🙂 A jet na dovolenou vymenou za podporu rodicu mi neprijde jako velka obet...

krtcice
22. čer 2020

@tensorflow tak to bych teda dobrovolně nepodstoupila ani za nic 🙈 ani po týdnu vztahu, ani po 50 letech manželství, fuj mám po náladě jen to čtu 😒

tensorflow
22. čer 2020

@krtcice Uprimne? Zazila jsem na dovolenych i vyrazne horsi situace nez jaka je popsana v te knize. A jsou to prave tyto situace, kdy clovek musi premoci bolest, hlad, nepohodli, unavu a zoufalstvi, ktere se nejvice vryji do pameti a tvori nejsilnejsi zazitky.

krtcice
22. čer 2020

@tensorflow kdybych musela, tak bych musela o tom žádná. Ale taky bych koukala co nejrychleji se dostat do pohodlí. Na mě tohle neni, ráda si podobné zážitky odpustím 😀 dobrovolně ani za nic. A asi bych takové zažitky co nejryvhkeji vytěsnila...
Ale to je jen můj pohled, pokud by to nékomu vyhovovalo, ok. Ovšem přijít s tím moje dítě, tak ji tohle budu rozmlouvat víc než tu svatbu.

madbetka
22. čer 2020

@krtcice Tak ono v zásadě nejde o to, že se musí nutně jet pod stan do bouřky. Ale že by pár měl zažít nějakou krizovku, něco, kde se ukáže, jak dokáží fungovat i v nepohodě, s tím rozhodně souhlasím.
My jsme spolu třeba dělali tábory pro děti, to nás prověřilo neskutečně 😃

andelka
22. čer 2020

Když už jsme u toho..miluju film Svatební cesta do Jiljí.

mysh_me
22. čer 2020

@tensorflow a jak to v knize dopadne s Karlem a Sabinou? Vezmou se, i presto ze smrdel a byl nechutny? 😀

krtcice
22. čer 2020

@madbetka tak my jsme se teď brali po 12 letech vztahu a 3 dětech, jeden by řekl, že jsme prožili až až, ale až takovou krizovku jsme teda nezažili. Právě ani nechcem, nevyhledáváme. A zas i kdyby jsme se vzali hned po měsíci, tak teď vidím, že by to vyšlo. To je hrozně individuální v každém páru... někdo se zná týden, sestěhují se, a prožijí spokojený život, nékdo zas spolu x let randí, než se sestěhují, další roky spolu bydli, teprve pak svatba a děti, a stejně jim to vyjít nemusí.

tensorflow
22. čer 2020

@mysh_me pokracovani 🙂

tensorflow
22. čer 2020

@mysh_me a pro jistotu pokracovani i Jarmily a Premka 😀

andelka
22. čer 2020

Tak Karla a Sabinu jsem čekala. Je to velká pravda. Taky jsem to dřív neviděla. Ale je to fakt.

andelka
22. čer 2020

Můj současný muž je jak z druhého příběhu. Velká opora, nic není problém, a doplňujeme se.

mysh_me
23. čer 2020

@tensorflow diky za pribehy, pobavila jsem se 😀 je to teda jedno priserne klise vedle druheho 😀 ale chapu co tim chtel autor rici. Sice nesouhlasim s tim, ze zivot a souziti dvou lidi jde zjednodusit na jedno stanovani, kde je to hned bud a nebo... ale samozrejme je pravda, ze krizove situace vztah proveri a daji nam dobry nahled na to, do ceho jdeme. O povaze druheho se da zjistit dost i na normalni dovolene, kdy jste spolu nekolik dni v kuse a vidite jak se druhy chova v jinych situacich, nez na jake jste zvykli... ani to nemusi byt hned katastroficke stanovani 🙂

Strana
z6