icon

Možnost sledování miminka v inkubátoru přes online kamery

6. lis 2025

Holky, viděly jste tohle?
Nemocnice teď nabízejí možnost sledovat miminko v inkubátoru i z domova – třeba přes mobil nebo počítač. Podle lékařů je to obrovská pomoc hlavně pro rodiče předčasně narozených dětí, kteří tak mohou být se svým drobečkem aspoň „na dálku“.

V Ústí nad Labem teď nainstalovali dalších osm kamer, a podobný systém už funguje i v pražské porodnici U Apolináře, kde s tím mají první zkušenosti.
Přijde mi to jako krásná myšlenka – aspoň trochu uklidňující pro rodiče, když nemůžou být pořád u miminka.

jennyska
6. lis 2025

@anonym_autor to je perfektní! Vůbec si neumím představit, co musí rodiče takových dětí prožívat a jak moc těžké je v podstatě jen "sedět" doma a čekat na nějaké zprávy nebo možné návštěvy.... Není to přecijen osobní kontakt (nad ten není nic), ale aspoň to, že ho vidí, musí rodiče hodně uklidňovat a těšit. Mám z toho dobrý pocit 🙂

autor
6. lis 2025
@jennyska

@anonym_autor to je perfektní! Vůbec si neumím představit, co musí rodiče takových dětí prožívat a jak moc těžké je v podstatě jen "sedět" doma a čekat na nějaké zprávy nebo možné návštěvy.... Není to přecijen osobní kontakt (nad ten není nic), ale aspoň to, že ho vidí, musí rodiče hodně uklidňovat a těšit. Mám z toho dobrý pocit 🙂

@jennyska Přesně tak, taky si říkám, že tohle jsou vymoženosti, o kterých jsme si dřív ani nesnili. Osobní kontakt to sice nenahradí, ale aspoň trošku to rodičům pomůže zvládnout to čekání a dodá jim klid.

kokoska29
6. lis 2025

Mě se to líbí moc. Z domu může miminko sledovat i rodina, babičky, dědečkové kteří by se třeba za prckem nedostali. Případně situace že s miminkem je tam maminka ale třeba tatínek být nemůže protože musí chodit do práce nebo je doma s dalším dítětem.

Jasně že nejlepší je osobní kontakt ale jsou situace kdy to prostě možné není a je fajn že se to dá teď už řešit.

Mělo by to být všude 🍀

darkwitch
7. lis 2025

Mě teď překvapilo že je to novinka, sestřenice z Holandska nám posílala link na záběry z inkubátoru, když se jí narodily děti a tem je dneska kolem osmnácti.

lucie7411
8. lis 2025

My takhle sledovali naše dvojčátka už v roce 2020 ve fakultce v Olomouci❤️💙