icon

Může být mezi ženou a mužem jen přátelství?

floruska
17. lis 2019

zdravím jen mě to tak zajímá,zda si myslíte ýe mezi ženou a mužem muže existovat
jen přátelství bez žádného sexuálního podtextu?
já si třeba myslím že ne že existuje vždycky jeden kterému se ten druhý třeba líbí ale neřekne mu to
myslím si že je tam vždy nějaký sexuální podtext co myslíte vy?
znám spoustu kamarádu kluk a holka kteří se svěřují a řeší spolu ruzné takové své věci
ale i tak si myslím že se vždy jeden tomu druhému muže líbit nebo tak ale že mu to říct nemusí

Strana
z2
aklin
18. lis 2019

Take mam kamarada.

odula
18. lis 2019

@biedronka10 přesně. V hlavě srovnany. S trochou umu by asi kazda ženská dokazala chlapa svést... Když by chtěla. Ale proč ze jo. Podle mě je strašná škoda si zavřít dveře k přátelství s chlapem jenom proto ze bych v něm apriori viděla potenciální sexuální (romantickej) objekt nebo bych si myslela že on tak musi videt mě.

biedronka10
18. lis 2019

@odula no ja bych asi nesvedla. Ani nejsem krasavice. Ale ja to mam nastaveny uplne jinak. Ja v kamaradovi vidim spis i toho brachu, ktery mi vzdy hrozne chybel, protoze moji vlastni bratri stoji za prd a ja tim cely zivot trpela,,takze to mam dobre srovnany hned o zacatku. Proste je to o mozku a uvazovani a tech mantinelech. Treba ja vim, ze proste muj manzel je ten nej a z vyssich duvodu, cilu a pohnutek, nez jsou bezne se stal mym muzem a ani to nedokazu vysvetlit, a je na uplne jinem levlu, no proste jeho miluju a mam k nemu tu manzelskou uctu. Ti kamaradi jsou proste zase nekde na jinem levlu. Proste uplne odlisne urovne, ktere nelze smichat dohrpmady. Proste nevim jak to vysvetlit, mam to rak v mozku nastaveno.

urtica
18. lis 2019

@odula
@biedronka10 Holky, ale v tom dotazu jde právě o to, že to může být jen z jedné strany...já třeba měla v životě dost kluků, kde to z té mojí strany čistě jen přátelství bez postranních úmyslů bylo, ale v každém z těch případů se (dřív nebo později) ukázalo, že druhá strana od toho čeká něco víc...i když se to třeba zpočátku nezdálo...s jedním z těch kamarádů jsem o tom mluvila a on sám připustil, že vlastně všechny jeho kamarádky jsou zároveň holky, které ho nějakým způsobem přitahují, že mezi nimi vlastně není žádná, která by mu z tohoto pohledu vůbec nic neříkala...

odula
18. lis 2019

@urtica hele ale ja jsem si fakt jista, ze toho kamarada (myho dobryho) OPRAVDU nepritahuju a to ani trosku a nikdy jsem nepritahovala. Zaprve nejsem extra krasavice (:D), za druhe jsme si opravdu rozumeli jako kolegove a meli si vzdycky co rict o praci, politice, a nakonec i o tech osobnejsich vecech. Takze je netvrdim ze je to treba bezne, ale urcite vim (ze zkusenosti) ze je to mozne. A jak jsem psala vys - kdyz by slo nekomu o "neco vic", tak se to pozna. Jo jinak - kdyz se mi nekdo libi jako chlap, tak to neznamena ze nemuze bejt muj kamarad, nebo ze po nem pri prvni (druhe, treti) prilezitosti vyjedu... a verim, ze to chlapi maj taky tak. PRoste kdyz se nekomu libi nejaka holka, tak to soucasne nutne nemusi vytvaret eroticky dusno ve vztahu. Myslim. Doufam. ;)

saoirse
18. lis 2019

Tak mi to trochu přijde, že přesvědčení o tom, že takovéhle přátelství nemůže existovat, vychází z obdivuhodného přesvědčení o vlastní neodolatelnosti a představy o tom, že chlapský smýšlení se točí jen kolem touhy si vrznout... Jako kdyby neexistovaly jiný zájmy, co můžou dva lidi mezi sebou pojit. Každýmu budiž podle jeho vlastností přáno, ale s tou generalizací, že to mají tak všichni (tj přátelství prostě nemůže existovat🙂, bych byla opatrná...

biedronka10
18. lis 2019

@urtica hmm ne, nestalo, nejak ty chlapi umim odhadnout a hlavne ja hned na zacatku davam najevo takovy ten jiny pristup. Kamaradsky, neflirtujici, davam najevo hranice. Jednou se mi stalo, ze hned na zacatku jeden kolega v jedne praci chtel neco vic, ale ja to poznala a uhodila jsem na nej. Rekl pravdu, ja mu to vysvetlila, proc ne a nechci. A ptedstav si, srovnal se a byli jsme dobri pratele. Takze i to jde. Ale jinak se mi to dal uz nestalo. Jako chlapa co chce neco vic fakt poznas a to nikdy my pratele nebyli.

mon_88017
18. lis 2019

Myslím, že výjimečně může. Mám kamaráda a mezi náma je tak dokonalá "antichemie", že pokud bychom byli poslední dva lidi na planetě, lidstvo vymře 😀 Je to skvělej člověk, super kamarád, ale takový to "tamto" tam prostě není a nebude 🙂

babanci
19. lis 2019

Může. Mám kamarády. Dokonce jednoho už léta, byl mi na svatbě za svědka, já jemu taky, občas zajdeme na kafe, popovídáme. Nikdy mezi námi nebylo nic navíc, ta představa mě přijde až absurdní. Mám ho ráda, ale je to prostě kamarád.

mamio
19. lis 2019

@floruska nebudu tvrdit, ze nelze... Ale ja nezažila, aby aspoň u jednoho o něco aspoň skrytě nešlo... Jak muj,, znamej,, s kterým se znám pres deset let a sem tam si píšeme, at ma vztah jakej chce, zkouší to jinde...ale taky ne me to zkoušel celý léta, jinak si perfektně rozumíme. Co se týká debaty, nemyslím příkladně jen jeho, prostě nepotkala jsem chlapa a ani v okolí lidi co znám, kteří se znali a časem z toho nebyl problém...

Strana
z2