Může být mezi ženou a mužem jen přátelství?

floruska
17. lis 2019

zdravím jen mě to tak zajímá,zda si myslíte ýe mezi ženou a mužem muže existovat
jen přátelství bez žádného sexuálního podtextu?
já si třeba myslím že ne že existuje vždycky jeden kterému se ten druhý třeba líbí ale neřekne mu to
myslím si že je tam vždy nějaký sexuální podtext co myslíte vy?
znám spoustu kamarádu kluk a holka kteří se svěřují a řeší spolu ruzné takové své věci
ale i tak si myslím že se vždy jeden tomu druhému muže líbit nebo tak ale že mu to říct nemusí

zelenaesmolda
17. lis 2019

@floruska
mam kamarada a nikdy mezi nami nebyla a ani neni zadna pritazlivost takze ja si myslim,ze muze

janablizka
17. lis 2019

Mám také kamaráda a opravdu jen kamaráda řekneme si vše zajdeme na kávu a víc nic. Ale už jsme starší.

lachtanice86
17. lis 2019

Mám takové kamarády dva. Oba od základní školy, což je už nějakých 20let. Nikdy nic nebylo, všichni máme svoje rodiny ale kdykoli jim můžu zavolat.

bera28
17. lis 2019

Ano, určitě. Mám pár takových kamarádů a můj partner pár opravdu dobrých kamarádek.

eviicka
17. lis 2019

Může, zvlášť u celoživotních přátelstvích, taky mám dva kamarády už od školky.

mariegroth
17. lis 2019

Naprosto. Taky Mam za kamarady muze.

mysicka_lb
17. lis 2019

To je jako říct, že mezi náhodně vybranou dvojicí muž - žena musí zákonitě existovat sexuální podtext a alespoň jeden z nich se musí líbit tomu druhému. Což je samozřejmě úplná blbost a v naprosté většině případů to tak nebude. Tak proč by to mezi dvojicí kamarádů mělo být jinak? Když mají k sobě duševně blízko, vůbec to nemusí znamenat, že k sobě mají blízko i sexuálně. Já nevím, ale opravdu mi k tomu, abych zahořela touhou, nestačí, že je někdo mužského pohlaví..... Takže dobrých 90 % mužů pro mě sexuálně atraktivních není..... a že by se mezi nimi zákonitě nemohl najít nikdo, pro koho zase nejsem atraktivní já? To asi těžko, zase tak atraktivní nejsem🙂. Vážně je to nesmysl. Sama mám kamarádů několik a některé již opravdu dlouholeté, aniž by mezi v průběhu těch let cokoli bylo.

odula
17. lis 2019

Jop může .

nazka
17. lis 2019

@floruska já tomu nevěřím. Vyrůstala jsem mezi kluka a a vždycky z jedny strany bylo něco víc.

odula
17. lis 2019

@nazka no i když tomu nevěříš tak může 😉

andryyysssek
17. lis 2019

Nevěřím tomu. Vždy si ten druhý myslí něco víc.

fouskovi
17. lis 2019

Může

sspeed_cs
17. lis 2019

moze, bez problemov, ale myslim ze vzdy zalezi na cloveku. niekto je schopny a niekto nie

urtica
17. lis 2019

Asi tak:

https://www.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA

Výjimkou by podle mě mohli být lidé, kteří se znají od dětství, tam si myslím, že ten vztah může fungovat v sourozenecké rovině.

tulikiss
17. lis 2019

ja na pratelstvi (takove to extra sverovaci)mezi muzem a zenou moc neverim...jasne z jedne strany muze dotycny tvrdit, ze on by nikdy nic, ale u toho druheho to nemuzou nikdy vedet.
a jak tu zaznela ta teorie, ze taky me nepritahuje kazdy chlap....ale kamarad prece neni kazdy, aby byl kamarad musi mit s clovekem hodne spolecneho a svym zpusobem mi musi byt blizky. kamarady mam, ale rozhodne ne takove ,abych s nima resila vse, sverovala se a tak, to uz je pro me tenka hranice a tam uz verim tomu ,ze z jedne nebo druhe strany muze vzniknout neco vic.... bohuzel jsem zatim vzdy v okoli zjistila ze jeden nebo druhy citil a tajne doufal v neco vic.

urtica
17. lis 2019

@tulikiss To mě taky napadlo - že je nutno definovat, co to ten kamarád vlastně je. Určitě ne spolužák se kterým se dvakrát za rok sejdu na kafe..tam věřím, že to oboustranně nevinné být může, ale pokud je tím myšleno "důvěrník", blízký čověk - tak souhlasím s Tebou...

odula
17. lis 2019

@andryyysssek me to přijde jako zbytečná sexualizace vztahů. Trvám si na tom ze přátelství mezi mužem a ženou bez vzájemné sexuální přitažlivosti možné je, protože mám tu zkušenost. Sice druhému do hlavy nevidím, ale za ty roky už poznám, kdy chlap doufá "v něco víc". Pokud není člověk sociální slepouň, tak rozezná haptiku, pohledy atd. Takže jsem si celkem jistá, že vím proč si na tom trvám. ;)

martiniquest
17. lis 2019

@floruska Urcite ano. Mam par kamaradu, kteri vzdy byli a jsou pouze dobri kamaradi a nikdy jsme k sobe zadnou vetsi naklonnost necitili.

elu
17. lis 2019

Neexistuje!

vilmic
17. lis 2019

Já jsem pevně přesvědčená, že může. Mám hodně “kámošů” kluků, ale to jsou ti, co se vidíme čas od času. Pak mám jednoho se kterým se vidíme taky jednou za čas, ale s tím si voláme, hodně o sobě víme a když se někde potkáme, tak bychom mohli krafat hodiny. Kamarádim se i s jeho nastávající, ale primárně byl a je kamarád on. No a pak je tu můj nej nej nej kamarád a je to můj bývalej. Chodili jsme spolu čtyři roky, i spolu žili. Byla to ta první echt láska a myslim, že něco jako lásku k sobě cítíme pořád. Vídáme se často, voláme si. Zrovna dneska jsme spolu (i s mým nejstarším synem) byli na obědě a pak spolu strávili odpoledne. Oba jsme šťastný, že jsme si k sobě našli cestu i po rozchodu (nebylo to rozhodně hned) a že jsme si vzájemně na blízku. Teď zrovna spolu řešíme jeho novou lásku. Můj muž samozřejmě všechno ví a nemá s tím sebemenší problém. Svět neni černobílej ❤️

berenika39
17. lis 2019

Ano, určitě. Pracuji od 1992 výlučně s muži, ženu nevidím celý rok, mám přátele jen muže, kamarádku jednu, dvě. A pokud jsou oba - muž i žena spokojení s tím, co mají, vyrovnaní, tak přátelství je funkční, bez výjimek. Když jsem cítila, že to začíná být jinak, couvla jsem, vždy, pro mě je důležitý můj vztah, takže ...

codal
17. lis 2019

Já myslím, že asi může, ale musí se umět ukočírovat, nesmí ohrozit vztahy, nesmí to prostě překročit určité hranice, jako napr. denodenní vypisování, oslovování miláčku, erotické zprávy atd. Jakmile to jeden z přátel poruší, tak to může znamenat pěkný průšvih.. a rozhodně si myslím, že by ho muj partner měl znát, neměly by tam být žádné tajnosti..pak to určitě fungovat může.. můj manžel má takhle kamarádku z dětství,nikdy spolu nic neměli, věřím mu.. sem tam si zavolají, sem tam se potkají, já ji znám, je to super holka, někdy si taky napíšeme nebo se i s ní sejdu, máme stejně staré děti, občas se scházíme všichni čtyři dohromady s dětmi, nemám důvod na ni žárlit.. ale můj bývalý manžel měl nejlepší kamarádku z gymplu, tvrdil, že je to jen kamarádka, ale od začátku jsem cítila, že tam je něco víc, psali si často, pak jsem zajistila, že i dost intimně, pak se i scházeli potají, no prostě všechno špatně, ve finale z toho vyplynulo, že on ji celou dobu miloval, ale ona ho měla jen jako takového pejska na řetězu, když ji bylo mizerně, tak ji byl dobrý, zavolala a on hned priběhl, ale do vztahu ho nechtěla..nakonec mě po deseti letech kvůli ní opustil, protože měla blbé období a dala mu naději, že by s ním přeci jen mohla být... takže já jsem na přátelství může a ženy hodně opatrná a nedůvěřivá a proto si myslím, že by to mělo mít určitá " pravidla",aby to opravdu fungovalo a nenarušovalo to vztah..

urtica
17. lis 2019

@codal Přátelství z dětství (z dětství, ne z puberty) bych věřila...přijde mi, že tam se vytvoří jiný typ vztahu, sourozenecký, jakoby asexuální...znám takhle od malička dva bráchovy kamarády a i když to jsou dneska objektivně hezcí a fajn chlapi, nejsem schopná se na ně dívat jako na muže v sex. slova smyslu, pro mě to jsou prostě bráchové a myslím, že vždycky budou...

nazka
17. lis 2019

@odula však neříkám, že nemámjen kamarády. Mám dokonce nějaké z dětství, kteří se nikdy o nic nepokusili.ale zároveň vím, že by stačilo popostrcit a už by to prerostlo. Prostě nevěřím, to je můj názor. Stejně jako nevyvracim Tvůj 😊

saoirse
17. lis 2019

A proč by nemohlo? Věřím tomu, že variant mezilidských vztahů je obrovská spousta a mít polovinu populace jen za potenciální sexuální partnery je dost omezený uvažování. S tím se člověk dost ochudí. Najdou se ženský (a chlapi), co si (do extrému vzato) svůj partnerskej protějšek vyberou hlavně na základě vzájemný sexuální přitažlivosti, ač si jinak třeba vůbec osobnostně nerozumí a nebo naopak, můžou si sednout zájmy a pohledem na svět, ale vůbec je to k sobě netáhne (i když by se jevilo fajn, kdyby to fungovalo i v rovině chemie, když už si jinak tak rozumí). Ale je fakt, že kdyby to bylo extrémně důvěrné přátelství, pak to může narušovat partnerský vztah. Málokterá (málokterý) by se smířil s tím, že partner tráví obrovský množství času s "konkurencí" (ale to by asi bylo otravný, i kdyby to nebyl kamarád, ale kámoška), prostě partner chce být (a měl by být ideálně) na prvním místě v žebříčku blízkých lidí. Myslím teda, že dokud jsou kamarádi opačných pohlaví single, tak může být přátelství fakt intenzivní, když už jsou pak zadaní, ten vztah se pak utlumuje.

denny27
17. lis 2019

Určitě může být jen přátelství..

mysicka_lb
17. lis 2019

Když o tom tak přemýšlím, tak to ještě doplním. Pro mě má třeba velký význam kamarádství ve skupině. Když se tedy scházím se svými kamarády, není to o tom, že si nad vínkem ve dvou vyléváme svá srdíčka, ale že se sejde parta lidí, povídá se, hrají se hry, v posledních letech se už i podniká něco s dětmi atd. Vídáme se často a kluci jsou pro mě kamarádi, stejně jako holky kamarádky. Je to dejme tomu nějakých 5 holek a 5 kluků. Podle té teorie by to tedy mělo jiskřit mezi mnou a každým z těch kluků aspoň z jedné strany. A co víc, mělo by to jiskřit zároveň i mezi každou z těch ostatních holek a každým z kluků. Každý by tedy měl být zamilovaný do x lidí zároveň. A asi bychom místo deskovek měli hrát flašku nebo rovnou pořádat grupáč.... To je prostě nesmysl, tím spíš, pokud nám už dávno není 15 a dokonce ani 2 x 15.... Je fakt, že to není takové to důvěrné kamarádství, takového kamaráda mám jen jednoho, co bydlí daleko a především si dopisujeme. Ale pouhými "známými" bych to rozhodně také nenazvala.

Vzpomínám si, jak jsem jednou za mlada byla nešťastná z toho, že za mnou dolejzali dva kluci zároveň - a mě nepřitahoval ani jeden z nich, ale za kamarády jsem je chtěla oba. Napadla mě geniální věc - oba jsem je pozvala do čajovny s tím, že tam bude ještě jeden kamarád..... A ne, neotočili se čelem vzad. Naopak si skvěle rozuměli, začali se spolu scházet i sami.... a když mě příště pozvali do čajovny, už jsme tam nebyli jen ve třech, ale přibyl kamarád tohohle se svojí kamarádkou, kamarádka tamtoho.... a vznikla z toho parta, která fungovala dlouhou řadu let. Od té doby jsem to tak dělala vždycky, každého nového kamaráda jsem prostě seznámila s ostatními kamarády. A stejně tak i svého manžela. Takže u mě to prostě ani nemůže jiskřit, pokud nechci - a já fakt nechci🙂

urtica
17. lis 2019

@mysicka_lb Já myslím, že řeč byla opravdu o důvěrném přátelství , ne o partě - tam je to něco jiného..

biedronka10
18. lis 2019

Nemusi. Jako takhle, kdyz mi meho muze, tehdy jeste pritele uhanela jeho dlouholeta kamaradka, tak jsem byla plna zasti a zlosto a radila jsem jak cerna ruka, byla jsem presvedvena, ze to nelze, ze kamaradatvi mezi muzem a zenou vzdy skomci v posteli.. Ale pak jsem ja nastoupila do prace a v kazde jsem mela muze kamarady, jen kamarady (jsem hodne zasadova) a vzdy jsem si rozumnela spis s chlapskym kolektivem, protoze zenske intriky me irituji. A v posledni praci jsem se spratelila se stejne starym cvokem, ktery je ze Slovenska. Uprimne, mnozi si suskali takove ty pomluvy a keci, protoze jsme spolu chodili na obedy, do vyroby, vozila jsem ho domu, kecali jsme, a i ucastnili se kaci. Prirostl mi k srdci. Ale mam ho moc rada jako brachu, ktery mi vzdy chybel i kdyz mam dva, se kteryma si nerozumim, vlastne uz nejsme v kontaktu. Kamos je trestiprdlo, uzasny braska a kamos v jednom, ale jako partnera nee, tam bych ho brzo nakopala do prdelky. Muj muz je proste ten muj jediny srdcovy sval. Muj kolega kamos nam byl na svatbe, fotil, jezdi k nam s pritelkyni, dokonce se mnou resil jejich partnrskou krizi, kdyz byli od sebe.... I ona je mou kamaradkou. Mam ho moc rada, ale jako brachu. Takze ano, jde to. Ale pozor...... Musi tam mit oba tu pomyslnou hranici a mit to v hlave dobre srovnany. Znam okolo sebe spousty paru, co to neustali s kamaradstvim opacneho pohlavi. Je tam tenky led.

odula
18. lis 2019

@nazka jejda. To ja teda vím ze ať bych je popostrkovala jak bych chtěla, tak by to opravdu nikam, ale vubec nikam nevedlo. :D sama ta představa je absurdní. a to mam jednoho opravdu důvěrného kamaráda a není to ani kamarád z dětství ;)