Můžu navštívit mamku?
Děvčata, prosím, jak jsou teď ta nová opatření. Moje mamka bydlí v jiném okrese, 60km, táta zemřel před půl rokem. Mamka je soběstačná, ale nedovedu si představit, že ji tři týdny neuvidíme? Auto nemám, jezdím vlakem. Co myslíte, můžu to risknout?
@lidax nezlibte se ale pokud by to takto delal kazdy...Prene kvuli tomuhle vsemu se tohle vse deje,kdyby jste dodrzovaly narizeni bylo by to jine.....Chapu ze je mamce smutno ale neni ji 5 aby to nevydrzela a v dnesni dobe vymozenosti je to mnohem jednodussi a verte mi,ze az se nakazite cestou vlakem nebo podobne budete nadavat ze byl nekdo nezodpovedny a sednul do vlaku....proste je nejake narizeni a musi se dodrzovat ...A nezlobte se ale kvuli takovym lidem jako jste vy to takhle u nas vypada a doplaci na to nevinni lide hlavne ze vy mate svuj nazor......
Hmm, já jsem viděla rodiče za poslední rok 2x....ale jestli je to nutné...to musíš zvážit sama. Mě vidět nechtějí, bojí se, takže mám vlastně smůlu.
@sanny553 Opravdu velmi charakterní přát někomu, aby na to doplatil.
@ilonne holka přečti si články a disluze na netu, na FB apod. 3/4 republiky jim na to prdí. Respektove bude prdět. Tak se ptám, jak by to chtěli uhlídat? Já si teda myslím, že budou hlidat primárně okresy mezi sebou. A pokud mě zastaví v mém okresu, já ukážu prohlášení a důkaz (třeba ten nákup), tak co? Pojede za mnou k domu prarodičů hlídka, zda jen předám a nebo jdu dál? Takové kapacity nemají. Tak jak by jsi navrhovala to hlídání a vymáhání?
@lidax Vystavuješ se riziku. My se s našima neviděli od Vánoc, prostě si jen voláme. Je blbá doba ale musí se to vydržet.
@lachtanice86 Jentak říct že jede poskytnout péči, to může říct každý. Prý policajti budou požadovat důkazní materiály, že to tak opravdu je... 🤔
@nita1984 Testuje se pořád a je to k ničemu... K čemu je to, že se jeden den nechá někdo otestovat, ale ještě ten den se někde třeba nakazí?
@levandule_k pokud se chce chovat jako nezodpovědný idiot tak ano.😇
@krtcice Asi takto, hrozí ti pokuta. Důkazní břemeno je na tobě. Myslím, že mají právo požadovat pádný důkaz, že je tvoje máma nesobestacna. Další věci je četnost takovýchto výjezdu. S nákupem tam stačí jet jednou za 14 dní. V podstate by mělo stačit i 1 za 3 týdny. Většina věcí se může dát do mrazáku. Každopádně svoji nezodpovednost a sobeckost si budeš muset zdůvodnit sama.
@klokanka31
@ilonne dobrá tedy, já to udělám, jak uznám za vhodné, nejsem z republiky jediná, a za ty 3 týdny si můžeme pokecat dál, kolikrát nás chytli a co jsme dokazovali. Myslím že tady stejně nic nevyřešíme, a nemá cenu se zbytečně dohadovat.
Je to smutné, ale vzhledem k tomu jak Češi na všechno kašlou, a vzdorují asi aby byli zajímavější, tak by se mělo přistoupit na opravdu tvrdé tresty za porušování pravidel. Jinak se z toho nevyhrabeme, a doplatíme na to my, kteří dodržují co je přikázané. I když se mi třeba všechno úplně nelíbí.
Normálně bych jela. Je to přece tvoje mamka. Taky nebudu omezovat styky s rodinou.
@aklin I když to je vládou zakázané? 🤔
@klokanka31 no a co? Sednu na kolo a jedu bočními cestami.
@aklin Tak hlavně aby se nestalo že si rodiče jednoho krásného dne nakazíš...
@krtcice jsem úplně normální co nežere vládní kecy. Že ten kokot ušatý si chce ještě více naspřádat další prachy, protože má pořád málo. Že všechno patří jemu tudíž je logický, že to vše chce.prosadit i přes mrtvoly. Že s čísly si hrajou jako človeče, nezlob se. Tohle dělají jen pro svůj vlastní prospěch. Mocnosti světa se přiživují na lidském strachu, úmyslně z laboratoře vypustili mezi lidi virus. Pravda, která se mezi lidi šíří je okamžitě cenzúrovaná.
@klokanka31 rosiče už si tím dávno prošli. Táta se nakazil v nemocnici, když byl u doktora na kontrole s očima. Tak jako co.
@aklin A ty si fakt myslíš že koronu můžeš chytit jen jednou? V našem městě je chlap co to má už potřetí 😣

@lidax dle toho co jsem pochopila tak by ses měla rozhodnout kde chceš být ... tím pádem můžeš za mamkou, ale musis tam tři týdny pak zůstat... jako asi těžko budou ověřovat jak je mamka soběstačná ... ale pokud pojede půlka okresu za někým, ze musí nakoupit, nebo se postarat... asi na to nebudou mít nervy a můžou te otočit ...