icon

Najde se tu lékařka na MD? Jak to zvládáte?

slunickova123
20. led 2015

Ahoj vsem! Jestlipak se tu najde nejaka maminka - lekarka na materske? Jak to zvladate a co po materske, co planujete? Ja resim, jestli zvladnu praci s nocnimi sluzbami v nemocnici. Jak to mate vy? Napiste! ;)

Strana
z3
alubif
27. led 2015

@izka1 děkuju. no ti naši profesořijsou trošku zvláštní 🙂

mysonek
27. led 2015

@izka1 na to, že budou milejší bych úplně nespoléhala. U nás na interně vyhodili těhotnou, dokonce čekala dvojčátka. Ale teda musím říct, že to opravdu neuměla (já v tu dobu byla na přípravě). Ale den před námi to těhotná udělala v pohodě a prý jí hodně chválili. Vytáhla si eklampsii, tak se prý v žertu ptali, jestli to umí tak dobře protože je těhotná.

mysonek
27. led 2015

@slunickova123 myslím, že pokud máš kmen, tak seženeš místo i bez PhD., to se týká spíš absolventů. Já když byla stážích, tak se občas ptali jestli u nich nechci zůstat. Já jsem původně z Prahy a po škole nebyla šance najít místo v Praze (z mého ročníku měli problém i kluci co chtěli na chirurgické obory, také často museli na PhD). Po té co jsem měla kmen, tak bych neměla problém

slunickova123
autor
27. led 2015

@mysonek tak to jsou dobre zpravy, diky! A nevis tak orientacne, jaka nemocnice v praze je tak nejak pratelska ke svemu personalu? Abych si nenabehla...moji byvali spoluzaci jsou spis mimo prahu tak nemam moc informaci;(

mysonek
27. led 2015

@slunickova123 no tak to nevím, ono záleží asi hlavně na primáři. A já obcházela interní obory, takže na pediatrii vůbec netuším. Taky záleží, kde v Praze bydlíš, protože ono to z jednoho konce Prahy na druhý je přes hodinu cesty. A z okrajů Prahy se zase dá v pohodě dojíždět do nemocnic ve středočeském kraji (Kolín, Benešov, Mělník, Příbram, Kladno....). Jinak profesně bude asi nejlepší Motol, nebo všeobecná fakultní nemocnice.

lenkavd
27. led 2015

@batul za mne si fakt rychle vzpomeneš 😉 Jen poprvé je lehce divné.
@slunickova123 podle mne Phd taky vůbec nepotřebuješ, aby jsi našla místo.
Co se týče dětského tak za mne buď Krč a nebo Bulovka, tak jsou holky spokojené. V Motole na dětském pracuje moje pediatrička a co do ní slyším, tak nic moc, všdechynspolužačky odtud utelky, že jim to a to nestojí. Celkově já si k této nemocnici moc vztah nevypěstovala, ač se tam najdou výborní lékaři.

slunickova123
autor
27. led 2015

@lenkavd jo jo, myslim, ze motol bude asi narocny na praci dost, zase ho mam ale nejbliz. O bulovce jsem uvazovala, je to dal, ale myslim ze se bude vice podobat pracovisti, kde jsem zacinala.

mysonek
27. led 2015

@slunickova123 pokus uvažuješ o Bulovce, tak s pediatrickým kmenem se dá dělat infekce. Mě se tam na stáži líbilo. Ale mě teda infekce bavila, i jsem jí chtěla dělat, ale když jsem byla v Praze, tak nebyla pro absolventa šance se tam dostat, no a u nás mám nejbližší infekci přes hodinu cesty autem, takže nakonec jsem zůstala u interny. Jinak Motol bude určitě náročný, ale zase tam je všechno a tak tam nejsnáž odstážuješ.

lenkavd
27. led 2015

@slunickova123 kde jsi začínala navím 🙂 Ale na Bulovce najdeš lepší pracovní podmínky a lidštější přístup dostaneš se k více věcem. Já mám rozdílný názor od @mysonek Motol je sice špičkové zařízení, kde je všechno, ale zdaleka neplatí, že se ke všemu snadno dostaneš, naopak dost často trčíš na ambulanci a k ničemu se moc nedostaneš 😒 Já tam po škole začínala (na chíře), ale moc mi to tedy nedalo. Ale je fakt, že už je to nechutně dávno a oddělení jiné.

slunickova123
autor
27. led 2015

Infekce me bavila a i jsem se tam uchazela o misto- a jak pises, bylo plno. Taky me moc bavila. Asi zkusim tu bulovku nebo pak motol. Zmenit to muzu vzdycky;)

mysonek
27. led 2015

@slunickova123 no pokud máš kmen tak si myslím, že bys měla na infekci šanci. Oni chtějí interní nebo pediatrický. Ale je blbý, že z infekce nemůžeš utéct do ambulance, Je to nemocniční obor.

mysonek
27. led 2015

@lenkavd já si taky nemyslím, že se v Motole člověk ke všemu dostane, to vím, že je lepší v malých nemocnicích. U nás máme kolegu, co 2 roky po škole dělá endoskopie a už se učí i ERCP. Co jsem slyšela o Motole, tak tam k endoskopiím nechtějí nikoho pustit. Já to myslela spíš tak, že tam mají na vše akreditaci a tudíž nebude problém si odstážovat. Nevím jak je to na pediatrii, ale na interně toho byla spousta a ne všechny pracoviště měly akreditaci.

slunickova123
autor
27. led 2015

@mysonek to jo , na te pediatrii mam preci jen moznost volby, jestli pujdu do soukrome praxe nebo ne.

lenkavd
28. led 2015

@mysonek jo ty to myslíš takto, to máš určitě pravdu 🙂 Já v malé nemocnici nikdy nebyla, ale je fakt, že k nám chodí poměrně dost z malých nemocnic si něco dodělat.

mysonek
29. led 2015

@lenkavd no ono to specializační vzdělávání je vůbec špatně nastavený. Mnohdy je potřeba trávit na akreditovaných pracovištích spoustu času, já byla určitě celkově přes rok. A samozřejmě ty malé nemocnice to řeší tím, že nechávají podepsat kvalifikační dohody. Pustí doktora na stáž, ale ten se upíše, že tam třeba 5 let po atestaci zůstane. Jinak musí zaplatit celé své vzdělání, včetně ušlé (superhrubé) mzdy za dobu co byl na stáži. Takže z tohoto hlediska je výhodná nemocnice co má všechny obory.

lenkavd
29. led 2015

@mysonek jojo, tohle vím, bohužel.... I jsme jednoho doktora "vypláceli", ale já ho moc chtěla a udělali jsme dobře. Nějak mi přišlo, že kdysi to bylo lepší, ale to mi asi nezměníme, bohužel.

slunickova123
autor
18. únor 2015

Ahoj kolegyne, prosim o radu - jak jsem tu uz psala, rada bych cca za pul roku sla na zkrac.uvazek do prace. Zacinam se divat po nabidkach.. jde o to, ze ted na MD jsem v praze a shanim tu i to misto, ale puvodne jsem pracovala v okres.nemocnici v severnich cechach. Nejsem si ted jista, zdali se tam budu vracet, ale pracovni pomer tam zatim ukoncit nechci. Cetla jsem nekde, ze kdyz bych pri MD chtela vykonavat stejnou praci jako drive, ale u jineho zamestnavatele, lze to, ale musim mit pry povoleni a souhlas od sveho puvodniho zamestnavatele. Jak to resit prakticky? Setkala jste se nejaka s tim? Mam proste zajit za reditelem te okres.nemocnice a pozadat ho o souhlas? Uz vidim, jak na me bude koukat...

vercik83
9. črc 2016

@slunickova123 kamarádka to ze slušnosti oznámila primáŕi, jasne že neřekl, že nemůže...navíc nevím jak ve tvém oboru, ale v mém se všichni znají🙂 ale jinak bych to nehrotila, max ŕíct primářovi.

prostejina
9. črc 2016
bambooolka
23. pro 2017

Ahojky, zeptam se i tady, odatestovala jsem a nekdo, komu to muzu spatne odmitnout, po mne chce, abych byla garantem oboru v jeho ambulanci. Nevite, co by z toho pro me vyplyvalo? Diky moc.

vercik83
23. pro 2017

@bambooolka ahoj. Taky jsem ted odatestovala a desim se az primar bude chtit abych mela prisluzby. To pak budu za neatestovane zodpovedná.Ale ja reknu ne. Garant je neco trochu jineho, ale odpovednost za jine tam je taky...
@slunickova123 u nas se kolegyne zeptala jen primare, ze to je jen na par hodin 1xza 14 dni...chodila casteji a nikdo nic nezjistoval...

bambooolka
24. pro 2017

@vercik83 diky. Nevis, kde bych o tom sehnala vic info? Na strankach clk nic..

dupys87
24. pro 2017

@bambooolka
Ahoj, byla jsem v obdobné situaci na jaře tohoto roku-atestaci jsem měla 2016. Odmítla jsem to, protože mi přišlo, že složení atestace (de facto podobné státnicím) v tu vteřinu neznamená, že jsem už získala zkušenosti natolik velké, že bych jakkoli mohla zodpovídat za jiné lékaře. Stačila mi zodpovědnost za sebe sama na nově získané úrovni práce. Obrátila bych se ale na lékaře, který vede nebo se podílí na postgraduálním vzdělávání v Tvém oboru pro více info. Nebo na někoho z lékařské společnosti konkrétního oboru...V mém případě by to byl MUDr J.Štolfa z IPVZ, byl vždy dost ochotný odpovědět...

bambooolka
25. pro 2017

@dupys87 dekuju moc. Kdybych mela odpovidat za nekoho bez atestace, tak tusim, jaka by tam byla pravni odpovednost, ale co zastituje garant oboru v ambulanci netusim...

vercik83
25. pro 2017

@bambooolka zkusila bych popatrat na www.mzcr.cz ev.jistota je zkontaktovat nekoho z komory

Strana
z3