icon

Nakup na dva týdny: Jak ušetřit na jídle?

nnikola24
29. led 2022

Dobrý den

Chtěla bych nějakou radu jak nakoupit na 2 týdny
Co nakupujete ? Vyjde vam to třeba peněžně lepe než nakup na týden ?

Je jasne že ten den to stojí víc . My v kauflandu na koupíme na týden okolo 1000 - 1200
Tak si rikam že nakoupit na 2 týdny tak u něco ušetřím do konce měsíce že bych jela nakoupit vlastne jen 2x . nepočítam nakoup pečiva teda .

V hlavě je to taková hezká představa ale v realu jestli skutečné
Ráda bych za jídlo dala tak 4000-5000 tisíc měsíčně ale to asi nepůjde 2 dospělý 1 dítě skoro 2leté

Strana
z4
prejeta_zaba
29. led 2022

Dělám co 3 týdny větší nákup - základní drogerie, trvanlivé potraviny + co je v akci (někdy maso, někdy hodně mléčných výrobků, ovoce-zelenina). A tak co 2-3 dny pečivo, salám, + co mě zaujme. Za ten malý nákup dám málokdy přes 200. Za velký tak kolem 2500 a to se přiznám, že kupujeme hodně sladkostí, kvalitní kávu, dost často nějaké jedlé dárky. Což mi dělá tak 6 tisíc za 4 lidi. Denně vařím, nekupuji prakticky žádné polotovary typu pomazánky, přesnídávky, konzervy. Hodně se podle mě dá ušetřit sezónním zbožím - nakoupit v září švestky a uvařit si povidla na celý rok, v létě zavařovat, v zimě si počkat na akce a ty mimosezónní věci ani nekupovat - prostě jahody v lednu jsou nesmysl. Plus vůbec nehraju na eko-bio. Buď si to seženu opravdu lokální, z vedlejší vesnice z farmy, kde vím, co se s tím dělo a je to obvykle za zlomek ceny a nebo si to odpustím. Kupovat třeba tvaroh nebo vajíčka s nálepkou bio, za pětinásobek ceny je pro mě nepředstavitelné. 🤷‍♀️ A odpad opravdu nejíme, jen prokládám úplně basic jídla (luštěniny, polévky, zapečené) s náročnějšími. 😉

amazonkajanik
29. led 2022

@journals dá se, ale jak jsem psala, díky tomu, že švagr si kupuje obědy a kolik za to dá, ani nechci vědět. A já jsem naučená vařit z mála pro hodně lidí. Samozřejmě, že když chce člověk vařit z kvalitních surovin, nebo jídla na principu minutek, tak je cena jinde. Třeba včera jsem udělala 3l vývaru z kosti, kterou jsem měla na vepř.peceni. 2,2kg s kouskem panenky stálo něco přes 200,- . Pár brambor, zelenina, kapání ( toho hodně, že se sotva vejde do hrnce), kdo chce, dá si k tomu ještě chleba a ještě překvapivě zbylo. Polévka většinou zmizí během dne...

andelka
29. led 2022

No, nás je většinou 5. Velký nákup děláme většinou jednou týdně, a potom v samošce nebo v pekárně dokoupit co dojde,nebo pečivo, občas v masně maso, nebo zeleninu v sezoně na trhu. Teď dáme za ten nákup obvykle 2,5 tis (je v tom i něco drogerky, oblečení, nakupujeme v supermarketech a částky za jídlo neodděluju). Nákup na dýl nehrozí, tak velkou lednici a mrazák ani spíž nemáme. Ale trvanlivé potraviny taky kupujeme na dýl. Mimo domov mají obědy jen dvě děti.

zuzanakn
31. led 2022

Mohla bych také poprosit o odkaz? Děkuji

zuzineckah
31. led 2022

@journals mám stejný pocit Alenky v říší divů při těch částkách. Já byla na nákup dnes, 1700,- v prachu. Počítám, že nejpozději ve čtvrtek jedu zase, nebo objednávám Rohlík, a to budu happy, když to vydrží do neděle... Já se pod 5 tisíc za týden nedostanu ani omylem už, a to je bez drogerie, čistících prostředků, toaleťáků a pod. To cca jednou měsíčně objednávám z Evy. Děti chodí do školy/školky, ale jsou jedlíci, manžel si řeší obědy venku, vařím denně. Nejstarší je teda bezlepková, což je vždycky min. 500,- u každého nákupu.

ivule95
1. únor 2022

@brunetka11 prosím odkaz do zprávy,ať se můžu inspirovat. Děkuji 🙂

sonnenaufgang
1. únor 2022

@levandulovy_caj Souhlasím, nikdy se mi nedaří odhadnout porce jídla, zda to bude na jeden oběd či na víc. Pak kdybych to plánovala na delší dobu, tak to vyjde úplně jinak. Záleží totiž i na tom, jak se mi oběd zrovna povede, když je chutnější, tak si dá samozřejmě manžel víc...
A právě ovoce a zelenina se rychle kazí, takže je lepší nakupovat méně a častěji🙂

luucia
1. únor 2022

My si to schválně v lednu psali kolik utratíme za jídlo ... jsme 2 dospělí a 3 děti na stálo + 1 na víkendy. Utratili jsme 14 tisíc a to hodně nakupujeme v akcích. Děláme 1 x týdně velký nákup a pak tak 2x do týdne koupím pečivo a třeba nějaké ovoce, zeleninu, šunku nebo sladkost dětem do svačin. Děti jedí v týdnu obědy ve škole, my s manželem si vaříme...většinou uvaříme v neděli něco na oběd a uděláme toho víc a jíme to do středy

romaz
1. únor 2022

@brunetka11 taky, prosím, o odkaz do zprávy, Děkuji

zuzineckah
1. únor 2022

@luucia a kolík to je “víc”?? 😁ja si totiž občas naivne představují, ze vařím na 2 dny (naposledy svíčková o víkendu ze 2 kil masa🤦‍♀️) a večer je hrnec vyluxovaný🙈😂je to velký hrnec, omáčky bylo fakt hodně a ty kobylky do večera vše vylízaly🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Jako jo, samozřejmě jsem ráda, ze jim moje jídlo chutná, ale někdy už mě serou😂

luucia
1. únor 2022

@zuzineckah No my běžně pro nás všechny vaříme dvojnásobek doporučenýho množství a když vařím na jeden oběd pro nás 6 a aby nám to vydrželo ještě i s manželem na týden..vařím tak 4x tolik..třeba čočku na kyselo vařím z kila čočky 🙂 No jako musíme ěnkdy děti odhánět at si dají něco jinýho, že to máme na oběd a berou to..já pak k obědu rohlík jíst nebudu 😀 a vařit v týdnu nestíhám

zuzineckah
1. únor 2022

@luucia já bych si už na 4 násobné množství musela pořídit asi rovnou tu káď ze školní jídelny 😂

andelka
1. únor 2022

@zuzineckah přesně no. Mě limitují i hrnce, pekáče..i místo v lednici. Celé kuře je k jednomu obědu a k večeři pro manžela. Karbanátky z kila masa a kila zeleniny jsou to samý. Polévka velký hrnec taky sotva zbude pro mě a prcka druhý den k obědu. Palačinek dělám tak 12-15 a sotva zbude nějaká k snídani.

luucia
1. únor 2022

@andelka jj místo nám taky chybí..ted v zimě to je fajn, máme na balkoně polystyrenovou krabici a dáme to do ní, ale v létě je to těžký..to si prostě nabalím do práce krabici s jídlem a půl týdne a mám to v lednici v práci

ferda90
1. únor 2022

@nnikola24 Ahoj, my jsme dva dospělý a roční syn a měsíčně dáme za jídlo 11 max 12 tisíc. Chodíme na nákup každý víkend. Kupujeme víceméně to stejné. Vajíčka, šunky, sýry, ovoce, zelenina,tvaroh, maso a mléko bereme z farmářského obchůdků. Jinak kupujeme bílé řecké jogurty, občas nějaké žitné pečivo, někdy bezlepkové. Kupujeme třeba rajčata v plechovce, fazole, tuňáka,těstoviny.
Jako snažíme se si psát co budeme vařit a co budeme asi jist na snídaně a podle toho nakoupit. Ať nekupujeme věci, které nepotřebujeme a pak se stane, že se ani nespotřebuji.

zuzineckah
1. únor 2022

@andelka tak to já mám docela velkou kuchyni a loni jsem si koupila i obrovskou americkou lednici, páč s tou původní to fakt nešlo 😀 Ještě v zimě se jakž-takž dá alternativně fungovat s terasou nebo garáží jako lednicí, ale v létě to bylo peklo🙈 Nicméně mám pocit, že i když bych vařila víc, tak to stejně sežerou a druhý den na mě budou koukat prázdné hrnce 😀

andelka
1. únor 2022

@luucia
@zuzineckah já nemám ani balkon ani garáž, mám malou kuchyň v 3+1.

dadavdadav
1. únor 2022

@brunetka11 muzu poprosit taky o skupinu ? Dekuju🙂

zuzineckah
1. únor 2022

@andelka tak tahle představa mi způsobila tik v oku🙈😲

andelka
1. únor 2022

@zuzineckah k tomu čtyři chlapi ( manžel a kluci 3,10,11let..nenazrani)

zuzineckah
1. únor 2022
andelka
1. únor 2022

@zuzineckah Jo,tak nějak 😁

lucik732
1. únor 2022

@jako_mala_holka Taky prosím ❤️

desdemona003
1. únor 2022

@brunetka11 Mohla by jsem se taky přidat a poprosit o odkaz?Děkuji

kikca88
1. únor 2022

@juliemichal ty jo , není to moc? co tam vsechno počítáš? 🙂🙂

juliemichal
1. únor 2022

@kikca88 jenom jídlo 😀 😀 když vezmu naftu,tak za ní dávám 500 týdně.jako taky si říkám zda to není moc 😲 kupuji denně,něco na oběd,pití aj 😀 😀

kikca88
1. únor 2022

@juliemichal tak to dost za benzin tez dame tak 2000 za měsíc ale za jidlo méně tak max 10 000 ale je nas méně 🙂

juliemichal
1. únor 2022

@kikca88 no tak to by se mi taky líbilo,kdybych utratila 10tis měsíčně za jídlo,ty jo 😀 😀 ale máš pravdu Vás je méně a máš hlavně jen jednoho chlapečka a 2 holčičky,kluci mě totiž sní i zaživa,pokud to půjde takovým tempem 😀

kikca88
1. únor 2022

@juliemichal jo no to máš pravdu, holky toho moc nesni🙂

niheb
2. únor 2022

@brunetka11 Můžu taky odkaz, prosím? 🙂

Strana
z4